Zo beleefde Timber zijn debuut tegen sc Heerenveen

Jurriën Timber debuteerde anderhalf jaar geleden tegen sc Heerenveen, vlak voordat alles stil kwam te liggen door het coronavirus. Zaterdag keert hij samen met zijn teamgenoten terug op de plek waar hij zijn eerste minuten maakte in Ajax 1.

Tags

  • #HEEAJA
  • #Timber

Socials

"Het is voor mij één van mijn mooiste wedstrijden tot nu toe. Er is in anderhalf jaar tijd echt heel veel gebeurd. Ik kom bijvoorbeeld net terug van het Nederlands elftal. Ik had anderhalf jaar geleden ook niet gedacht dat ik daar nu al zou staan", kijkt de verdediger terug op de afgelopen negentien maanden.

Ontwikkelen
Toch heeft de pas 20-jarige Timber nog voldoende te leren, vindt hij zelf. "Ik probeer steeds meer mijn leiderschapskwaliteiten in het team te brengen. Daar moet ik nog stappen in maken."

Voor hem is een wedstrijd pas geslaagd als Ajax amper tot geen kansen heeft weggegeven, vertelt hij. "Dan hebben we achterin het gevoel: oké, vandaag is een geslaagde dag."

Om zichzelf te blijven ontwikkelen, kijkt Timber graag naar andere verdedigers. Binnen de huidige selectie is hij veel bezig met Daley Blind en Lisandro Martínez. "Maar ik kijk ook naar Thiago Silva en in het Nederlands elftal naar Virgil van Dijk, Stefan de Vrij en Matthijs de Ligt."

"Die jongens houden mij ook wel in de gaten", vervolgt de twintiger. "Dat is wel leuk om te horen. De concurrentie is supergroot bij Oranje, maar dat hoort erbij."

Interessante week
Nu de interlandbreak is afgelopen, gaat de focus volle bak op sc Heerenveen. "We kunnen geen punten laten liggen. De concurrentie hijgt in onze nek."

Na het duel met Heerenveen volgt een week met thuiswedstrijden tegen Borussia Dortmund (UEFA Champions League) en PSV (Eredivisie). "We willen revanche nemen op PSV (na verlies in de Johan Cruijff Schaal, red.). Borussia Dortmund-thuis is ook een prachtige wedstrijd. Er komen mooie, maar lastige duels aan."

Gerelateerde artikelen

Eenprachtigedaad DOC 1280

Ajax Doc | Een prachtige daad

Ajax overhandigt zaterdag bij de uitwedstrijd tegen sc Heerenveen een plaquette aan de vereniging als dank voor hun rol tijdens de Hongerwinter in de Tweede Wereldoorlog. De Friese voetbalclub gaf jeugdspelers van vier Amsterdamse clubs, waaronder Ajax, onderdak in de winter van 1944-1945. In opdracht van Ajax Erfgoed is een documentaire gemaakt over deze 'prachtige daad'.

Tags

  • #AJAXDOC

Socials

Timber14questions

Risk of Monopoly? | 14 vragen aan Jurriën Timber

In de rubriek 14 Questions leggen we Jurriën Timber veertien vragen en dilemma's voor. Hoe ziet zijn droomvakantie eruit? En kiest hij voor altijd koud douchen of nooit meer de kip van zijn moeder?

Tags

  • #Timber

Socials