Verslag | Ajacieden bezorgen Heitinga eerste thuiszege

Berghuis Schot 1280
Berghuis Schot 1280

John Heitinga heeft zondagmiddag zijn eerste thuisduel als hoofdtrainer van Ajax winnend afgesloten. De Ajacieden versloegen RKC in de Johan Cruijff ArenA met 3-1. De Amsterdammers keken bij rust nog tegen een achterstand aan. Brian Brobbey, Jurriën Timber en Mohammed Kudus bogen de wedstrijd in de tweede helft om.

Tags

  • #AJARKC

Socials

Ajax speelde zondag de tweede wedstrijd van de week. De Ajacieden namen het donderdagavond in de KNVB Beker op tegen FC Twente. Het bekerduel in Enschede eindigde in 0-1, waardoor de ploeg van Heitinga een plek bij de laatste acht veiligstelde.

De 39-jarige hoofdtrainer voerde tegen RKC noodgedwongen één wijziging door in zijn basiself. Steven Bergwijn werd vervangen door Francisco Conceição. Davy Klaassen speelde tegen RKC zijn driehonderdste officiële duel voor Ajax 1.

RKC komt op voorsprong
De Ajacieden domineerden in de openingsfase aan de bal in de eigen Johan Cruijff ArenA, maar de eerste gevaarlijke momenten voor de goal van RKC bleven uit. De uitploeg slaagde er in de achttiende minuut aan de andere kant wel in om Gero Rulli te verschalken. Seuntjens schoot de bal met een geplaatst schot achter de Argentijnse sluitpost: 0-1.

De ploeg van Heitinga kreeg kort na de tegentreffer al een goede kans om langszij te komen. Kudus passeerde zijn directe tegenstander en gaf de bal vervolgens voor. Het speeltuig veranderde via een verdediger van RKC van richting en eindigde bij Klaassen. De Ajax-middenvelder kopte richting het doel van de Brabanders, maar zijn inzet werd voor de lijn weggehaald.

Succesvolle wissel
Heitinga besloot in de rust in te grijpen. Conceição en Klaassen bleven achter in de kleedkamer, Brobbey en Calvin Bassey kwamen binnen de lijnen. De wijzigingen in de ploeg wierpen direct zijn vruchten af, want binnen vijf minuten kwam Ajax op 1-1. Steven Berghuis ging een een-tweetje aan met Dusan Tadic en schoot vervolgens richting het RKC-doel. Zijn inzet werd gekeerd door Vaessen, maar invaller Brobbey koos goed positie en kon van dichtbij binnentikken.

De Ajacieden pakten na de gelijkmaker direct door. De jacht naar een nieuwe Amsterdamse treffer werd ingezet. Met nog een kwart wedstrijd te spelen vond Ajax het gewenste doelpunt bijna. Kudus creëerde in een vol strafschopgebied ruimte om te schieten, maar de Ghanees raakte de paal.

Timber en Kudus belangrijk
Ajax maakte in de slotfase alsnog het verschil. Timber scoorde in de 78e minuut de 2-1 op aangeven van invaller Bassey, terwijl Kudus een piekfijne voorzet van Berghuis drie minuten later promoveerde tot doelpunt: 3-1.

Ajax - RKC 3-1 (0-1)
18. Seuntjens 0-1
50. Brobbey 1-1
78. Timber 2-1
81. Kudus 3-1

Ajax: Rulli; Rensch (85. Sánchez), Timber, Álvarez, Wijndal (88. Hato); Berghuis, Taylor, Klaassen (46. Bassey); Kudus (90+3. Rasmussen), Tadic, Conceição (46. Brobbey)

Gerelateerde artikelen

Rensch Vuist 1280

Highlights Ajax – RKC l Veerkrachtig naar nieuwe zege

Ajax blijft vooralsnog foutloos onder John Heitinga. De Ajacieden wonnen zondag met 3-1 van RKC: dat was alweer de vierde zege onder de nieuwe trainer en de eerste in de Johan Cruijff ArenA. Ajax keek halverwege tegen een 0-1-achterstand aan, maar stelde na rust orde op zaken via treffers van Brian Brobbey, Jurriën Timber en Mohammed Kudus.

Tags

  • #AJARKC

Socials

Timber Handkus 1280

Timber: 'Winnen levert vrolijkheid op'

Ajax heeft de thuiswedstrijd tegen RKC, ondanks een 0-1-achterstand bij rust, met 3-1 gewonnen. In dit liveblog blijf je op de hoogte van alle ontwikkelingen vanuit de Johan Cruijff ArenA.

Tags

  • #AJARKC

Socials

Dusan Tadic Tegen RKC 1280

In beeld | Ajax - RKC

Ajax heeft met 3-1 gewonnen van RKC. Voor de ploeg van John Heitinga scoorden Brian Brobbey, Mohammed Kudus en Jurriën Timber. In dit artikel vind je foto's terug van het duel met de Waalwijkers.

Tags

  • #AJARKC

Socials