Steijn kijkt uit naar herstart: 'Dit is een soort van nieuw begin'

Voor Maurice Steijn wachten met Ajax drie fraaie affiches in acht dagen tijd. Aan de vooravond van deze belangrijke voetbalweek vertelt de coach over fris elan na de interlandbreak, de fitheid van zijn selectie en wat commotie die ontstond na Fortuna-uit.

Tags

  • #TWEAJA

Socials

Steijn kan met een zo goed als fitte selectie toewerken naar de herstart van de Eredivisie, zondag uit tegen FC Twente. "De hele groep is fit, we hebben geen blessures en geen schorsingen", zegt Steijn, met uitzondering van de al langer afwezigen Gero Rulli, Ahmetcan Kaplan en Remko Pasveer.

In Enschede heeft Steijn ook de beschikking over de twee Steven’s in zijn selectie. "Bergwijn is fit en Berghuis is gelukkig van zijn schorsing af”, stelt de Ajax-coach, om vervolgens wat uitgebreider in te gaan op Berghuis. "Hem hebben we erg gemist. Hij is een ongelooflijk belangrijke speler: niet alleen aan de bal, maar ook zonder bal, en in de kleedkamer. Ik ben super blij dat hij er zondag bij is, en datzelfde geldt voor Bergwijn.”

Fris elan
Na de interlandbreak constateert Steijn tot zijn genoegen veel frisse energie. "Dat merk ik bij iedereen. We hebben nu echt het gevoel: de groep is weer compleet, iedereen hebben we nu. Hoe je het wendt of keert, die laatste week voor Fortuna was toch rommelig, dat je op de voorlaatste en laatste dag nog spelers binnenkrijgt. Met dien gevolgen dat we tegen Fortuna moesten spelen met jongens die nog niet eerder met elkaar hadden gespeeld. Daarin was de uitslag en het spel teleurstellend. Maar ik heb de jongens nu binnen zien komen, heb ze inmiddels wat langer tot mijn beschikking en vind het hoopgevend wat ik zie.”

Na afloop van het duel in Sittard besprak Steijn de afgelopen transferwindow. Wat commotie die ontstond werd volgens hem veel te breed uitgemeten. "Ik denk dat je dat ook allemaal in de juiste context moet zien. Bij veel mensen wordt die context volledig weggelaten. In mijn optiek was het allemaal niet zo heel erg spannend. Sven was op vakantie en ik ben ook een paar dagen weggeweest. Afgelopen donderdag hebben we elkaar voor het eerst weer bij Ajax gezien, koffie gedronken en de draad gewoon weer opgepikt.”

Steeds met de sterkste elf
Steijn’s Ajax staat voor een aantal examens. Binnen acht dagen treffen de Ajacieden FC Twente (uit), Olympique Marseille (thuis) en Feyenoord (thuis). "Het wordt een heel zware week, maar ik heb er veel zin in.”

"We kijken echt van wedstrijd tot wedstrijd. Die van zondag is de belangrijkste in mijn optiek, daarna wordt dat Olympique en vervolgens Feyenoord. Zo moeten we er ook naar kijken. We gaan geen mensen sparen, daarvoor zijn we niet in de positie. Elke wedstrijd starten we met de sterkste elf.”

Gerelateerde artikelen

20230811 Ajax Podcast 1920X1080

Warming Up: FC Twente – Ajax

Ajax gaat zondagmiddag in de vierde speelronde van de competitie op bezoek bij FC Twente. In deze aflevering van de Ajax Podcast kijken we vooruit op het duel in het oosten, hebben we het over de uitgevlogen internationals en bespreken we de loting voor Ajax Vrouwen in de tweede voorronde van de UEFA Women's Champions League.

Tags

  • #AjaxPodcast

Socials

Bergwijnheader

In beeld | Ajax focust op uitduel met FC Twente

Ajax richt de focus volledig op de komende wedstrijd tegen FC Twente. Na het afsluiten van de interlandperiode voert het clubvoetbal weer de boventoon. In aanloop naar het treffen in de Grolsch Veste belegde de selectie van trainer Maurice Steijn donderdag een intense trainingssessie. Het smeden van een goede en sterke spelersgroep is van extra belang.

Tags

  • #TWEAJA

Socials

1920X1080 Key Visual

Doe mee en maak jouw Klassieker fantastisch

De Klassieker is altijd bijzonder. Samen met onze hoofdsponsor Ziggo willen wij de wedstrijd nog specialer maken, door de ultieme Klassieker weg te geven. Samen met vrienden en/of familieleden kun jij de rivalenstrijd vanuit een skybox bekijken, kennismaken met een Ajax Legend, een speler interviewen na afloop en nog veel meer.

Tags

  • #Klassieker

Socials