Van 't Schip: 'Gaan ervan uit dat iedereen kan spelen donderdag'

Schipheader
Schipheader

John van 't Schip en Sivert Mannsverk lieten woensdag in de perszaal van het Aspmyra Stadion hun licht schijnen op de returnwedstrijd tegen Bodø/Glimt. De hoofdtrainer was duidelijk over het UEFA Conference League-treffen in Noorwegen. "We weten dat het moeilijk wordt en dat we op ons best moeten zijn."

Tags

  • #UECL
  • #BODAJA

Socials

Van 't Schip kan donderdagavond in Bodø beroep doen op Steven Berghuis. De 32-jarige Ajacied ontbrak afgelopen zondag nog in de wedstrijdselectie tegen NEC, maar reisde woensdag 'gewoon' mee af naar Noorwegen. "Steven is een belangrijke speler voor ons. Hij heeft goed kunnen trainen de afgelopen dagen en is er weer bij. Dat is fijn voor ons, want Steven heeft de afgelopen maanden een groot aandeel gehad in het aanvallende gedeelte van de ploeg", aldus de hoofdtrainer.

De rest van de meegereisde spelers kan naar alle waarschijnlijkheid donderdag ook in actie komen. Van 't Schip benadrukte wel dat er woensdagavond nog een training op het programma staat. "Het was een intensieve week. Een aantal spelers heeft wat langer verzorging nodig gehad. We kijken vandaag (woensdag, red.) wie er eventueel nog last heeft, maar we gaan ervan uit dat iedereen kan spelen morgen (donderdag, red.)."

Mannsverk
Mannsverk, die naast Van 't Schip zat in de perszaal, zal volgens de trainer echter niet starten tegen Bodø/Glimt. "Sivert heeft een ongelukkige start gehad en is tegen FC Twente meteen geblesseerd geraakt. Hij heeft ongelooflijk hard gewerkt om weer terug te komen en het is denk ik een beloning dat hij er nu ook bij is. Maar het is te vroeg om te zeggen dat hij gaat starten en negentig minuten gaat spelen."

Concessies
Ook kreeg Van 't Schip de vraag of hij wijzigingen wil gaan doorvoeren in de speelwijze van zijn ploeg. "We moeten zo dicht mogelijk bij onszelf blijven", reageerde de Ajax-trainer. "We hebben een goede serie gehad, gevolgd door een mindere week. Het gaat mij dan te ver om meteen alles te veranderen. Dat wil echter niet zeggen dat we geen concessies kunnen doen."

Een van deze concessies kan de manier van drukzetten zijn. "Wellicht gaan we meer inzakken en momenten kiezen om druk te zetten. In eigen huis willen we altijd aanvallend voetbal spelen, maar nu kunnen we ook wat compacter spelen."

'Moeten op ons best zijn'
Volgens Van 't Schip moet zijn ploeg donderdag goed voor de dag komen om een positief resultaat te behalen in Noorwegen. "Bodø/Glimt heeft goede resultaten geboekt de laatste jaren. De club wordt goed opgebouwd, onder een stabiel fundament. Ze speelden goed in Amsterdam, net zoals ze eerder deden tegen andere tegenstanders. We weten dat het moeilijk wordt en dat we op ons best moeten zijn."

"Het is morgen een belangrijke wedstrijd. Toen de Conference League werd geïntroduceerd, werd er nog lacherig over gedaan. Maar inmiddels is duidelijk dat het toernooi zijn waarde heeft", vervolgde de hoofdtrainer. "Feyenoord heeft dat gelijk laten zien door de finale te halen. Er wordt nu niet meer op die wijze over gesproken. Het feit is wel dat een club als Ajax niet op Conference League-niveau wil uitkomen, maar in de Champions League."

Gerelateerde artikelen

Training1920

Liveblog | Dit was de woensdag in Noorwegen

Ajax speelt donderdagavond de return van het tweeluik met Bodø/Glimt in de tussenronde van de UEFA Conference League. Lees hier alles terug over de voorbereiding van de Ajacieden op het Europese uitduel.

Tags

  • #UECL
  • #BODAJA

Socials

Berghuishatonieuw1920

Dit is de Ajax-selectie voor de return tegen Bodø/Glimt

Ajax reist met 23 spelers richting Noorwegen voor de return met Bodø/Glimt in de tussenronde van de UEFA Conference League. De heenwedstrijd in Amsterdam eindigde in 2-2. Het duel met de Noren begint donderdag om 18:45 uur.

Tags

  • #UECL
  • #BODAJA

Socials

STILL HLYNSSON

Hlynsson: 'Op volle kracht naar Noorwegen'

Kristian Hlynsson blikt vooruit op de UEFA Conference League-return tegen Bodø/Glimt. De aanvallend ingestelde Ajacied heeft vertrouwen in een goede afloop in Noorwegen. "Dit is de return, dus we weten meer over het team."

Tags

  • #UECL
  • #BODAJA

Socials