Liveblog

Aan het verbinden . . .

Speeltijd:
0
0
0
:
0
0

  • R. El Yaakoubi  36"
Excelsior
1
4
Ajax 1
  • D. Tadić (p.) 15"
  • D. Klaassen  45"
  • M. Kudus  61"
  • D. Rensch  83"

  • Ajax heeft met 1-4 gewonnen bij Excelsior
  • De Amsterdamse goals kwamen van Dusan Tadic, Davy Klaassen, Mohammed Kudus en Devyne Rensch
  • Jurriën Timber speelde zijn honderdste duel voor Ajax 1

Liveblog

23:59

Highlights 🎥

We sluiten het liveblog af met de highlights. Ajax won zondagmiddag onder leiding van John Heitinga in Kralingen met 1-4 van Excelsior en boekte zodoende de eerste competitiezege van 2023. Komende zondag zijn we terug met een nieuw liveblog. Dan nemen de Ajacieden het in Leeuwarden op tegen sc Cambuur. Tot dan.


23:50

Voorspel jij alles goed?

Predictor Game Banner

Ben jij een absolute baas als het gaat om het voorspellen van voetbalwedstrijden? Doe mee aan onze Predictor Game! Voorspel alle vragen goed en win een thuisshirt.

Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.


17:43

Ajax on fire tegen Excelsior 🔥

Bergwijn Glimlach Na Duel 900 ??

Ajax maakte dit seizoen elf doelpunten tegen Excelsior in de Eredivisie. Alleen in 2018/2019 (13) waren de Amsterdammers vaker trefzeker tegen deze ploeg in een Eredivisie-tweeluik.


17:23


17:13

Bedankt, supporters! ❤️

Team900 ??

17:01

Heitinga 'genoot van paar geweldige goals': 'Goed gedaan'

Heitinga Voor Dugout 900 ??

John Heitinga zat zondagmiddag voor het eerst als eindverantwoordelijke op de bank bij Ajax. "Ik heb ervan genoten, maar in de eerste helft heb ik me wel mateloos geïrriteerd", vertelde de 39-jarige oefenmeester voor de camera van ESPN.

"We begonnen goed en maakten de goal en dan moet je ze eruit lokken. We waren alleen slordig aan de bal en kregen gewoon vier á vijf kansen tegen. Rulli keepte erg sterk, maar dat deden wij gewoon niet goed."

"We speelden onszelf uit de wedstrijd", vervolgde Heitinga. "Dan spelen we eigenlijk niet tegen Excelsior, maar tegen onszelf. Vervolgens zijn we gaan wisselen, waardoor we beter in de wedstrijd kwamen. Daarna heb ik genoten en een paar geweldige goals gezien."

Tadic in de spits
Dusan Tadic stond tegen Excelsior in de punt van de aanval. Heitinga was tevreden over het spel van de Servische aanvoerder. "We hebben een grote groep met veel concurrentie. Als je naar de goal met Davy (Klaassen, red.) kijkt, zie je dat Dusan een goed aanspeelpunt is. Dat heeft hij heel goed gedaan."


16:53

Timber: 'We moeten het laten zien en niet te veel praten'

Timber Excaja 900 ??

Voorafgaand aan het interview met ESPN zag Jurriën Timber de ranglijst. "Als ik eerlijk ben durfde ik vorige week niet naar de stand te kijken. Heitinga heeft een paar keer de stand aangekaart, dat motiveerde me."

Timber werd ook gevraagd naar het op non-actief stellen van Alfred Schreuder. "Het is lastig, maar belangrijk dat we dat afsluiten en verder uitbouwen met meer overwinningen", aldus de verdediger. "Voor mij is het belangrijk om vooruit te kijken. Zoals Dusan Tadic al zei moeten we het laten zien op het veld en niet te veel praten."

De verdediger, die zondag zijn honderdste duel voor Ajax 1 speelde, vond dat de Amsterdammers zondagmiddag een goed eerste kwartier speelden, maar dat de Ajacieden daarna teveel kansen weggaven. "De eerste helft is een goede helft om te analyseren. We kwamen een paar keer goed weg en dat mag niet iedere week gebeuren. Dat kan niet. Vanaf nu moeten we vooruit", besloot Timber.


