Maak kennis met Ajax-host David Butler: “I’m excited”

2020 08 04 David Butler 003
2020 08 04 David Butler 003

David Butler is de nieuwe presentator van Ajax. De host met Amerikaanse roots komt over van 433 en zal het gezicht worden van de social media-kanalen en het nieuwe tv-programma van Ajax dat wordt uitgezonden op Ziggo Sport. Tijd om nader kennis te maken met David!

Socials

Simpele vraag: wie is David Butler?
“Jullie nieuwe host. Ik ben opgegroeid in Baltimore – Amerika en heb gestudeerd op de universiteit in de staat Pennsylvania. Naast studeren, speelde ik voetbal in het universiteitsteam en had ik de droom om profvoetballer te worden. Mijn blik was altijd al ‘overzees’ gericht. Als ik het wilde maken als voetballer, moest ik verder denken dan Amerika.”

“Op de universiteit voetbalde ik met veel internationale studenten, waaronder een paar Australiërs. Zij zeiden hetzelfde: ‘ga buiten de landsgrenzen kijken’. Ik wilde het met mijn eigen ogen zien en ervaren en ben naar Australië vertrokken. Daar heb ik een paar jaar op redelijk niveau gevoetbald (als semi-prof bij Rochedale Rovers red.). Die stap naar Australië heeft mij ook geïnspireerd om meer van de wereld te ontdekken.”

Dat deed je door opnieuw te verhuizen: nu naar Nederland. Daar kwam je bij het populaire socialmedia-account 433 terecht. Hoe is dat gegaan?
“Ik wist dat ik geen profvoetballer meer ging worden, maar had nog wel een studie marketing in mijn achterzak. Met die achtergrond heb ik op een vacature gereageerd van 433. In mijn cv had ik een filmpje toegevoegd van mijn periode als voetballer in Australië.”

“Achteraf bleek dat uitgerekend dat ene filmpje indruk had gemaakt. Ze zeiden: ‘we zien dat je een slimme jongen bent, die goed kan praten en een passie heeft voor voetbal’. Waar ik eigenlijk solliciteerde voor een marketingplek, zagen zij in mij hun nieuwe presentator. Ze zochten een host die Engels als moedertaal had om zo een groter publiek te bereiken.”

En dat was jij!
“Precies, terwijl dat in eerste instantie niet mijn bedoeling was. Grappig genoeg zeiden mijn vrienden uit Amerika direct al: ‘dit past jou helemaal’. En eigenlijk is dat ook wel zo. Ik ben vrij makkelijk in de omgang. Je kan dus zeggen dat het platform 433 mij de kans heeft gegeven om te doen waar ik goed in ben.”

Wat denk jij dat je kan toevoegen aan Ajax?
“Natuurlijk wil ik ook bij Ajax zo creatief mogelijke content maken met spelers en rondom wedstrijden. Eigenlijk wat ik bij 433 ook deed. Maar wat ik hier bij Ajax echt wil doen is de andere kant van de speler tonen. Wie is de persoon achter de voetballer? Dat is mijn uitdaging.”

 

Wanneer zien we je voor het eerst in actie?
“In de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Waarschijnlijk vrij snel dus al. I’m excited.”

Gerelateerde artikelen

Davidbutler

David Butler wordt het internationale gezicht van mediakanalen Ajax

David Butler is vanaf het nieuwe seizoen het internationale gezicht van de mediakanalen van Ajax. De 29-jarige Amerikaan verwierf de afgelopen jaren bekendheid als host van 433, de grootste social football community ter wereld. Butler, ook wel bekend als ‘David the host’ zal ook te zien zijn in het nieuwe Ajax-programma op Ziggo Sport.

Socials

FOTO

Ajax introduceert mobiele tickets

Ajax gaat vanaf het nieuwe seizoen de tickets voor de thuisduels aanbieden als mobiele tickets via de Ajax App. Op deze manier wordt de toegang tot het stadion voor Ajax-fans makkelijker en veiliger. Met deze nieuwe functie heb je altijd al jouw tickets op zak en kan je deze eenvoudig en veilig delen.

Tags

  • #Tickets

Socials