Zo kijken Steijn en Bergwijn naar Ludogorets-uit: 'Hij gaat spelen'

Met temperaturen die buiten nog ruim de dertig graden haalden, was het woensdag binnen in het stadion van Ludogorets aangenaam in Razgrad. Daar namen Maurice Steijn en Steven Bergwijn plaats achter de groene microfoons van de thuisclub voor een persconferentie in aanloop naar het play-off duel in de UEFA Europa League. "Ludogorets heeft het goed gedaan tegen FC Astana."

Tags

  • #UEL
  • #LUDAJA

Socials

En dus verwachten zowel Steijn als Bergwijn allesbehalve een makkelijke wedstrijd in het noordoosten van Bulgarije. "Het wordt een moeilijke wedstrijd. Ludogorets is een grote club. Je wint niet voor niets twaalf keer achter elkaar de landstitel in dit land."

De aftrap van het tweeluik is donderdag 20:00 uur in Razgrad. Ajax zal het dan nog moeten stellen zonder nieuwkomers Josip Šutalo, Chuba Akpom en Gaston Avila. Voor trainer Steijn vormt dat geen probleem. "We hebben genoeg goede spelers. Als coach wil je het liefst zo veel mogelijk keuze hebben, maar ik ben blij met de selectie. Ik heb in de eerste twee wedstrijden in de competitie ook met deze selectie gewerkt. Na morgen zien we wel weer verder."

Europees debuut
In Razgrad kunnen enkele Ajacieden hun Europese debuut gaan maken, waaronder jongens uit de eigen opleiding: Jay Gorter en Jorrel Hato. De verdediger zat vorig jaar wel bij de selectie van Ajax in Europa tegen FC Union Berlin, maar maakte geen speelminuten. "Onze jeugdopleiding is belangrijk", benadrukte Steijn. "Tegen Excelsior speelden we met zeven spelers uit onze jeugd in de basis. Daarnaast heeft Kristian Hlynsson zijn debuut gemaakt in de Eredivisie."

De trainer denkt niet dat er bij deze jongens extra spanning op zal staan in Bulgarije. "We zijn als technische staf altijd bezig met onze spelers, zowel individueel als in teamverband. Iedereen is gewend om in volle stadions te spelen. Ik denk niet dat ik hen extra hiervoor hoef voor te bereiden."

De trainer wordt in zijn bewoording ondersteund door aanvoerder Steven Bergwijn. Hij ziet een selectie die klaar is voor de tweestrijd tegen Ludogorets. "We zijn honderd procent klaar voor morgen (donderdag, red.). Het team heeft er zin in. We eisen elke dag scherpte van elkaar."

Speelminuten voor Berghuis
Bergwijn hoorde verder van zijn trainer wie hij sowieso op het wedstrijdformulier kan verwachten. "Steven Berghuis acht ik klaar voor de wedstrijd, ook al heeft hij Heracles en Excelsior gemist. Hij gaat ook spelen", liet Steijn doorschemeren. "Anton Gaaei maakt daarnaast een goede indruk op mij en zit bij de wedstrijdselectie. Hij gaat niet starten, maar laat wel zien dat het een goede speler is."

Ook Bergwijn is blij met de aanwinsten zoals Gaaei, Akpom, Avila en Šutalo. "Ze maken een frisse indruk op mij. Ik ben blij dat ze er zijn. Met Chuba hebben we nog niet kunnen trainen. Josip is er gisteren bij gekomen. Als je naar hem kijkt: hij heeft een WK achter de rug. Dat is wel een kwaliteitsimpuls voor ons."

Gerelateerde artikelen

Spelersveld1920

Liveblog | Dit was de woensdag in Razgrad

Ajax speelt donderdagavond de belangrijke heenwedstrijd in de play-offs van de UEFA Europa League tegen Ludogorets. In dit liveblog houden we je op de hoogte van alle ontwikkelingen rondom dit duel.

Tags

  • #UEL
  • #LUDAJA

Socials

Hatovertrek1920

Met deze spelers reist Ajax af naar Bulgarije

Maurice Steijn heeft de spelerslijst bekendgemaakt voor het treffen met Ludogorets. Er reizen 25 spelers mee naar Bulgarije. Onder de groep Ajacieden bevindt zich ook kersverse aanwinst Josip Šutalo, maar hij is nog niet speelgerechtigd.

Tags

  • #UEL
  • #LUDAJA

Socials

Still Interview Avila

Avila: 'Elke speler droomt van zo'n stap'

Gaston Avila is in de wolken met zijn transfer naar Ajax. "Elke voetballer droomt ervan om zo'n stap te maken." Directeur spelerszaken Sven Mislintat roemt de mentaliteit van de kersverse Ajacied. "Een typische Argentijn: speelt met zijn hart, heeft een geweldige mentaliteit en een echte persoonlijkheid."

Tags

  • #Avila

Socials