Maduro en Berghuis zien moeilijke wedstrijd: 'Niet goed aan de bal'

Hedwiges Maduro en Steven Berghuis vonden dat Ajax tegen Brighton & Hove Albion te weinig had gebracht aan de bal. In Engeland verloor Ajax met 2-0 en kon het helaas amper een vuist maken. "Hopelijk gaat het vertrouwen weer groeien, zodat we de supporters weer wat terug kunnen geven."

Tags

  • #UEL
  • #BHAAJA

Socials

"Het was een moeilijke wedstrijd. Brighton & Hove Albion was goed aan de bal. We hebben wel geprobeerd de as dicht te houden, maar ze kwamen er toch af en toe doorheen", concludeerde Maduro na afloop van de UEFA Europa League-wedstrijd.

"Deze jongens zijn al twee jaar bezig met deze trainer en dat verschil zag je vandaag terug", voegde Berghuis daaraan toe. "We speelden compact, maar uiteindelijk is Brighton & Hove Albion zo goed dat ze de ruimtes alsnog weten te vinden."

Balbezit
Daarnaast bracht Ajax volgens de interim-trainer zelf ook te weinig aan de bal. In de hele wedstrijd schoten de Amsterdammers helaas maar één keer op doel. "We hebben het wel geprobeerd, maar kozen te vaak voor de bal naar achteren", vond Maduro. "In de tweede helft ging dat wel iets beter."

Berghuis deelde de mening van Maduro. "Het was jammer dat we zelf aan de bal niet goed genoeg waren. We kwamen weinig bij de goal van de tegenstander, terwijl we wel wapens hebben om daar te komen. Dat hadden we zeker beter kunnen doen."

Lichtpuntje
Ondanks het teleurstellende resultaat in Brighton, zag Maduro nog wel een lichtpuntje. "Je hebt vertrouwen nodig om die bal vooruit te spelen. Dat is nog wel een aandachtspunt, want de keren dat we lef toonden, konden we er doorheen spelen."

Gerelateerde artikelen

Sutalo1920

Ajax onderuit in Brighton: 2-0

Ajax heeft donderdagavond met 2-0 verloren op bezoek bij Brighton & Hove Albion. Blijf hier op de hoogte van alle ontwikkelingen rondom de wedstrijd in de groepsfase van de UEFA Europa League.

Tags

  • #UEL
  • #BHAAJA

Socials

Taylorbalendebrighton1920

Verslag | Ajax kan geen vuist maken in Engeland

Ajax wacht nog op de eerste overwinning in de UEFA Europa League. Tegen Brighton & Hove Albion verloor de ploeg van interim-trainer Hedwiges Maduro met 2-0. Ajax speelde dit seizoen eerder gelijk tegen AEK Athene (1-1) en Olympique Marseille (3-3).

Tags

  • #UEL
  • #BHAAJA

Socials

Vandenboomenbhaaja1920

In beeld | Brighton & Hove Albion - Ajax

Het treffen met Brighton & Hove Albion is uitgelopen op een domper. In Engeland verloor Ajax met 2-0. In dit artikel vind je de belangrijkste foto's van de avond terug.

Tags

  • #UEL
  • #BHAAJA

Socials