Ajax bereikt met 1.500e zege in Eredivisie unieke mijlpaal

Dusan Tadic Met Vuist 1280
Dusan Tadic Met Vuist 1280

Ajax versloeg zondag NEC met 1-0 en bereikte daarmee een gigantische mijlpaal. De Amsterdamse club boekte als eerste club zijn 1.500e overwinning in de Eredivisie.

Tags

  • #AJANEC

Socials

Ajax speelde op 2 september 1956 zijn eerste wedstrijd in de dan net opgerichte Eredivisie. Loek den Edel maakte die dag in de thuiswedstrijd tegen NAC de enige en dus winnende treffer: 1-0. Den Edel was het scorende eindstation na een combinatie met Rinus Michels en Piet van der Kuil.

De duizendste
Op 23 september 2001 boekte Ajax zijn duizendste overwinning sinds de invoering van de Eredivisie. De Amsterdammers versloegen in de ArenA Sparta met 3-0. Na de openingstreffer van Rafael van der Vaart zorgde Mido er in het eerste halfuur met zijn twee goals voor dat de thuisploeg al vroeg naar 3-0 uitliep.

Na de thuisontmoeting met de Spartanen werd het elftal dat op 2 september 1956 tegen NAC de eerste winst noteerde in het zonnetje gezet. De Ajacieden die de eerste zege realiseerden, ontmoetten hun clubgenoten van nummertje duizend op het ArenA-gras. Het leverde een fraaie foto op. Datzelfde gold voor het moment waarop Den Edel trots poseerde met Van der Vaart en Mido, zijn verre, scorende opvolgers in de hoofdmacht van Ajax.

In de 24e speelronde van het Eredivisie-seizoen 2022/2023 – en ruim 66 jaar later – was de 1500e victorie op het hoogste niveau een feit. Opnieuw schreef Ajax geschiedenis. Den Edel was er in de Johan Cruijff ArenA, net als veel van zijn oude ploeggenoten, helaas niet meer bij. De trotse oud-Ajacied overleed afgelopen jaar op 88-jarige leeftijd.

Gerelateerde artikelen

Tadic AJANEC 1920

Highlights Ajax – NEC l Zwaarbevochten naar zesde zege

Ajax boekte zondagmiddag de zesde competitiezege op rij onder leiding van John Heitinga. In de Johan Cruijff ArenA werd NEC op met 1-0 verslagen door een goal van Mohammed Kudus na rust. Daardoor volgde Ajax het voorbeeld van de overige clubs uit de top vier die eerder dit weekend ook allemaal met 1-0 wonnen.

Tags

  • #AJANEC

Socials