Liveblog

Aan het verbinden . . .

Heitinga: 'Drie punten het belangrijkste'

  • Ajax heeft de thuiswedstrijd tegen NEC nipt met 1-0 gewonnen
  • Het is de 1.500e Eredivisie-zege voor de Amsterdammers
  • Mohammed Kudus maakte de enige goal van de wedstrijd

Liveblog

23:59

Highlights Ajax - NEC

We sluiten het liveblog voor vandaag af met de highlights van Ajax - NEC. In tien minuten krijg je een uitgebreide samenvatting van het duel met de Nijmegenaren.

Komende zondag zijn we weer terug met een nieuw liveblog. Dan is sc Heerenveen de tegenstander in de Eredivisie. Tot dan.


22:37


21:0419:22

Heitinga: 'Drie punten zijn in deze fase het belangrijkste'

Heitinga Felicitatie Taylor 900 ??

Ajax won zondagmiddag moeizaam van NEC. Na de 1-0-overwinning verscheen John Heitinga voor de camera van ESPN. "Uiteindelijk is dit een zakelijke overwinning", begon de oefenmeester, die tevreden was over de openingsfase. "De eerste twintig tot 25 minuten vond ik ons heel goed. We zetten agressief druk en onze creatieve spelers waren op zoek naar diagonale ballen, maar we scoren niet."

Heitinga vond dat zijn ploeg positioneel beter opgesteld stond dan de laatste wedstrijden. "We hebben niet veel weggegeven. Iedereen wil het maximale uit dit seizoen halen en dan is het belangrijk dat je de overwinning over de streep trekt."

De oefenmeester van Ajax besloot in de slotfase wat minder aanvallend te gaan spelen. "Wij zijn altijd kritisch naar onszelf. In het verleden is het een paar keer voorgekomen dat we gingen aanvallen en dat het misging. Het vertrouwen is nu weer terug, dat is belangrijk. Drie punten, daar gaat het om."


19:12

Bedankt, supporters! 🫶


19:01

Timber: 'Dat hebben we goed aangepakt'

Timber Reactie 900 ??

Jurriën Timber gaf bij ESPN toe dat overwinning tegen NEC (1-0) 'een zware bevalling was'. Maar al met al wel verdiend. "We hadden alleen in de eerste helft moeten scoren. Dat deden we niet, dus daar moet je ook mee leren om te gaan. Dat hebben we vandaag goed aangepakt."

De Ajacieden leken NEC wat later op te vangen op het veld bij counters. Timber was het daar wel mee eens. "Als je niet direct kort kan zitten is het beter even terug te lopen, zodat iedereen erbij kan komen. Misschien stapten we vandaag iets meer terug dan dat we een stap vooruit maakten bij een tegenaanval."

Indribbelen
De verdediger speelde zelf een solide wedstrijd. Hij kon zelfs aanvallend nog wat aanrichten in de zestien van NEC. "Voor mijn gevoel kwam ik regelmatig in de zestien, inderdaad. Ik had wel wat ruimte om in te dribbelen. Het is jammer dat ik niet heb gescoord."

De 21-jarige Ajax-speler lijkt steeds beter in vorm te komen. "Ja, ik heb een paar mindere wedstrijden achter de rug. Het belangrijkste is hoe snel je eruit komt. Dat gaat nu wel goed de afgelopen weken."


18:45

1.500e Eredivisie-zege ❌❌❌

1500Wins 1080X1350 ??

Ajax versloeg NEC zondag met 1-0 en bereikte daarmee een gigantische mijlpaal. De Amsterdamse club boekte als eerste club zijn 1.500e overwinning in de Eredivisie!


18:42

De King of the Match van vandaag 💪

Bassey King Of The Match 900

18:41

FT // 1-0

Het is afgelopen in de Johan Cruijff ArenA. Het was niet groots, maar het belangrijkste zijn de drie punten. Ajax wint met 1-0 van NEC door de goal van Mohammed Kudus kort na rust.


18:38


18:36


18:35

Vijf minuten blessuretijd

De wedstrijd wordt met vijf minuten verlengd, dat is namelijk de extra tijd die wordt bijgetrokken.

Ajax lijkt besloten te hebben de 1-0 te gaan verdedigen. Steeds meer schuift het spel richting het doel van Gero Rulli op.


18:29

Spanning stijgt in de ArenA

Brobbey AJANEC 900

De spanning stijgt, nog vijf minuten aan officiële speeltijd te gaan en nog altijd de marge van één. Kan Ajax de zege over de streep trekken?


18:23


Er is iets mis gegaan, probeer het later nog eens.


Gerelateerde artikelen

Tadic AJANEC 1920

Highlights Ajax – NEC l Zwaarbevochten naar zesde zege

Ajax boekte zondagmiddag de zesde competitiezege op rij onder leiding van John Heitinga. In de Johan Cruijff ArenA werd NEC op met 1-0 verslagen door een goal van Mohammed Kudus na rust. Daardoor volgde Ajax het voorbeeld van de overige clubs uit de top vier die eerder dit weekend ook allemaal met 1-0 wonnen.

Tags

  • #AJANEC

Socials