Liveblog

Aan het verbinden . . .

Speeltijd:
9
0
0
0
0

  • E. Džeko  72"
AS Roma
Ajax 1
  • B. Brobbey  49"

Liveblog

Training Day!

We sluiten het blog voor vandaag af met beelden van de reis en de training. Graag tot morgen, als we met onze club voor een geweldige comeback gaan! Tot dan!

00:00/00:00
  • Auto

De training in foto's 📸

De training in het Stadio Olimpico zit erop. Geniet ervan na met deze mooie fotoserie.


Nog precies 24 uur!

Wie heeft er net zoveel zin in AS Roma - Ajax als Antony en Neres? Over precies een etmaal is het tijd voor de kraker in het Stadio Olimpico!


Timbers on tour!

De gebroeders Timber zijn van de partij in Rome. Quinten kan tegen AS Roma zijn debuut in Ajax 1 maken. 

Ten Hag noemde de broers nog even in de persconferentie, toen het ging over wie er rechtsback zal gaan spelen.

"Wij hebben daar verschillende opties. We hebben Sean Klaiber en kunnen schuiven met Jurriën Timber. Maar we hebben ook Quinten Timber meegenomen die daar kan spelen. We gaan morgen zien wat we nodig hebben."


Bazen.


Dit willen we zien!

We hebben morgen doelpunten nodig! Op de training van woensdagavond lijkt scoren prima te lukken.

Het zal vast niemand verbazen als Davy Klaassen weer doel treft. Hij heeft nog één doelpunt nodig om Ajax' enige topscorer in het hoofdtoernooi van de Europa League te worden! Die plek deelt hij nu nog met Kasper Dolberg. Beide spelers hebben er zes in liggen.  Brobbey is back!

Brobbeyroma

Brian Brobbey miste het Eredivisie-treffen met RKC Waalwijk, maar is zo te zien helemaal klaar voor het duel met Roma!

De spits kent een sterke Europa League-campagne. Hij scoorde uit tegen Lille en thuis tegen Young Boys. Bovendien verzorgde hij tegen Lille in Amsterdam ook nog een assist. 


Licha! 📸Training is begonnen

De training in Stadio Olimpico is begonnen. Trainer Erik ten Hag heeft 21 fitte spelers tot zijn beschikking in Italië. 


Terug naar de persconferentie (2/2)

Waar zal onze captain morgen in het veld staan? Trainer Erik ten Hag legt uit welke vragen daarin een rol spelen.


Richting het veld

Tenhagtraining

Trainer Erik ten Hag heeft zich inmiddels gemeld op het veld. De training is ook openbaar toegankelijk voor de aanwezige pers in Italië.


Laatste vraag + training

De laatste vraag van de persconferentie is voor Erik ten Hag, die met zijn ploeg bezig is aan een loodzwaar programma op drie fronten. Hoe ondergaat zijn team dat?

"We zijn heel fris. We vinden het heerlijk om om de drie dagen te spelen. De ploeg is gaan groeien in de afgelopen blokken. Ik hoop dat we dit ook vast kunnen houden in het laatste blok."

Daarmee zit het persmoment erop. Erik ten Hag en Maarten Stekelenburg gaan zich nu melden op het veld.


Stekelenburg: 'We steunen elkaar'

Stekelenburg

Maarten Stekelenburg zag het heenduel vorige week vanaf de tribune. In die wedstrijd zag hij hoe zijn vervanger op de goal niet vrijuit ging bij de 1-1 van AS Roma.

De goalie spreekt tijdens de persconferentie bemoedigende woorden voor Kjell Scherpen. "We zijn een team en steunen elkaar. Mensen maken fouten, keepers maken fouten. Het was vervelend voor hem, maar het zal in de toekomst vaker gebeuren. Mij ook."

"Verder hebben we vorige week een redelijke goede wedstrijd gespeeld. Het grootste verschil is dat je nu achter staat. Italianen kunnen goed verdedigen. Daar zullen we doorheen moeten komen."


Fitheid van de ploeg

Eén van de vragen die steevast terugkomt op een persconferentie gaat over de fitheid van de ploeg. Ten Hag is daar duidelijk over:

"De mensen die we mee hebben genomen zijn fit. Daarvan verwachten we dat ze kunnen spelen. Maar iemand als Perr Schuurs is er wel een tijdje uit geweest. We gaan zo in de training kijken hoe ver hij is."


Stekelenburg: 'Leerzame tijd'

Stekelenburgpersco

De Italiaanse pers had ook vragen klaar voor doelman Stekelenburg. Hoe heeft de doelman zijn periode bij AS Roma bijvoorbeeld ervaren?

