Pasveer is terug op het veld en gretig: 'We willen alles winnen'

Remko Pasveer is na een maandenlange blessure weer terug onder de lat in Amsterdam. De doelman brak in februari tijdens de warming-up van Benfica - Ajax zijn vinger. Inmiddels zijn de pinnen eruit en heeft hij zijn rentree gemaakt tegen Shakhtar Donetsk.

Tags

  • #Pasveer

Socials

Al met al heeft de inmiddels 38-jarige goalie een frustrerende tijd achter de rug. Terwijl Ajax midden in de titelrace zat, moest de keeper plaatsnemen op de tribune. "Dat was moeilijk. Ik had mijn plek gevonden in de selectie. Het liep gewoon, de samenwerking was perfect met de jongens."

Vlak voor de aftrap tegen Benfica haakte Pasveer dus geblesseerd af. "Er brak een klein botje af onder het gewricht van mijn wijsvinger. Dat botje zat helemaal los. Ze hebben het met vier pinnen vast moeten zetten. Een paar weken geleden zijn die eruit gegaan. Omdat er weinig doorbloeding was, duurde het lang voordat het vastgroeide. Inmiddels gaat het steeds beter."

Zaterdag wacht de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal. Vorig jaar was dat de eerste wedstrijd onder de Amsterdamse lat voor Pasveer. "Tegen mijn oude club is ook altijd bijzonder. Maar we zijn een jaar verder. Ten opzichte van vorig jaar trainen we nu al langer met elkaar. Vorig jaar hadden we pas één echte training achter de rug met elkaar, dat zag je toen wel terug. We hebben wel wat recht te zetten. Daar zijn we op gebrand. We willen alles winnen."

Oranje
Nu Pasveer weer op het veld staat, gaat de blik op de toekomst. Speelt bijvoordeel het WK met het Nederlands elftal in november een rol in het hoofd van de goalie? "Ik ben nu met Ajax bezig. Uiteindelijk is het WK nog zover weg. Drie, vier maanden duurt in voetbaltermen erg lang. Maar ik zal nooit bedanken."

Gerelateerde artikelen

Schreuderpersco1280

Ajax klaar voor strijd om Johan Cruijff Schaal: ‘Hebben het maximale gedaan’

In twee etappes schoven aanvoerder Dusan Tadic en trainer Alfred Schreuder aan voor de persconferentie in aanloop naar de strijd om de Johan Cruijff Schaal van zaterdagvond. Hoewel ze dus afgezonderd van elkaar achter de microfoon plaatsnamen, was de boodschap hetzelfde. “Elke prijs, is een prijs.”

Tags

  • #JohanCruijffSchaal
  • #AJAPSV

Socials

Bassey1280

Training Day | Afsluitende training voor kick-off van het nieuwe seizoen

Onder toeziend oog van onder andere Klaas Jan Huntelaar werkten de Ajacieden vrijdagochtend toe naar de strijd om de Johan Cruijff Schaal: de kick-off van het nieuwe seizoen. Ook Calvin Bassey was van de partij. De kersverse Ajacied is in het bezit van zijn werkvergunning en dus speelgerechtigd. Bekijk hier de beelden van sessie van vrijdagochtend.

Tags

  • #JohanCruijffSchaal
  • #AJAPSV

Socials

Ajax App 2 1280

Koop en verkoop jouw Ajax-tickets veilig via Resale

Ajax Resale is de officiële en veilige manier om je tickets te verkopen of laatste tickets te kunnen kopen. Het komende seizoen is er voor seizoenkaarthouders de mogelijkheid om de eigen plek(ken) te koop aan te bieden aan een mede-Ajacied. Bijvoorbeeld wanneer je tijdens de eerste wedstrijden nog op vakantie bent.

Tags

  • #Tickets

Socials