Liveblog

Aan het verbinden . . .

Speeltijd:
0
0
:
0
0

Ajax 1
4
0

Liveblog Ajax - Borussia Dortmund
Dinsdag 19 oktober 2021
21:00 uur

Borussia Dortmund

Dit is het liveblog rondom het duel in de UEFA Champions League tussen Ajax en Borussia Dortmund. Hier houden we je voor, tijdens en na de wedstrijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rond dit mooie affiche.

Liveblog

20:20

Nog paar mooie plaatjes om het af te leren

Onze huisfotograaf kon fraaie plaatjes schieten vandaag. De training leende zich bij uitstek voor het maken van foto's van geconcentreerde Ajacieden. Kijk de gefocuste blik van Perr Schuurs, of het olijke hoofd van Edson Álvarez.


19:30

Daar zijn de tegenstanders

Borussia maakt vanavond kennis met de Johan Cruijff ArenA. Maar dat het  stadion morgenavond vol en kolkend is én dus heel anders; dat zien ze over 25 uur pas.


19:00

Training Day

Geniet mee van de training van maandag. Hard werken, veel lachen en altijd scherp.

00:00/00:00
  • Auto

16:53

Opwarmen voor CL-kraker 📸


16:33

😄


15:58

Training op de Toekomst

De persconferentie in de Johan Cruijff ArenA ligt achter ons. De ploeg gaat nu trainen op de Toekomst.


15:36

Even terug naar de persconferentie 🔙

Uit de zaal kwam tijdens de persconferentie de vraag of Ajax morgen favoriet is tegen de Duitsers? 

Onze trainer had daar een prima antwoord op 👇


15:32

Ten Hag verwacht kolkende ArenA

Tenhag880

Erik ten Hag verwacht morgenavond twee aanvallende ploegen in een kolkende Johan Cruijff ArenA. "Dortmund gaat hier wat beleven. Ik hoop op een goede wisselwerking met het publiek, dat ons tot grote hoogte doet laten stijgen."

"Het zijn twee ploegen die aanvallend spelen en hoog in de pressie kunnen staan. Dat betekent dat er ruimtes gaan ontstaan achter de defensies. Wie dat het beste bespeelt, gaan we morgen zien."

Daarmee zit de persconferentie er voor dit moment op. De selectie gaat nu trainen op sportcomplex de Toekomst.


15:27

Ten Hag: 'Communicatie is belangrijk'

Met Jurriën Timber, Lisandro Martínez en Edson Álvarez staat er dit seizoen een sterk verdedigend blok op het veld, dat weinig tegengoals heeft gekregen.

Ten Hag weet wel waarom. "De competenties die gevraagd zijn voor die posities, die hebben zij. De communicatie tussen deze drie is heel belangrijk: het op elkaar anticiperen. Wie doet wat."

Timber staat zijn coach daarin bij: "Je voelt elkaar aan. We bespreken voor de wedstrijd met elkaar wat we willen. Die latino's schreeuwen ook aardig tijdens de wedstrijd zelf", lacht hij. "Dan weet je heus wel wat je moet doen."15:24

Timber over Haaland: 'Ook toen nog creëerde hij kansen voor zichzelf'

Timber880

Jurriën Timber speelde met Oranje in Noorwegen al tegen Haaland. Die wedstrijd eindigde in 1-1, met een goal van de puntspeler van de Duitsers. Toen zag hij van dichtbij hoe goed de spits van Borussia Dortmund in werkelijkheid is.

"Ik heb toen kunnen kijken naar Virgil van Dijk en Stefan de Vrij. Die deden het toen aardig goed, maar nog kon hij drie kansen voor zichzelf creëren."


15:20

'Zullen Haaland als team afstoppen'

Trainer Erik ten Hag weet hoe hij topspits Erling Braut Haaland wil afstoppen. "Het is bijna een belediging hoe jullie het alleen over Haaland hebben", gaf hij de aanwezige journalisten wel mee.

"We spelen niet alleen tegen Haaland, maar tegen Borussia Dortmund. Het is een uitstekend team, met een hele goede spits. We zullen niet één man hem laten afstoppen, dat gaan we doen als team."


15:16

Persco is begonnen

Kijk mee met de persconferentie van Ajax - Borussia Dortmund.


14:40

We gaan richting persconferentie 💬

Tenhagpersco1

Over 35 minuten begint de persconferentie in aanloop naar Ajax - Borussia Dortmund. Erik ten Hag en Jurriën Timber zullen het woord voeren.

Live meekijken? Dat kan via ons YouTube-kanaal. Daarnaast houden we je ook in dit blog helemaal op de hoogte. 


13:30

Ajax tegen Duitse opponenten 📽️🔙

Ajax speelde op het allerhoogste clubniveau - in het hoofdtoernooi van de Europa Cup I en de Champions League -  twintig wedstrijden tegen Duitse tegenstanders. Dit is de balans:

➡️ Negen keer winst

➡️ Zes keer gelijk

➡️ Vijf keer verlies

Een aantal mooie beelden uit duels met Duitse ploegen hebben we voor je op een rijtje gezet!

00:00/00:00
  • Auto

13:00

Terug naar sfeervolle CL-avond 😍

Tegen Besiktas speelden we voor het eerst sinds het uitbreken van de coronacrisis voor een vol stadion in Europees verband.

Het werd een prachtige avond, met een uitstekend resultaat en bovendien een heerlijke sfeer op de tribunes. Dat speciale Champions League-gevoel gaan we morgenavond ongetwijfeld opnieuw ervaren. 

00:00/00:00
  • Auto

Er is iets mis gegaan, probeer het later nog eens.


Gerelateerde artikelen

THUMBCHINA

Ook voetbalfans in China kijken uit naar CL-duel Ajax - Dortmund

In de Zuid-Chinese stad Guangzhou, de thuishaven van Ajax in China, vond zaterdag het eerste gezamenlijke Fan Event plaats voor Chinese fans van Ajax en Borussia Dortmund. Beide clubs, al jaren gevestigd en actief in China, zagen meer dan zeventig lokale Chinese fans op het evenement afkomen.

Tags

  • #UCL
  • #AJABVB

Socials

Wil jij op de hoogte blijven van Ajax?

Ontvang meldingen bij updates op Ajax.nl