Liveblog

Aan het verbinden . . .

Liveblog | Winst in Waalwijk: 'Professioneel mee omgegaan'

  • Woensdagavond werd het restant uitgespeeld van RKC - Ajax. Het bleef 2-3.
  • Door de overwinning stijgt Ajax twee plekken op de ranglijst.
  • Ahmetcan Kaplan zat na een langdurige blessure weer bij de selectie.

Liveblog

23:59

Highlights RKC - Ajax

We sluiten dit liveblog af met de highlights van RKC - Ajax. In deze samenvatting zie je de beelden van het eerste gedeelte van de wedstrijd in Waalwijk van 30 september en de hervatting van vanavond. Zo heb je alle beelden van de wedstrijd op één plek.

Komende zaterdag zijn we weer terug met een nieuw liveblog. Dan is Sparta de tegenstander in eigen huis. Tot dan.


21:26

John van 't Schip nam plaats achter de microfoon: 'Hadden we ze op voorbereid'

John van 't Schip liet na afloop van het duel met RKC zijn licht nog schijnen over de tien minuten die er al met al nog werden gespeeld in Waalwijk. "Je zag gelijk bij de eerste bal dat RKC met vijf man op rij ging staan. Ze wilden het gevecht aangaan. Daar hadden we onze groep ook op voorbereid."

De trainer ging verder nog in op de terugkeer van Ahmetcan Kaplan in de selectie van Ajax 1. De verdediger was lange tijd geblesseerd en speelde de afgelopen periode vooral voor Jong Ajax.


21:08

De beelden uit Waalwijk 📸

Onze fotograaf reisde met de selectie mee naar Waalwijk en maakte in die tien minuten nog een paar fijne wedstrijdbeelden.


20:58


20:42

Vaessen 🤝 Brobbey: 'We hebben heel vaak contact gehad'

Het was na afloop van de wedstrijd een prachtig moment: Brian Brobbey en Etienne Vaessen zochten elkaar na het laatste fluitsignaal direct op. Bij een botsing tussen de twee voetballers raakte Vaessen twee maanden geleden zijn bewustzijn kwijt. Even later werd de wedstrijd gestaakt. Het restant van dat duel werd vanavond uitgespeeld.

Na die botsing hielden de twee nauw contact met elkaar, vertelden ze na afloop bij ESPN. "We weten allemaal wat er gebeurd is", zei Brobbey na afloop met Vaessen naast zich. "Gelukkig staat hij hier weer naast mij. En gezond vooral. We hebben heel vaak contact gehad. Ik ben blij dat ie weer op het veld staat."

De goalie van RKC had na afloop mooie woorden voor de Ajax-spits. "Het contact met Brian heeft mij en mijn familie goed gedaan. Ik heb Brian niks kwalijk genomen. Hij gaat altijd vol voor duels, ik ook. Het was gewoon pech."


20:35

Bedankt, supporters! ❤️

Spelersgroepbedankt900 ??

De spelersgroep heeft de supporters bedankt die naar Waalwijk zijn afgereisd. Al met al zijn er nog tien minuten gespeeld in Noord-Brabant. Ruim tweehonderd Ajax-supporters zagen hoe de Amsterdammers de punten mee naar huis namen. 

"Ook vanuit de spelersgroep zijn we dankbaar voor de steun hier in die resterende minuten", zei Steven Berghuis net al.


20:26

Berghuis: 'Professioneel met alles omgegaan'

Berghuis6dec900 ??

Steven Berghuis is blij dat Ajax het restant van de wedstrijd zonder kleerscheuren door is gekomen. Hij vertelde na afloop van RKC - Ajax bij ESPN wat het plan was van de technische staf.

"We moesten slim onze momenten pakken en seconden pakken. Dat is gelukt. We hebben de punten meegenomen naar Amsterdam."

Volgens de Ajacied voelde de hele dag anders aan met een wedstrijd van zes minuten in het vooruitzicht. "Maar we zijn met alles professioneel omgegaan. We zijn vooral blij dat het goed gaat met Etienne Vaessen, laten we dat niet vergeten. Gezondheid gaat boven alles."

Met de drie punten op zak staat Ajax inmiddels zesde. "We hebben de weg gelukkig weer redelijk omhoog gevonden. Dat zijn we ook verplicht aan de Ajax-supporters. Ook vanuit de spelersgroep zijn we dankbaar voor de steun die we hier hebben gekregen in die resterende minuten."


90+4

[20:10]

FT / Drie punten zijn binnen

Het is klaar in Waalwijk. Ajax is zonder al te veel pijn en moeite de overige minuten van het duel met RKC doorgekomen.


