Martínez strijdbaar: 'Je zult mij altijd zien knokken'

Lisandro Martínez is dit seizoen bij Ajax niet zeker van een plek in basis. De 23-jarige Argentijn speelde in het bekerduel met AZ weer eens de volle 90 minuten en dat beviel hem bijzonder goed.

Tags

  • #Martínez

Socials

Martínez geeft zijn eigen spel tegen AZ desgevraagd een acht als rapportcijfer. "Ik denk dat ik een goede wedstrijd heb gespeeld. Sowieso was het mooi om weer de gehele 90 minuten in actie te komen. Dat was voor mij een tijd geleden."

Mentaal
In psychologisch opzicht is dit allesbehalve een gemakkelijk seizoen voor Martínez. Het omgaan met een reserverol vergt veel op mentaal vlak. "Je moet toch altijd gefocust blijven en beschikbaar zijn als het team je nodig heeft. En zo zal je me ook altijd zien: strijdend voor mijn teamgenoten."

"Soms als ik thuis ben, voel ik me wel even wat verdrietig of boos. Iedereen wil natuurlijk bij die eerste elf zitten. Maar je hebt bepaalde beslissingen nou eenmaal te respecteren."

Zijn omgeving helpt de Argentijn de zaken te relativeren. "Mijn familie en mijn vriendin - met wie ik hier samenwoon - helpen mij enorm. Ze proberen mij vanuit een ander perspectief naar mijn situatie te laten kijken. Dat zorgt ook weer voor nieuwe inzichten."

Ook landgenoot Nico Tagliafico staat altijd voor hem klaar. "Hij probeert mij te stimuleren om altijd door te gaan en spreekt me moed in."

Grinta
Ondanks zijn reserverol is Martínez onverminderd populair bij de supporters. Ook zonder publiek in het stadion voelt hij dat. "Ik ben er heel trots op dat de supporters zo achter me staan. Die liefde is ook geheel wederzijds."

De verdediger is klaar voor het duel met Fortuna Sittard. Ajax kan in Limburg zijn sterke reeks uit de afgelopen weken voortzetten. "We gooien veel strijd in ons spel. Die grinta is ook wat de fans van ons verwachten. Dat is ook waar het in het voetbal om draait: alles geven en mooi spelen."

 

Tags

  • #Martínez

Socials

Gerelateerde artikelen

Martinezthuisshirt

Martínez: 'We spelen met de juiste spirit'

Lisandro Martínez begon woensdag tegen AZ voor het eerst sinds 9 december weer in de basis. De Argentijn kwam sterk voor de dag en had daarmee zijn aandeel in een zeer knappe teamprestatie. Martínez hoopt dat Ajax het uitstekende presteren in januari zondag kan doorzetten tegen Fortuna Sittard.

Tags

  • #FORAJA

Socials

Martinez

Martínez: ‘Waar de trainer me ook neerzet, ik ga tot het gaatje’

Lisandro Martínez kende een uitstekend debuutseizoen bij Ajax. De Argentijn was achter Dusan Tadic zelfs de Ajacied met de meeste speelminuten. De concurrentie is moordend, maar de 22-jarige Martínez is vastbesloten om er ook dit seizoen weer voor te zorgen dat de trainer niet om hem heen kan.

Tags

  • #AJAVIT

Socials

Stekelenburg2021

Highlights AZ - Ajax | Een zeer solide zege

Ajax kwam woensdagavond ondanks acht mutaties in de basiself prima voor de dag tegen AZ. In Alkmaar won het team van Erik ten Hag met 0-1 en werd een ticket voor de laatste acht van de KNVB Beker veiliggesteld. Zaterdag is de loting voor de kwartfinale.

Tags

  • #AZAJA

Socials