Onana pakt derde plek op Afrika Cup met Kameroen

Onana1280kameroen
Onana1280kameroen

Andre Onana heeft met Kameroen de troostfinale gewonnen van de Afrika Cup. In de strijd om de derde plek was het gastland zaterdag na penalty's te sterk voor Burkina Faso: 5-3.

Tags

  • #Interlands

Socials

Het duel tussen Kameroen en Burkina Faso kende een knotsgek verloop. De Burkinezen kwamen met 0-3 voor, maar lieten de zege alsnog door hun handen glippen.

In de fout
De 0-2 van Burkina Faso, vlak voor het rustsignaal, kwam op het scorebord na een fout van Onana. Na een voorzet vanaf de achterlijn wilde de Ajax-goalie de bal tegen zijn borst klemmen. In plaats daarvan stuiterde de bal van zijn borst af en belandde het speeltuig bij de eerste paal in de goal.

Toen Dango Ouattara daarna ook nog eens de 0-3 maakte, leek Kameroen verslagen. De Ontembare Leeuwen richtten zich juist op en maakten binnen zestien minuten drie goals. Na negentig minuten voetbal stond het 3-3, waarna er direct penalty's werden genomen. In de halve finale dolf Kameroen nog het onderspit tegen Egypte, nu waren ze wel te sterk voor Burkina Faso.

Tags

  • #Interlands

Socials

Gerelateerde artikelen

Onanaclose1280

Onana mist finale Afrika Cup na matige strafschoppenserie

Andre Onana is met Kameroen uitgeschakeld in de Afrika Cup. In een matige halve finale was Egypte na strafschoppen te sterk: 3-1. In 120 minuten voetbal werd er niet gescoord. Het Noord-Afrikaanse land speelt zondag in de finale tegen Senegal.

Tags

  • #Interlands

Socials

Header Goed 1280

In beeld | Afsluitende training voor duel met Heracles

Ajax wacht een drukke week met drie wedstrijden. Te beginnen met de competitiehervatting tegen Heracles op zondag. Tijdens de afsluitende training op zaterdag bereidden de mannen van Erik ten Hag zich voor op het duel met de Almeloërs.

Tags

  • ##AJAHER

Socials