Schreuder kijkt met gemengde gevoelens terug op Klassieker: 'Team toonde wel karakter'

Ajax-trainer Alfred Schreuder zag in de Klassieker een 'wedstrijd met weinig kansen over en weer'. De Barnevelder was uiteindelijk gematigd tevreden over het resultaat tegen Feyenoord: 1-1. "In de eerste helft waren we niet moedig genoeg. In de tweede helft deden we het beter."

Tags

  • #FEYAJA
  • #Schreuder

Socials

De Ajax-coach zag wel wat er fout ging in de eerste helft tegen Feyenoord. "We hadden moeite om de vrije man te vinden. Feyenoord zette goed druk. Maar er waren genoeg opties om de bal af te spelen. Feyenoord zette niet druk in een één-tegen-één-situatie. Ons baltempo was alleen op dat moment niet goed genoeg. Dat hebben we in de tweede helft beter gedaan."

In de rust paste Schreuder een wissel toe; Steven Bergwijn kwam in het veld, Francesco Conceição bleef achter in de kleedkamer. "Daardoor kregen we aan de beide kanten meer balvastigheid."

De ranglijst
Met het gelijkspel in Rotterdam blijft de achterstand op koploper Feyenoord vijf punten. Met nog zeventien duels te gaan in de Eredivisie zet Schreuder de titel nog lang niet uit zijn hoofd. "We zitten op de helft van het seizoen. Ik vind dat ons elftal groeiende is. Zeker als je naar de tweede helft van vandaag kijkt." 

Omdat de tweede helft in Rotterdam inderdaad beduidend beter was, roemde de coach de veerkracht van Ajax. "Het team heeft karakter getoond. Dat is belangrijk als je uiteindelijk je kwaliteit als team wil laten zien."

Gerelateerde artikelen

Klaasseninterview1280

Klaassen teleurgesteld na gelijkspel: 'Wij kunnen veel beter'

Ajax slaagde er zondagmiddag niet in om een overwinning te boeken in de Klassieker tegen Feyenoord. Davy Klaassen, die negentig minuten binnen de lijnen stond, was niet tevreden met het 1-1-gelijkspel. "Ik ben uiteindelijk toch wel teleurgesteld."

Tags

  • #FEYAJA
  • #Klaassen

Socials

Timber Duel Feyaja 1280

Lees hier alles over Feyenoord - Ajax

Ajax heeft de uitwedstrijd bij Feyenoord met 1-1 gelijkgespeeld. In dit liveblog blijf je op de hoogte van alle ontwikkelingen rondom deze belangrijke wedstrijd. 

Tags

  • #FEYAJA

Socials