16:46

Tadic: 'Eerste indruk van Heitinga is erg positief'

Dusan Met Publiek 900 ??

Aanvoeder Dusan Tadic zag hoe Ajax in de eerste helft problemen had met Excelsior, maar in de tweede helft afstand nam van de nummer dertien van de Eredivisie. "We zijn niet goed gestart", gaf hij toe. "Gero (Rulli, red.) pakte een paar goede ballen. Het belangrijkste is in ieder geval dat we hebben gewonnen.”

De Serviër startte zelf in de punt van de aanval. "Het is voor mij geen probleem om in de spits te beginnen. Ik wil het beste doen voor Ajax. We willen kampioen worden. Ik kan ook in de spits spelen. Als de spelers om mij heen rennen, krijgen ze de bal wel van mij."

Ajax heeft met het op non-actief stellen van Alfred Schreuder een heftige week achter de rug. Dat erkende Tadic. "Wij voelden ons verantwoordelijk over wat er is gebeurd met de coach. Als spelers moeten vechten voor onze club. Dan maakt het niet uit wie de trainer is. We moeten trots zijn om dit shirt te mogen dragen. Ajax is de mooiste club van de wereld."

Tadic over Heitinga
Na het vertrek van Schreuder werd Heitinga vrijdag gevraagd om de honneurs waar te nemen. Heitinga 'maakte de afgelopen dagen indruk' zo zei Tadic bij ESPN. "Hij is een echte Ajacied. De fans houden ook van hem. Hij heeft veel energie en is enthousiast. Hij is ook straight tegen de spelers. Hij heeft de kwaliteiten om eerste coach van Ajax te zijn."


16:31

Kudus = King

Juichen Met Elkaar 900 ??

Het was een nek-aan-nekrace met Rulli, maar uiteindelijk kozen jullie voor Mohammed Kudus als King of the Match!


16:23

FT / 1-4

Ajax wint in Rotterdam. C'mon, boys!


16:11

1-4 via Rensch ⚽

Rensch Scoort 900 ??

Devyne Rensch vergroot de marge tot drie doelpunten. De Ajax-back schiet de bal op prachtige wijze met links in de bovenhoek: 1-4. Wat een heerlijke treffer!


16:10

Yes, 1-4!

Goal Gif Rensch Thuis ??

Wat een lekkere goal zeg! Devyne Rensch met de 1-4. Hij gooit het duel op slot.


16:05

Wissel aan de kant van Ajax!

Calvin Bassey komt in de 79e minuut binnen de lijnen voor Steven Berghuis.


15:58

Vertrouwen neemt toe

Ajax lijkt wat los te komen. De combinaties worden vlotter en steeds makkelijker gaat de bal van voet tot voet. De 1-3 heeft Ajax goed gedaan.

Zojuist was er een kans voor Steven Bergwijn, maar zijn schot vanaf randje zestien werd tot corner gepromoveerd.


15:54

🙌

Kudus Knuffel Excaja 900

Er is iets mis gegaan, probeer het later nog eens.


Gerelateerde artikelen

HL Excelsior 1280

Highlights Excelsior – Ajax l Eindelijk weer zege

Ajax heeft zondagmiddag zijn eerste competitiezege van het kalenderjaar geboekt. De Ajacieden waren in Rotterdam met 1-4 te sterk voor Excelsior. Bij Ajax nam John Heitinga de honneurs waar na het vertrek van Alfred Schreuder. Hij zag Dusan Tadic (strafschop), Davy Klaassen, Mohammed Kudus en Devyne Rensch de Amsterdamse goals maken.

Tags

  • #EXCAJA

Socials

Excelsior In Beeld 1280

In beeld | Excelsior - Ajax

Ajax heeft met 1-4 gewonnen bij Excelsior. Voor Ajax scoorden Dusan Tadic, Davy Klaassen, Mohammed Kudus en Devyne Rensch. In dit artikel vind je foto's terug van het duel in Rotterdam.

Tags

  • #EXCAJA

Socials