Schreuder na domper tegen PSV: 'Weten dat we beter kunnen'

Alfred Schreuder en Lorenzo Lucca blikten in de Johan Cruijff ArenA teleurgesteld terug op de met 1-2 verloren wedstrijd tegen PSV. De Ajax-trainer en de maker van de enige Amsterdamse treffer zagen ondanks de domper ook enkele lichtpuntjes. De Ajacieden blikken ook vooruit op de naderende duels.

Tags

  • #AJAPSV

Socials

"Ik vond ons niet goed genoeg vandaag. We hadden ook geen recht op drie punten, al hadden we een gelijkmaker wel verdiend", keek Schreuder terug. Ajax had volgens de hoofdtrainer onder meer in balbezit te weinig laten zien. "Dat moeten we een volgende keer beter doen. Ook in de passing en op de aanvallende posities waren we vandaag niet goed genoeg."

"Emoties beter controleren"
De thuiswedstrijd tegen PSV werd ook ontsierd door enkele opstootjes op het veld. "We moeten onze emoties beter controleren in zo’n partij", vond Schreuder. "We spelen tegen een uitgekookte tegenstander, die dat juist wil uitspelen. Zij willen ons uit de wedstrijd halen. Dan moeten wij onze kop erbij houden. Het hoofd koel houden en ons ding blijven doen. En vooral in de veldbezetting blijven spelen zoals we die hebben afgesproken."

De trainer zag in de tweede helft bij vlagen een beter voetballend Ajax. "We hebben het toen iets beter gedaan maar het was niet goed genoeg." Toch koesterde ook Schreuder na de aansluitingstreffer (1-2) van Lucca de hoop op meer. Een gelijkmaker vooral. "Na die goal van Lucca heb je het gevoel dat-ie gaat vallen’, doelde Schreuder op een zwaarbevochten gelijkmaker. 'We kregen nog één of twee mogelijkheden, maar het mocht helaas niet zo zijn."

"Het niveau dat we haalden tegen de Rangers en in de tweede helft tegen RKC, hebben we vandaag niet kunnen halen. En dat is wel het niveau dat we nastreven", besloot Schreuder zijn terugblik. "Als we dat niveau woensdag tegen Vitesse wel halen, staan we weer bovenaan. We weten dat de jongens veel beter kunnen; dat hebben ze in de afgelopen weken ook laten zien."

Lucca: "Tevreden over goal, niet over resultaat"
Lucca was zondag de enige scorende Ajacied in de ArenA. Het was de eerste officiële treffer in Ajax 1 van de Italiaan. "Het was een lastige wedstrijd voor ons. Ondanks dit verlies is het geweldig om mijn eerste goal te maken. Steven Berghuis gaf me een fantastische bal en ik zocht een manier om de bal te raken en te scoren. Ik ben wel tevreden over de goal, maar niet over het resultaat."

Zijn doelpunt blies vlak voor tijd hernieuwde hoop in de ArenA, merkte ook Lucca. "We moesten niet opgeven want ondanks die tweede tegentreffer speelden we een goede tweede helft. Nu moeten we vooruitkijken naar de volgende wedstrijd. Hier moeten we niet meer over nadenken. Wel over de volgende wedstrijd."

Gerelateerde artikelen

Edson Balen PSV 1280

Samenvatting Ajax - PSV

Ajax heeft in de Johan Cruijff ArenA verloren van PSV. Na een intens duel werd het 1-2. Lorenzo Lucca maakte in de slotfase nog de aansluitingstreffer, maar dat bleek niet genoeg. Het was voor de Italiaan wel zijn eerste officiële treffer in Ajax-shirt.

Tags

  • #AJAPSV

Socials

Bergwijn1280

Alles over Ajax - PSV

Ajax heeft verloren van PSV: 1-2. In dit liveblog hielden we je op de hoogte van alle ontwikkelingen rondom dit duel.

Tags

  • #AJAPSV

Socials

Bassey1280

Verslag | Ajax verliest topper onder hoogspanning

Ajax heeft de competitiekraker tegen PSV zondag nipt verloren. Invaller Lorenzo Lucca bracht de Amsterdammers in de slotfase dichter bij de Eindhovenaren (1-2), maar een tweede Ajax-treffer kwam er niet. De Ajacieden verloren daarmee de koppositie aan PSV.

Tags

  • #AJAPSV

Socials