Maduro wilde voor kans gaan bij Ajax: 'Het voelt als thuiskomen'

Hedwiges Maduro trad op 1 juli jongstleden in dienst als nieuwe assistent-trainer van Ajax 1. De voormalig Ajacied keerde na ruim vijftien jaar vol trots terug op het oude nest. "Ik moest deze kans pakken."

Tags

  • #Maduro

Socials

Maduro speelde tussen 2004 en 2007 ruim honderd officiƫle wedstrijden in de Amsterdamse hoofdmacht. De ex-Ajacied, die afgelopen seizoenen werkte bij Almere City en de KNVB, kwam bij zijn terugkeer bij Ajax verschillende bekende gezichten tegen. "Heel veel mensen werken hier nog, dus voor mij is het erg makkelijk om terug te komen bij de club", aldus de nieuwe assistent-trainer.

'Ajax is groter geworden'
"Ik ben hier nu twee weken en het went wel snel. Het voelt vertrouwd aan, alsof je nooit weg bent geweest", vervolgt Maduro, die zich wel beseft dat het lang geleden is dat hij zijn laatste wedstrijd in het Ajax-shirt speelde. "Ajax is groter geworden. De club heeft veel meer personeel en mensen met kwaliteiten op de juiste posities. Het voetbal is verder ontwikkeld en Ajax daardoor ook, dat merk je wel."

De ambitieuze Maduro is dankbaar dat hij de kans krijgt om zich verder te ontwikkelen bij Ajax. "Als Ajax je wil halen om de club verder te helpen, is dat alleen maar mooi. De club wil mij indirect helpen om mijn UEFA Pro-diploma te halen. Het is een mooi compliment dat Ajax interesse in me had."

Steijn
De nieuwe assistent-trainer heeft gedurende zijn actieve voetballoopbaan veel geleerd van zijn trainers. Dit seizoen gaat hij samenwerken met Maurice Steijn. "Ons contact is heel erg goed, we praten eigenlijk dagelijks over voetbal. Hij wilde me al naar Sparta halen als assistent, dus daardoor had ik al contact met hem", aldus Maduro.

De voormalig Ajacied ziet veel raakvlakken tussen Steijn en hemzelf. "We willen sowieso allebei altijd winnen, maar ook wel met mooi voetbal. Dat willen we ook uitstralen en ik kijk ernaar uit om dat te trainen en te laten zien in de wedstrijden."

Gerelateerde artikelen

Maduroheader

Hedwiges Maduro in technische staf Ajax

Ajax, Almere City FC en Hedwiges Maduro hebben overeenstemming bereikt over de overgang van de assistent-trainer naar Ajax. Maduro tekent een contract met een looptijd van drie seizoenen, van 1 juli 2023 tot en met 30 juni 2026. Met het contracteren van de voormalig Ajax-speler zijn de technische functies van de A-selectie voor het seizoen 2023/2024 geheel ingevuld.

Tags

  • #Maduro

Socials

Maduroteamvantoen

Team van Toen | Hedwiges Maduro: 'Veruit het meeste geleerd in de A1'

Op zestienjarige leeftijd kon Hedwiges Maduro al naar Valencia, maar koos in samenspraak met zijn ouders bewust voor een langer verblijf in Nederland. Hij kwam als B-junior in de jeugdopleiding van Ajax terecht, was meerdere seizoenen aanvoerder en werd in de A1 kampioen onder trainer Danny Blind. “In dat seizoen in de A1 heb ik veruit het meest geleerd als voetballer.”

Tags

  • #TeamvanToen
  • #Maduro

Socials

Trainingsday Taylor 1420

Training Day | Sprinten en winnen

Ajax werkte donderdagochtend op de Toekomst een afwisselende oefensessie af. Met sprintjes, tactiek en een grote partij prepareerden de spelers zich voor het oefenduel met RSC Anderlecht van aanstaande zaterdag. Bekijk hier in ruim tien minuten hoe dat eraan toe ging.

Tags

  • #PreSeason
  • #TrainingDay

Socials