Liveblog

Aan het verbinden . . .

Akpom: 'Ik houd van scoren'

  • Ajax heeft in eigen huis met 4-1 gewonnen van sc Heerenveen
  • Steven Bergwijn, Brian Brobbey en Chuba Akpom (2) maakten de goals
  • Het is de tweede competitiezege op een rij

Liveblog

23:59

Samenvatting van Ajax - sc Heerenveen

Ajax won zondagmiddag voor de tweede keer in vier dagen. In eigen huis werd sc Heerenveen verslagen. Dit is de samenvatting van het duel met de Friezen. Dat betekent zo'n tien minuten lang genieten van de hoogtepunten van Ajax - sc Heerenveen.

Daarmee sluiten we het liveblog af voor vandaag. Komende donderdag zijn we weer terug met een nieuw liveblog in aanloop naar het duel met Brighton & Hove Albion in de UEFA Europa League. Tot dan!


21:38

'Perfect week'

Met drie goals in twee wedstrijden was Chuba Akpom belangrijk voor Ajax in de afgelopen dagen. De spits beaamde dat op Twitter met het berichtje 'perfect week'. Daarbij plaatste hij een prachtige foto van vanavond.


20:08

Bedankt voor jullie komst, fans 👏


19:42

Van Akpom voor jullie 🤳

Na afloop van Ajax - sc Heerenveen bedankte Chuba Akpom de supporters. Hij genoot van het duel met sc Heerenveen. "Dit is het beste gevoel!"


19:34

Juich mee met Akpom

Chuba Akpom maakte indruk als invaller tegen sc Heerenveen. De Ajacied was blij met zijn twee treffers in de slotfase. Het juichen na de 4-1 zegt genoeg.


19:29

Van ’t Schip: ‘Uiteindelijk hebben we terecht gewonnen’

Schip900 ??

John van ’t Schip verscheen zondag na de 4-1-overwinning op sc Heerenveen tevreden voor de camera van ESPN. Toch was de oefenmeester ook kritisch. "Heerenveen heeft het ons heel moeilijk gemaakt. De frisheid ontbrak in vergelijking met donderdag, maar de wissels waren vandaag belangrijk voor ons."

"In de eerste helft kregen we de grip er niet op. De afstanden werden groter en de verdediging bleef hangen", constateerde Van ‘t Schip. "In de tweede helft gingen we wat agressiever aansluiten, waardoor het automatisch beter te belopen was. Het was een wedstrijd die op en neer ging, maar denk dat wij uiteindelijk terecht hebben gewonnen."

Van ’t Schip was erg te spreken over verdediger Josip Šutalo. "Hij speelde vandaag heel degelijk", zei de Amsterdamse oefenmeester. "Hij speelde met veel vertrouwen en dit geeft hem een boost. Individueel deed hij het goed in één-tegen-één én in balbezit."

Na de goede start onder Van ’t Schip hoopt de oefenmeester deze lijn door te trekken. "We moeten het per wedstrijd bekijken, maar uiteindelijk is het doel dat we zo hoog mogelijk eindigen. Hopelijk laten de bovenste vier punten liggen en pakken wij veel punten. Stap voor stap hopen we posities te stijgen op de ranglijst."


19:20

Akpom: 'Ik houd van scoren'

Chubagoal900 2 ??

Na zijn treffers in de slotfase van Ajax - sc Heerenveen (4-1) stond Chuba Akpom met een brede grijns bij ESPN. De aanvaller was openhartig over zijn eerste maanden in Amsterdam. Volgens de spits was het niet altijd even makkelijk.

"Het was inderdaad frustrerend. Ik heb mij wat alleen gevoeld, ook omdat ik niet speelde. Maar ik voel mij nu thuis. De nieuwe trainer, John van ’t Schip, heeft met mij gesproken van mens tot mens. Niet als voetballer, maar als persoon. En dat vond ik heel fijn. Ik voel me nu echt goed sinds deze week."

Vooral het verhuizen naar een ander land viel de kersvers Ajacied zwaar. "Ik probeerde professioneel te blijven, maar het was zwaar in een nieuw land en met een nieuw team. Het waren daarnaast ook donkere dagen voor Ajax."

"We gaan nu met kleine stapjes vooruit", vervolgde de Engelsman. "We kunnen allemaal een impact maken in dit team. Het gaat vooral om vertrouwen. We willen Ajax terugbrengen waar Ajax hoort."