90+2

[20:07]

Bijna klaar in Waalwijk

Sutalo RKC900 ??

De tijd tikt weg in Waalwijk. Het gaat zo langzamerhand de goede kant op voor Ajax. Er zijn nog twee minuten in de blessuretijd over.


90

[20:05]

RKC kopt over

Toch nog een kans voor RKC: Stevanović kopt de bal net over de goal van Diant Ramaj. De bal was wel binnen het bereik van de goalie. Erg gevaarlijk was het dus niet.


90

[20:04]

Nog weinig gebeurd

Het is duidelijk dat RKC Waalwijk alle ballen naar voren pompt voor die laatste paar minuten in Noord-Brabant. Er is alleen nog weinig gebeurd voor beide goals. En dat is met deze tussenstand natuurlijk goed nieuws.


85

[20:00]

We zijn onderweg

We zijn weer begonnen in Waalwijk. Succes, mannen.


19:49

Ajax Radio op jouw speakers

Of het nou zes officiële minuten zijn, of negentig; de mannen van Ajax Radio zijn vanavond weer van de partij. Ben jij niet in de gelegenheid om het live te bekijken? Schakel dan in bij Ajax Radio. Zo blijf je helemaal up-to-date, waar je ook bent.

Ajax Radio luister je via de homepage, Ajax App en JUKE.


19:43

Van 't Schip: 'RKC heeft niks te verliezen, wij wel'

Vantschiprkcuit900 ??

De wedstrijd RKC - Ajax, die in september na 84 minuten werd gestaakt, wordt vanavond afgemaakt. Trainer John van 't Schip vertelt zojuist bij ESPN dat hij zo'n identieke situatie niet eerder heeft meegemaakt. De oefenmeester heeft wel een idee hoe de thuisploeg het duel wil aanvliegen.

"RKC heeft niks te verliezen, wij eigenlijk alles. Ze zullen va-banque spelen. Maar als je een doelpunt maakt, is het klaar. Dat lijkt me wel. Aan de andere kant: tegen NEC maken we ook een goal in de slotfase, daarna maken zij nog 1-2 en dan wordt het alsnog spannend."

Volgens de trainer is het een kwestie van honderd procent inzet tonen vanavond. "Het is mentaal ook een gekke wedstrijd. Je moet zorgen dat het verdedigend staat, maar we willen ook die vierde goal maken. Qua spelplan nemen we alles in overweging. We moeten niet uit het oog verliezen dat we geen elftal hebben die voor de bus gaat liggen."


19:32

Kaplan bij de selectie

Kaplanrkcuit900 ??

Na lang blessureleed zit Achmetcan Kaplan voor het eerst dit seizoen bij de selectie van Ajax 1. Goed om te zien! 


Er is iets mis gegaan, probeer het later nog eens.


Gerelateerde artikelen

Schipstill1920

Van 't Schip over 'gekke' wedstrijd tegen RKC: 'Je begint totaal fris'

Ajax speelt woensdagavond het restant van de gestaakte uitwedstrijd tegen RKC. De Ajacieden hervatten het duel in het Mandemakers Stadion in de 84e minuut bij een 2-3-voorsprong. Trainer John van 't Schip verwacht dat zijn ploeg desondanks nog vol aan de bak zal moeten in Waalwijk. "Zij zullen vol risico's gaan nemen en wij moeten daar een antwoord op hebben."

Tags

  • #rkcaja
  • #VantSchip

Socials

Training1920

In beeld l Afsluitende sessie voor restant in Waalwijk

Ajax belegde dinsdagmiddag de laatste oefensessie voor het restant van de wedstrijd tegen RKC. Na de overwinning in Nijmegen bij NEC, moeten de Amsterdammers in Waalwijk een 2-3-voorsprong verdedigen om de tweede uitzege van het seizoen veilig te stellen.

Tags

  • #rkcaja

Socials

HL1920

Highlights RKC – Ajax | Intense avond in Waalwijk

Ajax ging zaterdagavond op bezoek bij RKC. De Ajacieden konden het duel in Waalwijk echter niet voltooien. De uitwedstrijd in Brabant werd vlak voor het einde van de reguliere speeltijd namelijk gestaakt vanwege een ernstige medische situatie rondom RKC-keeper Etienne Vaessen. De ploeg van Maurice Steijn stond op dat moment met 2-3 voor dankzij treffers van Brian Brobbey, Steven Bergwijn en Steven Berghuis.

Tags

  • #RKCAJA

Socials