Van 't Schip over 'gekke' wedstrijd tegen RKC: 'Je begint totaal fris'

Ajax speelt woensdagavond het restant van de gestaakte uitwedstrijd tegen RKC. De Ajacieden hervatten het duel in het Mandemakers Stadion in de 84e minuut bij een 2-3-voorsprong. Trainer John van 't Schip verwacht dat zijn ploeg desondanks nog vol aan de bak zal moeten in Waalwijk. "Zij zullen vol risico's gaan nemen en wij moeten daar een antwoord op hebben."

Tags

  • #rkcaja
  • #VantSchip

Socials

"Het is natuurlijk een gekke wedstrijd. Normaal zit je in de 84e minuut in de vermoeidheid en nu begin je eigenlijk totaal fris. Dat geldt voor ons, maar ook voor RKC. Zij hebben niks te verliezen en wij alles", blikt Van 't Schip vooruit.

2-3-voorsprong
Dankzij doelpunten van Brian Brobbey, Steven Bergwijn en Steven Berghuis hervat Ajax het duel bij een 2-3-voorsprong. "We moeten de resterende minuten op de best mogelijke manier uitspelen. Hopelijk met nog een goal erbij, maar anders moeten we er in ieder geval voor zorgen dat we geen doelpunt incasseren."

Van 't Schip is niet van plan om de wedstrijd anders aan te vliegen dan normaal. De 59-jarige oefenmeester laat wel weten dat de warming-up er anders uit zal komen te zien. "We zullen wat langer op het veld blijven, want we hoeven maar voor zo'n tien minuten naar buiten."

Wijzigingen
Er zullen woensdag enkele wijzigingen zijn ten opzichte van de intense avond in september. "Bergwijn zal er sowieso niet bij zijn, omdat hij al gewisseld was", vertelt Van 't Schip.

Amourricho, Jay Gorter en Silvano Vos stonden binnen de lijnen op het moment dat de wedstrijd gestaakt werd. Zij zullen er woensdag ook niet bij zijn, waardoor Van 't Schip beroep moet doen op andere Ajacieden. "Aangezien het om medische gevallen gaat mag ik gewoon nieuwe spelers inpassen."

Gerelateerde artikelen

Training1920

In beeld l Afsluitende sessie voor restant in Waalwijk

Ajax belegde dinsdagmiddag de laatste oefensessie voor het restant van de wedstrijd tegen RKC. Na de overwinning in Nijmegen bij NEC, moeten de Amsterdammers in Waalwijk een 2-3-voorsprong verdedigen om de tweede uitzege van het seizoen veilig te stellen.

Tags

  • #rkcaja

Socials

Godts1920

Godts en Jermoumi lange tijd niet inzetbaar

Mika Godts en Diyae Jermoumi zijn voor langere tijd uitgeschakeld. Godts kwam vrijdag in het uitduel van Jong Ajax met FC Den Bosch niet ongeschonden uit de strijd en staat de komende maanden aan de kant. Jermoumi is vanwege een knieblessure tot het voorjaar uit de running.

Tags

  • #Godts
  • #Jermoumi

Socials

Juichenteam1920

Highlights NEC – Ajax | Nipte zege in Nijmegen

Ajax heeft het uitduel met NEC tot een goed einde gebracht. De Ajacieden wonnen nipt in Nijmegen: 1-2. Kristian Hlynsson en invaller Carlos Forbs maakten de Amsterdamse doelpunten in de tweede helft. Elayis Tavsan deed iets terug voor de Nijmegenaren.

Tags

  • #NECAJA

Socials