Maduro: 'Het spel van Ajax is aanvallend en daar moeten we naartoe'

Madurobhaaja1920
Madurobhaaja1920

Hedwiges Maduro liet vrijdagmiddag in de perszaal van de Johan Cruijff ArenA zijn licht schijnen op de uitwedstrijd van komende zondag tegen PSV. De interim-trainer van Ajax verwacht een zware pot in Eindhoven, maar heeft de Ajacieden goed voorbereid. "Wij moeten weer een goede teamdiscipline hebben en vertrouwen hebben dat we kunnen winnen."

Tags

  • #PSVAJA

Socials

Ajax speelde donderdagavond een Europese uitwedstrijd tegen Brighton & Hove Albion. De Amsterdammers verloren in Engeland met 2-0. "Brighton was een unieke tegenstander. De gehele Premier League heeft het moeilijk met de speelstijl van Brighton, waardoor we ervoor kozen om wat lager op het veld spelen. De onderlinge afstanden waren kleiner, dus dat biedt wel handvaten voor zondag", zei Maduro daags na de UEFA Europa League-groepswedstrijd.

Verbeterpunten
Toch zag de interim-trainer ook genoeg verbeterpunten. "Aanvallend waren we niet goed genoeg. We bleven verdedigen, omdat we simpelweg te slordig waren. We moeten rustiger zijn aan de bal, maar je hebt lef nodig om vooruit te spelen. Als je resultaat haalt, komt het lef weer terug. Daarom moeten we positief zijn en wat we goed deden aan de spelers laten zien", aldus Maduro.

De Ajax-selectie heeft geen tijd om te balen van de nederlaag, want het treffen met PSV staat zondag alweer voor de deur. "Het spel van Ajax is aanvallend en daar moeten we naartoe. Dat heeft tijd nodig", benadrukte de interim trainer, die het jammer vindt dat hij de ploeg niet des Ajax kan laten spelen. "Ik weet in welke situatie we zitten. We moeten gewoon trainen, trainen, trainen om ons verder te ontwikkelen. De nieuwe spelers moeten wennen aan de club en speelstijl. Vertrouwen krijg je alleen maar door goed resultaat."

PSV-uit
Maduro is van plan om met een ander strijdplan af te reizen naar Eindhoven. "Het is logisch dat wij iets anders gaan doen, want PSV is een andere ploeg. PSV voetbalt wat 'Nederlandser'. Het is een aanvallende ploeg, die alles voetballend wil oplossen. Counteren zou dan een logische oplossing kunnen zijn."

"PSV is een goede ploeg die in vorm is. Wij moeten weer een goede teamdiscipline hebben en vertrouwen hebben dat we kunnen winnen. We hebben er alles aan gedaan om het team goed voor te bereiden. We werken goed samen en proberen Ajax momenteel te helpen", vervolgde de interim-trainer.

Update ziekenboeg
In de perszaal van de Johan Cruijff ArenA gaf Maduro ook een update over de ziekenboeg. "Ik heb met Steven Bergwijn en de dokter gesproken en dat ziet er goed uit", reageerde hij op het uitvallen van de aanvoerder tegen Brighton. "Devyne Rensch is nog steeds geblesseerd. Georges Mikautadze is weer beter en heeft vandaag (vrijdag, red.) getraind. Jay Gorter en Gero Rulli zijn nog geblesseerd, maar dat gaat de goede kant op."

Carlos Forbs en Borna Sosa zijn volgens Maduro niet geheel ongeschonden uit de strijd gekomen donderdag. "Zij hebben kleine pijntjes, dus het is nog even afwachten hoe dat loopt richting zondag."

Gerelateerde artikelen

Makkelie 1920

Makkelie leidsman bij PSV - Ajax

Scheidsrechter Danny Makkelie heeft zondag 29 oktober de leiding over de Eredivisie-wedstrijd PSV - Ajax. Hij wordt in Eindhoven geassisteerd door Hessel Steegstra en Jan de Vries. René Dieperink is de VAR in Zeist. Het duel in het Philips Stadion begint om 14:30 uur.

Tags

  • #PSVAJA

Socials

Berghuisstill1920

Maduro en Berghuis zien moeilijke wedstrijd: 'Niet goed aan de bal'

Hedwiges Maduro en Steven Berghuis vonden dat Ajax tegen Brighton & Hove Albion te weinig had gebracht aan de bal. In Engeland verloor Ajax met 2-0 en kon het helaas amper een vuist maken. "Hopelijk gaat het vertrouwen weer groeien, zodat we de supporters weer wat terug kunnen geven."

Tags

  • #UEL
  • #BHAAJA

Socials

Taylorbalendebrighton1920

Verslag | Ajax kan geen vuist maken in Engeland

Ajax wacht nog op de eerste overwinning in de UEFA Europa League. Tegen Brighton & Hove Albion verloor de ploeg van interim-trainer Hedwiges Maduro met 2-0. Ajax speelde dit seizoen eerder gelijk tegen AEK Athene (1-1) en Olympique Marseille (3-3).

Tags

  • #UEL
  • #BHAAJA

Socials