Liveblog

Aan het verbinden . . .

Ajax Vrouwen pakken zesde KNVB Beker in clubhistorie

  • De Ajax Vrouwen hebben de finale van de KNVB Beker met 3-1 gewonnen van Fortuna Sittard
  • Rosa van Gool maakte haar eerste officiële goal voor de Ajax Vrouwen
  • Het was de zesde nationale bekerwinst in de clubhistorie

Liveblog

21:29

Uitgelaten reacties uit Tilburg: 'We hebben 'm!'

Na de bekerwinst tegen Fortuna Sittard konden de champagneflessen worden ontkurkt. De Ajax Vrouwen hebben voor de zesde keer in de clubhistorie de KNVB Beker gewonnen. En dat zorgde voor uitzinnige taferelen op het veld van Willem II. "Dit is echt een team. Dat stralen we in alles uit", glunderde Suzanne Bakker.

Ook Regina van Eijk, Nadine Noordam en Lily Yohannes toonden zich gelukkig met het winnen van de KNVB Beker.

Daarmee sluiten het we liveblog voor dit moment af. Dinsdag vind je op onze kanalen de highlights van het duel in Tilburg. Bedankt voor het volgen!


21:04

Het feest gaat door in de bus

Het feest na de bekerwinst van vanmiddag zit er nog lang niet op voor de Ajax Vrouwen. In de bus zingen en dansen ze vrolijk verder.


19:23

Wat een afscheid 🏆

Bakkerbeker ??

Trots poseert Suzanne Bakker met de KNVB Beker. Het is voor haar de laatste prijs in dienst van Ajax. Zo neemt Bakker afscheid met een landstitel en beker op haar palmares. Met de Ajax Vrouwen wist ze dit seizoen ook nog eens de kwartfinale van de UEFA Champions League te bereiken. Een puike prestatie.


18:58

Player of the Match

Playerofthematch ??

Chasity Grant moest haar rol in het veld anders invullen dan normaal. Bij afwezigheid van Romée Leuchter stond de buitenspeler in de spits. Met haar loopacties was ze een gevaar voor de verdediging van Fortuna Sittard. De 23-jarige speelster werd daarom verkozen tot Player of the Match.


17:56

Foto's voor in de geschiedenisboeken 📸

Het feest gaat gewoon door in de kleedkamer van de Ajax Vrouwen! Deze beelden blijven tot in lengte van dagen leuk om naar te kijken.


17:43

𝗥𝗼𝘀𝗮 𝘃𝗮𝗻 𝗚𝗼𝗮𝗹 ⚽

Wat een briljant moment om je eerste goal te maken voor de Ajax Vrouwen! Rosa van Gool schoot de Ajax Vrouwen vanmiddag op 2-0 tegen Fortuna Sittard.


17:31

Wat een heerlijk feest in de kleedkamer van de Ajax Vrouwen

Hoe vier je de zesde KNVB Beker in de clubhistorie? Zo dus! Kijk en geniet 😁


17:07

Laat die beker maar zien!

Desandersbeker ??

Wat een prachtig moment voor Kay-Lee de Sanders. Na afloop van de wedstrijd liet ze de KNVB Beker vol trots zien aan de meegereisde Ajax-supporters.


17:01

Bakker: 'Enorm goed jaar achter de rug'

Bakkerzwaai ??

Voor Suzanne Bakker zit het avontuur erop bij Ajax. Ze sluit haar periode in Amsterdam af met de winst van de KNVB Beker. 

"Ik besef het nog niet helemaal, maar dit is een bekroning op het harde werk. Ik heb zes geweldige jaren gehad bij Ajax. We gaan het vanavond even vieren", vertelde ze zojuist bij ESPN.

Vooral het afgelopen jaar was bijzonder voor Bakker met onder andere het spelen in de UEFA Women's Champions League. "Ja, we hebben geschiedenis geschreven. In de competitie zijn we ook nog dicht bij FC Twente gekomen. Dan blijven we kritisch: we hebben te veel punten laten liggen, maar 'overall' hebben we een enorm goed jaar achter de rug."


16:58

Aanvoerder Sherida Spitse geniet mee 🏆

Ze kon vandaag niet meespelen vanwege een blessure, maar dat maakte de vreugde er niet minder op. Aanvoerder Sherida Spitse geniet samen met haar teammaten van de winst van de KNVB Beker. De confetti gaat de lucht in!


16:42

Jaaaaaa! De beker gaat de lucht in

Bekerbinnen ??

16:31

Waar is dat feestje? 🥳

Wat een vrolijkheid! Wat een plezier!

De Ajax Vrouwen genieten van de winst van de KNVB Beker. En terecht! De ploeg van Suzanne Bakker maakte in de tweede helft het verschil tegen Fortuna Sittard: 3-1.


16:28

Nummer zes! 🏆

20240517 AJAX V BEKER 6X 1080X1080 ??

90+5

[16:23]

FT / Ajax Vrouwen winnen KNVB Beker!

Hij is binnen! De Ajax Vrouwen hebben de KNVB Beker gewonnen na een 3-1-overwinning op Fortuna Sittard na goals van Nadine Noordam, Rosa van Gool en Bente Jansen. Het is de zesde beker in de clubgeschiedenis.


90+1

[16:19]

Blessuretijd

Er komen vier minuten bij in Tilburg. De beker is bijna voor de Ajax Vrouwen.


Er is iets mis gegaan, probeer het later nog eens.


Gerelateerde artikelen

240517 Voorbeschouwing Vrouwen

Van Eijk en Grant zijn eensgezind: 'Spelen voor prijzen'

De Ajax Vrouwen spelen maandagmiddag de bekerfinale tegen Fortuna Sittard. Op Tweede Pinksterdag begint de wedstrijd in Tilburg om 14:30 uur. Na een mooi seizoen is het enige wat nog mist een prijs. "We spelen voor prijzen en dus willen we deze beker pakken", aldus Regina van Eijk.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials