Meijaard formeel afgetreden: 'Mooie tijd gehad bij Ajax'

Meijaard 1280
Meijaard 1280

Tijdens de Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders (BAVA) in de Johan Cruijff ArenA is Leen Meijaard formeel afgetreden als voorzitter van de Raad van Commissarissen (RvC) van AFC Ajax NV. Meijaard was lid van de RvC sinds 14 april 2016 en vanaf 16 november 2018 tevens voorzitter. Hij deelde bij de AVA van 11 november 2022 mee niet in aanmerking te willen komen voor een derde termijn.

Tags

  • #Meijaard

Socials

Meijaard: "Bij Ajax heb ik de afgelopen zeven jaar heel veel meegemaakt. Naast hoogtepunten waren er ook enkele dieptepunten. Maar het was een overwegend mooie tijd waarin Ajax sportief, financieel en commercieel erg succesvol is geweest. Het bereiken van de finale van de UEFA Europa League en de halve finale van de UEFA Champions League zijn herinneringen voor altijd. Ik wil mijn collega-commissarissen bedanken en zeker ook de directie en de medewerkers van Ajax. Ik ben daarnaast trots op het feit dat er inmiddels een vrouw in de directie en twee vrouwen in de RvC zijn benoemd. In al die jaren heb ik het als mijn opdracht gezien Ajax te helpen verder te professionaliseren. Dat werk is nog niet klaar. De RvC is na mijn vertrek nu vrijwel volledig vernieuwd. Ik ben ervan overtuigd dat mijn opvolgers dit werk zullen voortzetten."

'Echte Ajacied'
Frank Eijken, voorzitter Bestuursraad: "De Bestuursraad van de vereniging Ajax is Leen Meijaard zeer erkentelijk voor wat hij betekend heeft voor Ajax. Leen heeft eerst als lid en daarna als voorzitter van de RvC veel tijd en energie aan onze club gegeven. Ajax heeft in die periode veel successen geboekt, mede dankzij de inspirerende manier waarop hij zijn rollen heeft vervuld. De club is hem hier dankbaar voor, Leen is in onze ogen een echte Ajacied."

Edwin van der Sar, algemeen directeur Ajax: "Ik wil Leen Meijaard namens de directie hartelijk bedanken voor zijn inspanningen. Wij realiseren ons dat zijn rol bij Ajax veel meer van hem heeft gevraagd dan vooraf kon worden verwacht. Wij hebben Leen altijd beschouwd als een steun in de rug, die ook rustig bleef wanneer de omstandigheden moeilijk waren. Hij opereerde op de achtergrond en hij was er altijd als je hem nodig had. Hij kan terugkijken op een periode waarin we verder zijn doorgegroeid en waarin meerdere successen zijn behaald."

Gerelateerde artikelen

Eringa Header 1280

Pier Eringa nieuwe voorzitter Raad van Commissarissen

In de Johan Cruijff ArenA vond dinsdag de Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders (BAVA) plaats. Tijdens deze BAVA is de benoeming van Pier Eringa als commissaris geformaliseerd. De benoeming van Eringa geldt voor een periode van drie jaar en acht maanden, tot en met de Algemene Vergadering van Aandeelhouders (AVA) in november 2026.

Tags

  • #Eringa

Socials

Menno 880

Ajax verlengt contract Menno Geelen

De Raad van Commissarissen (RvC) van AFC Ajax NV is voornemens het contract met commercieel directeur Menno Geelen te verlengen tot en met 30 juni 2026.

Tags

  • #Geelen

Socials