Liveblog

Aan het verbinden . . .

Speeltijd:
0
0
0
:
0
0

  • L. Lucca  83"
Ajax 1
1
2
PSV
  • L. Jong  23"
  • É. Gutiérrez Galaviz  50"

  • Ajax verliest in eigen huis met 1-2 van PSV
  • De ploeg van Alfred Schreuder is na de nederlaag de koppositie kwijt
  • Lorenzo Lucca scoort zijn eerste officiële goal voor de Amsterdammers

Liveblog

23:59

Samenvatting Ajax - PSV

We sluiten het liveblog af met de samenvatting van Ajax - PSV.

Komende woensdag zijn we weer terug met een nieuw liveblog. Dan neemt Ajax het in de Eredivisie op tegen Vitesse. Tot dan.


21:50

Lucca en Schreuder teleurgesteld: 'Geen recht op drie punten'

Alfred Schreuder en Lorenzo Lucca blikten in de Johan Cruijff ArenA teleurgesteld terug op de met 1-2 verloren wedstrijd tegen PSV.

"Ik vond ons niet goed genoeg vandaag. We hadden ook geen recht op drie punten, al hadden we een gelijkmaker wel verdiend", keek Schreuder terug. Ajax had volgens de hoofdtrainer onder meer in balbezit te weinig laten zien. "Dat moeten we een volgende keer beter doen. Ook in de passing en op de aanvallende posities waren we vandaag niet goed genoeg."

Lucca was zondag de enige scorende Ajacied in de ArenA. Het was de eerste officiële treffer in Ajax 1 van de Italiaan. "Het was een lastige wedstrijd voor ons. Ondanks dit verlies is het geweldig om mijn eerste goal te maken. Steven Berghuis gaf me een fantastische bal en ik zocht een manier om de bal te raken en te scoren. Ik ben wel tevreden over de goal, maar niet over het resultaat."


19:22

Schreuder: 'We waren aan de bal niet goed genoeg'

Schreuderspanning900 ??

Schreuder was na de wedstrijd erg kritisch op het spel van zijn ploeg. "Ik vond dat we geen goede wedstrijd speelden. Verdedigend hadden we eigenlijk geen problemen met PSV op de goal na, maar we waren aan de bal niet goed genoeg", zei de oefenmeester voor de camera van ESPN. "We creëerden te weinig en konden de druk er niet op krijgen."

De vijftigjarige Barnevelder vond de eerste tegentreffer onnodig. "Luuk doet dat hartstikke slim, maar we moeten daar beter verdedigen", zei hij. "Vandaag mocht iedereen meer van ons verwachten. We waren aan de bal niet goed genoeg en moesten een betere prestatie neerzetten. Als je met 0-2 achterstaat tegen PSV begrijp ik de frustratie van de fans."

"Het was gewoon niet goed, maar nu moeten we focussen op Vitesse. Als we woensdag winnen staan we weer bovenaan", besloot Schreuder.


19:07

Bergwijn: 'Het was vandaag niet des Ajax'

Bergwijn900 ??

Na afloop van de verloren topper tegen PSV verscheen Steven Bergwijn zichtbaar teleurgesteld voor de camera van ESPN. De vleugelaanvaller was duidelijk. "Het was gewoon slecht. Het is normaal dat je voor zo’n wedstrijd spanning hebt, maar je moet gewoon de juiste dingen blijven doen. Je moet blijven voetballen en dat hebben we niet gedaan. Het was gewoon niet des Ajax."

Bergwijn vond het niveau van de wedstrijd erg matig. "Ik moet eerlijk zeggen dat het van beide kanten niet best was. Dit is niet hoe wij willen voetballen", aldus de vleugelaanvaller. "Aan het begin van het seizoen vlogen de ballen er wel in, maar we zitten gewoon in een mindere fase."


18:42

Helaas: 1-2 gebleven

In de absolute slotfase kon Ajax geen potten meer breken tegen PSV. Daarom is het 1-2 gebleven. De teleurstelling is voelbaar in de Johan Cruijff ArenA.


18:41

Makkelie fluit af

Na 90+7 minuten zit het erop. Het is klaar in de Johan Cruijff ArenA.


18:38

Diep in blessuretijd

Taylor Close Tegen PSV 900 ??

Nog drie minuten te gaan in de blessuretijd. Ajax geeft PSV amper lucht. Kom op, Ajacieden! 


18:35

Blessuretijd in de Johan Cruijff ArenA

Er komen minimaal zeven minuten bij in Amsterdam. Wat is er nog mogelijk?


18:32

Ajax op jacht naar...

Alvarez900 3 ??

Het is niet meer dan overleven nu voor PSV. Ajax is heel erg nadrukkelijk op jacht naar de gelijkmaker. Zojuist was Álvarez ook al best dicht bij. Lukt het dan toch nog om minimaal de 2-2 te maken?


18:28

Lucca met de aansluitingstreffer!

Lucca Goalgifje Thuis ??

Daar is de aansluitingstreffer. Invaller Lorenzo Lucca maakt zijn eerste officiële treffer voor Ajax 1. De spits schiet een voorzet van Steven Berghuis beheerst in de verre hoek: 1-2


18:25


18:25


18:23

De tijd tikt weg in Amsterdam...

Tadicbalen900 ??

Met nog tien minuten te gaan wordt het steeds lastiger om nog wat te doen aan de achterstand. Helaas is Ajax in deze fase ook te slordig om iets te forceren.


18:18

Nog iets meer dan een kwartier

Ajax heeft nog 15 minuten om wat aan de achterstand tegen PSV te doen. Hoewel de ploeg van Alfred Schreuder veel de bal heeft, zijn de grootste kansen nu toch echt voor de bezoekers. Bij PSV lijkt vooral de eindpass te ontbreken.


18:10

PSV schiet op de lat 💥

Oud-Ajacied El Ghazi is zojuist ingevallen bij PSV en krijgt de kans om PSV op 0-3 te zetten. De aanvaller gaat achter de bal staan voor een vrije trap. Hij krult de bal met gevoel bovenop de lat. Pasveer was anders kansloos geweest.


Er is iets mis gegaan, probeer het later nog eens.


Gerelateerde artikelen

Edson Balen PSV 1280

Samenvatting Ajax - PSV

Ajax heeft in de Johan Cruijff ArenA verloren van PSV. Na een intens duel werd het 1-2. Lorenzo Lucca maakte in de slotfase nog de aansluitingstreffer, maar dat bleek niet genoeg. Het was voor de Italiaan wel zijn eerste officiële treffer in Ajax-shirt.

Tags

  • #AJAPSV

Socials

Reacties SITE AS

Schreuder na domper tegen PSV: 'Weten dat we beter kunnen'

Alfred Schreuder en Lorenzo Lucca blikten in de Johan Cruijff ArenA teleurgesteld terug op de met 1-2 verloren wedstrijd tegen PSV. De Ajax-trainer en de maker van de enige Amsterdamse treffer zagen ondanks de domper ook enkele lichtpuntjes. De Ajacieden blikken ook vooruit op de naderende duels.

Tags

  • #AJAPSV

Socials

Bassey1280

Verslag | Ajax verliest topper onder hoogspanning

Ajax heeft de competitiekraker tegen PSV zondag nipt verloren. Invaller Lorenzo Lucca bracht de Amsterdammers in de slotfase dichter bij de Eindhovenaren (1-2), maar een tweede Ajax-treffer kwam er niet. De Ajacieden verloren daarmee de koppositie aan PSV.

Tags

  • #AJAPSV

Socials