19:10

Herbeleef de 3-1 van Ajax 🎧

In de 84e minuut maakte invaller Chuba Akpom de 3-1 in de Johan Cruijff ArenA. Een bevrijdende treffer en dat hoorde je ook bij de mannen van Ajax Radio.


19:02

Brobbey: 'Het was een mooie kopbal, hè?'

Brobbeygoal900 8 ??

Brian Brobbey was belangrijk in de Johan Cruijff ArenA met een rake kopbal. De spits maakte de 2-1 met zijn hoofd. "Het was een mooie kopbal, hè?”, lachte Brobbey hardop bij ESPN. "Het was een lekkere loopactie en een mooie voorzet van Branco van den Boomen hoor." 

De spits werd daarna gevraagd naar zijn kopkwaliteiten, nadat hij had gescoord met het hoofd. "Ik kan ‘een beetje koppen’, maar vandaag was het goed", grapte de spits opnieuw. "Binnenkort komt John Bosman en gaan we er extra op oefenen." 

De spitsentrainer komt op voorspraak van de aanvaller zelf. "Ik heb dit met onze vorige trainer al besproken, maar nu John van 't Schip onze nieuwe trainer is, heb ik het opnieuw gevraagd."

De aanvaller had een tweede keer op het scorebord kunnen komen als de scheidsrechter de 3-1 niet had afgekeurd na een vermeende duwfout van de spits. "Eigenlijk scoorde ik twee keer", vond hij zelf. "Volgens mij viel de verdediger al voor het duel. De scheidsrechter heeft er verder niks over gezegd, waarom hij 'm precies afkeurde."18:50

Jullie Player of the Match!

Branco van den Boomen heeft van jullie de meeste stemmen gekregen vandaag tegen sc Heerenveen. Hij bleef Brian Brobbey en Chuba Akpom net voor.


90+6

[18:44]

FT / +𝟯

Het is klaar in de Johan Cruijff ArenA. Ajax wint met 4-1 van sc Heerenveen.


90+2

[18:40]

Nu wel! Akpom met zijn tweede

Akpom Goalgifje Thuis ??

Hij kreeg zojuist al twee kansen, maar bij de derde keer is het raak! Ajax leidt met 4-1 dankzij Chuba Akpom. Steven Berghuis is niet zelfzuchtig en ziet dat de spits er beter voor staat. Hij maakt Ajax' vierde goal


89

[18:37]

Akpom bijna met zijn tweede

Chuba Akpom valt goed in bij Ajax. De aanvaller komt nu knap voor zijn man na een voorzet van Borna Sosa. Nu is het Noppert die wel kan tegenhouden. Net geen 4-1 dus. Ook daarna krijgt hij opnieuw een kans als de bal blijft hangen in de zestien van sc Heerenveen. Weer is Noppert de winnaar van het duel.


84

[18:32]

Jaaa de bevrijdende treffer 🫡

Akpom Goalgifje Thuis ??

Wat een heerlijk moment voor de 3-1. Chuba Akpom kopt Ajax vijf minuten voor tijd op een ruimere voorsprong tegen sc Heerenveen. Het voorbereidende werk was van Steven Berghuis. De aanvaller, die na de inbrengen van Forbs op het middenveld staat, vindt de vuisten van Noppert, die de bal alleen door het midden kan wegwerken. En precies daar staat Akpom: 3-1.


Er is iets mis gegaan, probeer het later nog eens.


Gerelateerde artikelen

Rewind1920

Rewind | Driepunter bij rentree Van 't Schip

FC Volendam kwam donderdagavond op bezoek in de Johan Cruijff ArenA. John van 't Schip maakte zijn rentree op de bank bij Ajax als eindverantwoordelijke. Het werd uiteindelijk een succesvolle avond, waarin de Amsterdammers met 2-0 wisten te winnen.

Tags

  • #AJAVOL

Socials

20230811 Ajax Podcast 1920X1080

Warming Up | Aftellen naar Heerenveen en Brighton

Wil je alles weten over de thuisduels met sc Heerenveen en Brighton & Hove Albion van deze week? Luister dan deze podcast om in één klap helemaal bij te zijn. Verder pik je ook nog wat mee over het privéleven van Kristian Hlynsson en weet je wanneer de bekerloting plaatsvindt.

Tags

  • #AjaxPodcast

Socials

Header 1920

In beeld | Toewerken naar sc Heerenveen

Ajax werkte zaterdag de afsluitende training richting het thuisduel met sc Heerenveen af. Op sportcomplex de Toekomst zetten de Ajacieden van John van 't Schip de laatste puntjes op de i.

Tags

  • #AJAHEE

Socials