Liveblog

Aan het verbinden . . .

Timber: 'Winnen levert vrolijkheid op'

  • Ajax heeft de thuiswedstrijd tegen RKC met 3-1 gewonnen.
  • Brian Brobbey, Jurriën Timber en Mohammed Kudus scoorden voor de Amsterdammers
  • Het is de eerste thuiszege sinds Excelsior-thuis op 16 oktober 2022

Liveblog

23:59

Highlights Ajax - RKC

We sluiten het liveblog voor vandaag af met de highlights van Ajax - RKC. Geniet nog één keer na van de overwinning op de Waalwijkers.

Komende donderdag zijn weer terug met een nieuw liveblog. Dan nemen we het in de UEFA Europa League op tegen FC Union Berlin. Tot dan.


21:11

Heitinga op Twitter: 'We bleven vechten'

Net als na FC Twente-uit tweette John Heitinga over de wedstrijd. De Ajax-trainer genoot van de veerkracht van zijn team. "Een goede tweede helft. We bleven vechten en hebben de drie punten gepakt."


20:23

Team ❤️ supporters

Team AJARKC 900 ??

Al met al werd het een mooie avond in de Johan Cruijff ArenA. Bedankt voor jullie komst. 


20:02

De stand in de Eredivisie

Stand Web 12 Feb Na Rkcthuis ??

Ajax wint voor de derde keer op rij in de Eredivisie en heeft 43 punten uit 21 duels. Daarmee staan we op dit moment derde.


19:4819:37

Heitinga: 'Geeft een trots gevoel'

Heitinga Zijlijn 900 ??

John Heitinga stond zondagmiddag voor de eerste keer langs de zijlijn in de Johan Cruijff ArenA. De oefenmeester heeft genoten van zijn thuisdebuut. "De tweede helft vond ik wel leuk. Het geeft een trots gevoel als je daar staat. Heel veel dingen zijn ook hier in de ArenA nieuw voor mij. Ik moest dus even kijken waar alles was", aldus de Ajax-trainer in gesprek met ESPN.

De 39-jarige oefenmeester zag ook dat zijn ploeg in de eerste helft zoekende was. "Ik zag twijfel in de ploeg die helemaal niet nodig was. De samenwerking en communicatie was niet goed. Daar moeten we naar kijken", zei Heitinga, die wel tevreden was over het tweede bedrijf. "Toen hadden we continu de druk erop."

Dubbele wissel
Heitinga nam de verantwoordelijkheid om in de rust twee wissels door te voeren. "Je gaat in gesprek met je assistenten. In de eerste helft lag het baltempo veel te laag. We moesten sneller kantelen om de ruimtes groter te maken. Gelukkig maak je heel snel de 1-1 dat geeft vertrouwen.”

Edson Álvarez speelde in de tweede helft als nummer zes, Calvin Bassey kwam binnen de lijnen voor Davy Klaassen. "Dat is elke keer de afweging die je maakt. Edson staat precies goed, dat heeft hij in de tweede helft heel goed gedaan. Ik was tevreden over de driehoek met Bassey en Timber."


19:27

Timber: ‘Winnen levert vrolijkheid op’

Timber Juicht Na Goal 900 ??

"We moesten vandaag diep gaan", stak Jurriën Timber van wal in gesprek met ESPN. "We zijn eerder dit seizoen al een paar keer achter gekomen en konden het toen niet omdraaien, vandaag hebben we dat wel gedaan."

Timber baalde van de tegentreffer. "De goal van RKC is onnodig. In de eerste helft liep het toch een beetje stroef. Na de rust ging het tempo omhoog en speelden we ook beter." De Ajax-verdediger erkent dat de samenwerking achterin nog niet vlekkeloos verloopt. "Daar moeten we nog aan werken, naar kijken en verbeteren."

De maker van de 2-1 kreeg de vraag of hij nu steeds meer verantwoordelijkheid voelt als een van de 'ervaren' spelers in de selectie. "Dat werd al geëist vanaf het moment dat ik in het eerste elftal kwam. Het is niet altijd even gemakkelijk, maar leuk om de challenge aan te gaan."

"Bij Ajax gebeurt er altijd wel wat, het is nooit rustig. We moeten de focus houden op voetbal. Nu winnen we weer en dat levert vrolijkheid op in de ploeg", besloot Timber


19:17

Wat een aandoenlijk beeld 📸

Timber Met Fan 900 ??

Zo te zien heeft Jurriën Timber een fan de dag van zijn leven bezorgd 😍.


19:13

Topscorer van de Eredivisie: Brian Brobbey

Brobbey Knuffel 900 ??

Brian Brobbey (elf goals) is gedeeld topscorer in de Eredivisie dit seizoen, samen met Anastasios Douvikas.


19:04

Het feestje na de 3-1 ❤️

Mohammed Kudus vierde zijn 3-1 met de supporters in de Johan Cruijff ArenA. Dat leverde toffe foto's op.


18:45

King of the Match 👏

Kuku KOTM 900

18:44

FT // 3-1

Het laatste fluitsignaal klinkt in de Johan Cruijff ArenA. Ajax wint met 3-1 van RKC. Halverwege was het nog 0-1 voor de bezoekers, maar door goals van Brian Brobbey, Jurriën Timber en Mohammed Kudus komen de Ajacieden toch winnend uit de strijd.

John Heitinga zegeviert ook in zijn vierde wedstrijd als coach van Ajax.


18:43


18:37

🔁 Hato voor Wijndal

Ook nog wat minuten voor Jorrel Hato, die daarmee zijn debuut in de Johan Cruijff ArenA maakt. Hij vervangt Owen Wijndal.


Er is iets mis gegaan, probeer het later nog eens.


Gerelateerde artikelen

Rensch Vuist 1280

Highlights Ajax – RKC l Veerkrachtig naar nieuwe zege

Ajax blijft vooralsnog foutloos onder John Heitinga. De Ajacieden wonnen zondag met 3-1 van RKC: dat was alweer de vierde zege onder de nieuwe trainer en de eerste in de Johan Cruijff ArenA. Ajax keek halverwege tegen een 0-1-achterstand aan, maar stelde na rust orde op zaken via treffers van Brian Brobbey, Jurriën Timber en Mohammed Kudus.

Tags

  • #AJARKC

Socials

Berghuis Schot 1280

Verslag | Ajacieden bezorgen Heitinga eerste thuiszege

John Heitinga heeft zondagmiddag zijn eerste thuisduel als hoofdtrainer van Ajax winnend afgesloten. De Ajacieden versloegen RKC in de Johan Cruijff ArenA met 3-1. De Amsterdammers keken bij rust nog tegen een achterstand aan. Brian Brobbey, Jurriën Timber en Mohammed Kudus bogen de wedstrijd in de tweede helft om.

Tags

  • #AJARKC

Socials

Dusan Tadic Tegen RKC 1280

In beeld | Ajax - RKC

Ajax heeft met 3-1 gewonnen van RKC. Voor de ploeg van John Heitinga scoorden Brian Brobbey, Mohammed Kudus en Jurriën Timber. In dit artikel vind je foto's terug van het duel met de Waalwijkers.

Tags

  • #AJARKC

Socials