Lize Kop verlaat Ajax Vrouwen

Header Kop 1920
Header Kop 1920

Lize Kop vertrekt na zeven seizoenen uit Amsterdam. De keeper van de Ajax Vrouwen heeft bij de club aangegeven haar lopende contract niet te willen verlengen om op zoek te gaan naar een nieuwe uitdaging.

Tags

  • #Kop

Socials

Kop (Wormer, 17 maart 1998) was sinds het seizoen 2016/2017 onderdeel van de Ajax Vrouwen. Ze kwam over van CTO en speelde in de jeugd bij Wormerveer. Op 9 maart 2017 stond Kop voor het eerst onder de lat bij de Ajax Vrouwen tijdens het thuisduel met Achilles '29. Kop kwam in zeven seizoenen uiteindelijk tot 112 officiële wedstrijden voor de Amsterdammers.

De 25-jarige keeper won met de Ajax Vrouwen acht prijzen: drie landstitels (2017, 2018, 2023), vier KNVB Bekers (2017, 2018, 2019, 2022) en één Eredivisie Cup in 2021. In de prijzenkast van de Ajax Vrouwen staat slechts één prijs (KNVB Beker in 2014) waar Kop niet bij was.

Kop groeide tijdens haar periode in Amsterdam ook uit tot international. Op 4 maart 2019 debuteerde de keeper voor de Oranje Leeuwinnen op de Algarve Cup tegen Polen. Later nam ze met Oranje deel aan het WK in 2019 (tweede plaats) en Tournoi de France in 2020 (tweede plaats).

Kop: "Met pijn in mijn hart ga ik weg bij Ajax. Ik heb zeven seizoenen bij de club gezeten, waar ik heel veel mooie momenten heb meegemaakt. Maar ik denk dat mijn eigen carrière wel toe is aan een nieuwe stap. Nieuwe prikkels krijgen, nieuwe uitdagingen, daar heb ik heel veel zin in."

Daphne Koster: "Lize heeft na vorig seizoen aangegeven bij ons dat ze graag nog eens een stap hogerop wilde maken. Alhoewel we graag met haar hadden verlengd en haar vertrek een groot verlies is voor de club, steunen wij haar ambitie volledig. Ik ben ontzettend trots op wat Lize bij Ajax heeft bereikt en wens haar alle succes bij haar volgende club."

Gerelateerde artikelen

Header 1920 Kop

Kop | Ajacied vanaf eerste dag

Het tijdperk Lize Kop bij de Ajax Vrouwen zit er na zeven seizoenen op. In haar eerste seizoen won ze de titel en ze sloot af met het kampioenschap. De keeper ontwikkelde zich tot een uitstekende sluitpost en kan terugkijken op een geweldige periode in Amsterdam.

Tags

  • #Kop

Socials

Thumb Van Eijk Kop

30 Seconds | Van Eijk & Kop: 'Messi is een tijger'

Wie heeft het niet gespeeld: 30 Seconds. Het gezellige familiespelletje heeft een Ajax-variant gekregen. In dertig seconden moeten spelers van de Ajax Vrouwen vijf begrippen die op een kaartje staan aan elkaar uitleggen. Voor elk goed antwoord krijgt het duo een punt. In de vierde aflevering spelen Regina van Eijk en Lize Kop met elkaar. Doen zij het beter dan de eerste drie duo's?

Tags

  • #AjaxVrouwen
  • #30Seconds

Socials