• G. Til  45"+2"
  • C. Gakpo  65"
  • G. Til  69"
  • X. Simons  90"+1"

Dit is het liveblog van Ajax – PSV, de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal die we hebben verloren. In de Johan Cruijff ArenA werd het na een doelpuntrijk duel 3-5 voor de bezoekers.

Liveblog

23:59

Samenvatting Ajax - PSV

We sluiten het liveblog af met de samenvatting van Ajax - PSV. Na een goed eerste half uur, waarin Ajax via Steven Bergwijn terecht op voorsprong kwam, maakten individuele fouten helaas een einde aan de aspiraties van de Ajacieden.

Komende zaterdag kunnen we de rug rechten in de Eredivisie. Dan reizen we af naar Sittard voor het duel met Fortuna Sittard. Wij zijn er dan natuurlijk weer bij met een nieuw liveblog.

Tot dan!

22:30

Bergwijn: 'We leren hiervan'

Bergwijn Scherm 900

Steven Bergwijn maakte tegen PSV zijn officiële debuut voor Ajax. De aanvaller opende de score in de Johan Cruijff ArenA met een heerlijke goal. Voor de camera van ESPN nam hij de kijker even mee terug naar zijn treffer.

"Ik kreeg de bal van Owen Wijndal. Ik trok naar binnen en dan is het uithalen. Ik train er veel op. Hij zat er lekker in."

In die fase kwam Ajax ook terecht op voorsprong. Daarna ging het helaas mis voor de ploeg van Alfred Schreuder. Ajax werd voor rust al twee keer door de lucht geklopt: 1-2.

Nadat Antony de 2-2 had gemaakt, liep PSV uiteindelijk uit naar een 3-5-overwinning. "We begonnen nog sterk. We hebben van tevoren besproken dat we de voorzetten eruit moesten halen. We leren hiervan. We gaan morgen de beelden bekijken en hieraan werken."

22:18

Blind: 'Moet PSV feliciteren'

Blind Reactie 900

Daley Blind baalde enorm van de nederlaag. "Voor de neutrale kijker was het denk ik een leuke wedstrijd. We hadden de wedstrijd onder controle en Bergwijn maakte een fantastische goal."

"Daarna maakte PSV uit het niets de 1-1 en kort voor rust de 1-2. Ik denk dat zij twee goede goals hebben gemaakt en ik moet PSV feliciteren met de overwinning, ze hebben geprofiteerd van fouten van ons", zei hij bij ESPN. "Ik vond PSV niet per se de betere ploeg. Maar toen we ook nog rood kregen in de tweede helft, wisten we dat het lastig werd."

Ook ging Blind kort in op de situatie van oud-ploeggenoot Sébastien Haller. Vrijdag werd bekendgemaakt dat de tumor in de teelbal van de Ivoriaan kwaadaardig is. "Ik krijg het moeilijk uit mijn strot, maar soms is voetbal ook maar een spelletje. We wensen Sébastien het beste toe. Hij is heel erg positief ingesteld, dus laten we hopen dat het goed gaat komen.”

22:02

FT // Nederlaag in seizoensopening

Afgelopen in de Johan Cruijff ArenA. Ajax verliest de Johan Cruijff Schaal met 3-5 van PSV. Het eerste halfuur was sterk van de Ajacieden, die na de 1-1 van Guus Til in een achtbaan van emoties raakten. PSV trok daarin aan het langste eind.

21:54

3-5

Dit lijkt de beslissing: Xavi Simons schiet de 3-5 binnen.

21:52

9 minuten blessuretijd

De wedstrijd wordt met negen minuten verlengd. Dat is namelijk de extra tijd die wordt bijgetrokken.

21:51

Veerman op de lat

Ajax mag hoop houden. PSV'er Veerman raakt de lat. Zijn inzet wordt licht getoucheerd door Jay Gorter. Een belangrijke interceptie van de doelman van Ajax.

21:49

Ajax heeft de hoop nog niet opgegeven

Met tien tegen elf is Ajax op zoek naar de 4-4. Het heeft nog niet tot grote kansen geleid, maar er is gelukkig nog wat tijd.

Nog drie minuten officiële speeltijd en vervolgens natuurlijk ook nog blessuretijd.

21:47

🔁 Schreuder brengt Schuurs en is uitgewisseld

De laatste wissel bij Ajax. Perr Schuurs vervangt Kenneth Taylor.

21:41

Rood voor Bassey

Ajax moet met tien man verder. Calvin Bassey krijgt rood bij zijn debuut. Arbiter Higler wordt naar het scherm geroepen door de VAR en grijpt vervolgens naar zijn borstzak.

21:36

Eéntje voor in de boeken 👌

Kudus Treffer 900

Mohammed Kudus brengt de spanning weer helemaal terug in de wedstrijd. De middenvelder krijgt de bal op de rand van het strafschopgebied. Met een prachtige drop-kick knalt hij de bal achter Benítez.