"Het was heel leerzaam, maar wel moeilijk. Ik kwam van Ajax af en daar was alles goed. In Italië kom je in een andere wereld. Daar moet je mee omgaan. Ik heb geen spijt van mijn tijd in Rome."


Stekelenburg en Ten Hag zijn binnen

De persconferentie in Rome is begonnen. Maarten Stekelenburg en Erik ten Hag zitten achter de microfoon in Italië en blikken vooruit op AS Roma - Ajax.

Live meekijken kan dus via YouTube.


Ten Hag over de opstelling

De eerste vragen komen van de Italiaanse pers. Zo wordt er onder andere gevraagd of Brian Brobbey morgen gaat starten.

"In de heenwedstrijd hebben we in ons aanvalsspel verschillende kansen gecreëerd. Ze zullen morgen gaan zien hoe we gaan spelen."Nog een half uurtje!

Perscoromaajax1

Om 18:45 uur gaan we van start met de persconferentie in Rome. Maarten Stekelenburg vergezelt Erik ten Hag in de perszaal van zijn oude werkgever. 

We houden je in dit blog, op YouTube en via social op de hoogte van alles wat er daar gezegd wordt!


Legendary...

Wát een legendarische goal maakte Andy van der Meijde in 2003 tegen AS Roma. De UEFA Champions League-wedstrijd in de Italiaanse hoofdstad was koud begonnen, toen de buitenspeler de bal ongenadig hard in de kruising schoot. 

Kijk dat moment en de rest van die mooie wedstrijd in Rome vooral even terug!

00:00/00:00
  • Auto

Persconferentie in Rome

Kijk jij straks om 18:45 uur ook mee naar de persconferentie? Erik ten Hag en Maarten Stekelenburg nemen plaats achter de tafel voor het persmoment in Italië.

De persco is live te volgen via ons YouTube-kanaal.


Ajax in Italië 🇮🇹

Ajax is al zes wedstrijden ongeslagen op bezoek in Italië; drie keer winst en drie keer gelijk. De laatste keer dat Ajax verloor in Italië in een Europees toernooi was in het Champions League-seizoen 2005/2006. Inter Milan was destijds met 1-0 te sterk.


Schuurs & Scherpen

Perr Schuurs keert weer terug in de selectie die is afgereisd naar Rome. Hij miste zondag de uitwedstrijd in Waalwijk tegen RKC nog vanwege een blessure.

Deze week schoof hij ook samen met Kjell Scherpen aan in de rubriek '5 second rule'. Kunnen de twee heren Zakaria Labyad van de troon stoten?

00:00/00:00
  • Auto

Geland!

Neresantony

Ajax heeft voet gezet op Italiaanse bodem. De selectie gaat nu naar het hotel. Later vanavond volgen een persconferentie en training in Rome.


Klaassen: 'Je móet het geloof hebben dat het kan'

Davy Klaassen gelooft in een goede afloop van het tweeluik met AS Roma. Volgens de middenvelder gaf het thuisduel met de Italianen (1-2) wel degelijk reden tot optimisme.

"Als je die wedstrijd tien keer speelt, win je 'm zeven of acht keer zeker. Dat dat niet gebeurde, mogen we onszelf kwalijk nemen. Dat moet in de return gewoon beter."

00:00/00:00
  • Auto


AMS ✈ ROM

Ajax stapt op het vliegtuig naar Italië. De selectie is met 21 man richting Rome. Onder andere Maarten Stekelenburg is weer terug. Hij moest het duel in Amsterdam nog aan zich voorbij laten gaan vanwege een blessure.


Welkom, Ajacieden

Ajax reist straks af naar Italië voor de return in de UEFA Europa League tegen AS Roma. We houden je in dit liveblog op de hoogte van alle ontwikkelen rondom onze ploeg.


Gerelateerde artikelen

Nigeldejongzoom

De Jong over kwartfinale tegen AS Roma: ‘Ajax wint met 3-1’

Nigel de Jong speelde in zijn Ajax-tijd tegen AS Roma en voetbalde later zelf in Italië. Hij kent de tegenstander van aankomende donderdag in de kwartfinale van de UEFA Europa League aardig en denkt dat Ajax zeker kansen heeft de 2-1 achterstand om te buigen.

Tags

  • #DeJong
  • #ROMAJA

Socials

Wil jij op de hoogte blijven van Ajax?

Ontvang meldingen bij updates op Ajax.nl