Liveblog

Aan het verbinden . . .

Van den Boomen: 'Is gewoon echt zwaar'

  • Ajax heeft met 5-2 verloren bij PSV
  • Voor de Amsterdammers scoorden Branco van den Boomen en Brian Brobbey
  • Donderdag speelt Ajax opnieuw een Eredivisie-wedstrijd: thuis tegen FC Volendam

Liveblog

23:59

Samenvatting PSV - Ajax

We sluiten het liveblog af met de samenvatting van PSV - Ajax: 5-2. Komende donderdag zijn we terug met een nieuw liveblog voor de thuiswedstrijd tegen FC Volendam.


18:06

Maduro baalt na PSV-uit

De nederlaag bij PSV doet pijn bij Ajax-trainer Hedwiges Maduro. Vooral het gebrek aan efficiëntie voor de goal zat hem dwars. De Amsterdammers speelden een puike eerste helft, maar beloonden zichzelf met slechts twee goals.

"De marge was maar één bij de rust. We hadden een grotere marge moeten hebben. We wisten dat zij daarna zouden komen. Alleen vielen de tegengoals te snel. Dat hebben we niet goed gedaan."


17:01

Bedankt voor de steun


16:54

Van den Boomen: 'Het is gewoon echt zwaar'

Branco900 2 ??

Branco van den Boomen was na afloop van de wedstrijd tegen PSV aangeslagen. "Voor de wedstrijd wilden we als club zijnde iets bewijzen. We speelden een goede eerste helft en domineerden aan de bal. Maar na rust gaven we alles weg", zei de Ajax-middenvelder tegenover de camera van ESPN.

Volgens Van den Boomen zit er absoluut potentie in de ploeg. "Maar als je het maar 45 minuten kan laten zien, dan heb je niks aan een goede eerste helft. Iedereen bij PSV stond vrij in het eerste kwartier na rust", was de balende Ajacied duidelijk.

Uiteindelijk eindigde het duel in Eindhoven in 5-2. "Wij hebben te weinig ervaring in deze situatie. Normaal gesproken spelen deze jongens in de top van de competities. Het is gewoon echt zwaar", besloot Van den Boomen.


90+5

[16:32]

FT / 5-2

Het is afgelopen in Eindhoven: 5-2. 


90

[16:27]

Blessuretijd

Er komen nog vijf minuten bij in Eindhoven.


84

[16:21]

5-3 afgekeurd

Ajax denkt via Brian Brobbey op 5-3 te komen. De spits schiet raak, maar omdat Mika Godts buitenspel staat gaat de treffer niet door.


82

[16:18]

Frusterend 😔

Bergwijn900 4 ??

De eerste helft van Ajax zag er nog goed uit. Helaas blijft het vertrouwen broos. PSV is in de tweede helft razendsnel van een 1-2-achterstand op een 5-2-voorsprong gekomen. En dat is na die goede eerste 45 minuten natuurlijk frustrerend.


75

[16:11]

Dubbele wissel bij Ajax

Anass Salah-Eddine en Silvano Vos komen in het veld. Branco van den Boomen en Gaston Avila verlaten het veld.


72

[16:08]

5-2

Alles lijkt nu even goed te vallen bij PSV. Alleen laat Ajax zich in de verdediging wel makkelijk kloppen. Hirving Lozano kruipt voor Anton Gaaei en glijdt de 5-2 binnen.


64

[16:01]

Eerste wissel

Ajax gaat wisselen. Mika Godts komt in het veld voor Steven Berghuis.


60

[15:57]

4-2 in Eindhoven

Balen900 ??

Nee! Dit gaat de verkeerde kant op. Ajax verspeelt de bal, waarna PSV er binnen no time uit is. Bakayoko sprint op rechts langs Avila en vindt Lozano. Hij kan de bal makkelijk binnenschieten: 4-2.


57

[15:54]

Bergwijn en Brobbey dreigend

Bergwijn900 2 ??

Ajax zoekt met enige regelmaat de diepte bij Brian Brobbey en Steven Bergwijn. Dat is tot op heden een goede tactiek, want opnieuw zijn de beide aanvallers gevaarlijk. Helaas wordt een schot van Bergwijn op het laatste moment geblokt.


54

[15:51]

3-2

Het is millimeterwerk, maar PSV leidt. Het staat 3-2. De schouder van Jorrel Hato heft het buitenspel net op.


52

[15:50]

Is het 3-2?

Is het 3-2 in Eindhoven of is het buitenspel? Saibari maakt de treffer, maar er wordt door de VAR naar gekeken.


Er is iets mis gegaan, probeer het later nog eens.


Gerelateerde artikelen

Header Training Day 1920

Training Day | Laatste training voor PSV-uit

PSV-uit is de volgende wedstrijd voor de Ajacieden. De derde uitwedstrijd op rij begint zondagmiddag om 14:30 uur in Eindhoven. De ploeg van Hedwiges Maduro bereidde zich zaterdag optimaal voor op de wedstrijd.

Tags

  • #PSVAJA

Socials

Header In Beeld 1920

In beeld | Toewerken naar nieuw uitduel

Ajax heeft zaterdag op sportcomplex de Toekomst de laatste training afgewerkt richting de Eredivisie-topper tegen PSV. Het uitduel met de Eindhovenaren begint zondag om 14:30 uur.

Tags

  • #PSVAJA

Socials

Madurobhaaja1920

Maduro: 'Het spel van Ajax is aanvallend en daar moeten we naartoe'

Hedwiges Maduro liet vrijdagmiddag in de perszaal van de Johan Cruijff ArenA zijn licht schijnen op de uitwedstrijd van komende zondag tegen PSV. De interim-trainer van Ajax verwacht een zware pot in Eindhoven, maar heeft de Ajacieden goed voorbereid. "Wij moeten weer een goede teamdiscipline hebben en vertrouwen hebben dat we kunnen winnen."

Tags

  • #PSVAJA

Socials