Liveblog

Aan het verbinden . . .

Liveblog | Brobbey baalt: 'Daarna was het wel klaar'

  • Ajax verliest met 0-3 van Liverpool
  • De Amsterdammers zijn uitgeschakeld in de UEFA Champions League
  • De ploeg van Schreuder kan zich tegen Rangers FC kwalificeren voor de UEFA Europa League

Liveblog

23:59

Samenvatting in de app 📲

Tadic Met Scheidsrechter 900 ??

Dat was 'm voor vanavond. Ben je nog benieuwd naar de samenvatting van het duel? Die vind je in onze app!

Heb je de app nog niet? Download 'm dan hier.


23:52

Tadic: 'We hadden moeten scoren de eerste helft

Wat als? Die vraag spookte ook door het hoofd van Dusan Tadic na de 0-3-nederlaag tegen Liverpool. De captain miste net als Steven Berghuis een grote kans in de eerste helft, waarna Liverpool kort voor rust wel toesloeg en uiteindelijk uitliep naar 0-3. Daardoor is Ajax nu uitgeschakeld voor een vervolg in de UEFA Champions League.


23:46

Schreuder: 'Er zat meer in vandaag'

Trainer Alfred Schreuder baalde na afloop van de thuisnederlaag tegen Liverpool. 'We speelden een prima eerste helft. Na de 0-1 ging er wel wat fout. Op dit niveau was dat teveel van het goede.'


23:22

De stand na vanavond

Taylor Baal AJALIV 900 ??

Het UEFA Champions League-avontuur is na vanavond voorbij. Ajax kan zich volgende week in Schotland wel plaatsen voor de UEFA Europa League. Dit is nu de stand in poule A.

1. Napoli 5-15
2. Liverpool 5-12
3. Ajax 5-3
4. Rangers FC 5-0


23:11

Brobbey: 'We lieten ons 'koppie' zakken'

Brobbey Close Liverpool 900 ??

Brian Brobbey zag dat Ajax voortvarend startte, maar uiteindelijk niet efficiënt was voor de goal. Liverpool bleek dat daarentegen wel.

"We wilden winnen, maar dat is uiteindelijk niet gelukt", zei hij bij Ziggo Sport. "De eerste twintig minuten waren top. Als we die kansen hadden afgemaakt, hadden we een andere wedstrijd gekregen. En tja.. dan scoren zij."

Hoofd omlaag
De 0-1 vlak voor rust deed pijn, vertelde de spits. "We waren echt beter dan Liverpool. Zij hebben juist maar één kans nodig. Daarna scoren ze nog uit een hoekschop en snel ook nog de 0-3. Daarna was het wel klaar en gingen onze ‘koppies’ omlaag."

Vlak voor het interview met de Ajax-spits werd Liverpool-verdediger Virgil van Dijk geïnterviewd. Hij roemde het spel van Brobbey. Die vond het mooi om te horen. "Als het van Virgil komt is het wel mooi."


23:05

Balen! 😔

Het mocht niet zo zijn vanavond. Na een goede start van de wedstrijd ging het aan de einde van de eerst helft en begin van de tweede helft mis tegen Liverpool.


22:51

FT // 0-3

De wedstrijd is ten einde. Ajax verliest met 0-3 van Liverpool en daardoor is een vervolg in de UEFA Champions League niet meer mogelijk. Volgende week moeten de Ajacieden in Glasgow de derde plaats zien veilig te stellen.


22:43


22:43


22:39

Aftellen richting het einde

Kudus Close Ajaliv 900

Nog tien minuten, dan komt deze zware avond tot een einde. Het begon de eerste twintig minuten nog aardig, maar inmiddels is het afzien geworden.

Wat als, die vraag zal vanavond nog vaker hardop worden gesteld en uitgesproken.


22:26

Kans voor Taylor, schot over

Kans voor Ajax. Kenneth Taylor mag aanleggen na een breedtepass van Jorge Sánchez, maar de invaller schiet over.


22:20

Kan Ajax in ieder geval de eer redden?

Wijndal Aan De Bal 900

Een uur onderweg. Het is een taaie avond geworden in de Johan Cruijff ArenA. We moeten helaas ook nog zo’n dertig minuten.

Hopelijk kan Ajax met de twee verse krachten op het veld in ieder geval de eer gaan redden.


22:20


22:16


22:16


Er is iets mis gegaan, probeer het later nog eens.


Gerelateerde artikelen

Training Day 1280

Training Day | Ajax klaar voor clash met Liverpool

Ajax – Liverpool staat voor de deur. De Ajacieden werkten dinsdag de afsluitende training af in aanloop naar het vijfde groepsduel in de UEFA Champions League. Na de oefensessie op de Toekomst schoven Alfred Schreuder en Remko Pasveer aan voor de persconferentie.

Tags

  • #UCL
  • #AJALIV

Socials

Pasveer1280 (1)

Liveblog | Pasveer: 'Moeten meer lef tonen'

Ajax speelt woensdagavond vanaf 21:00 uur in de Johan Cruijff ArenA tegen Liverpool. In dit liveblog houden we je op de hoogte van alle ontwikkelingen rondom dit belangrijke vijfde groepsduel in de UEFA Champions League.

Tags

  • #UCL
  • #AJALIV

Socials