Mendez: 'Ik heb enorm veel geleerd'

Alexmendez (1)
Alexmendez (1)

Na een jaar van ontdekken, aanpassen en alles wat hij bij Jong Ajax leerde te absorberen is Alex Mendez klaar voor een prominentere rol in het team van Mitchell van der Gaag. "Ik begrijp de clubcultuur beter en moest leren omgaan met de snelheid van het spel. Dat gaat een stuk beter dan toen ik hier kwam."

Tags

  • #Jong Ajax
  • #Mendez

Socials

In z'n 1e seizoen in Amsterdam kwam hij tot 11 basisoptredens in het beloftenteam van Ajax, mede door de enorme concurrentie in het team. "Daar houd ik van, waar daar word je als speler beter van", oogt Mendez gretig op een nog sterker seizoen van zijn kant.

Taal
Een belangrijk aspect is de communicatie. Als Amerikaan was Nederland aan het begin wennen voor de 20-jarige middenvelder. Maar inmiddels vormt de taalbarrière geen probleem meer.

"Ik versta alles. En zo niet? Dan vraag ik het gewoon even. Ik heb ook in Duitsland gespeeld en sommige woorden lijken op elkaar. Dus, afhankelijk van wat de context is waarin het woord wordt gebruikt, begrijp ik waar het over gaat."

Speelminuten in Jong Ajax
Mendez speelde zelf ruim 20 minuten mee in de verloren wedstrijd tegen Jong PSV van afgelopen maandag. "Natuurlijk wil ik altijd op het veld staan en ik zal altijd mijn best doen om die minuten te verdienen."

"Ik heb in de voorbereiding al de kans gehad om mee te gaan met het 1e elftal op trainingskamp naar Oostenrijk. Het was geweldig om van zulke spelers te kunnen leren. Ik heb vooral kleine details voor mijn spel geleerd."

De start in de Keuken Kampioen Divisie voor Jong Ajax is nog niet bemoedigend met 0 punten uit 3 wedstrijden. "Als ik zie hoe hard we trainen dan denk ik dat we het wel weer recht kunnen zetten."

Gerelateerde artikelen

Thumb (1)

Jong Ajax verliest thuis van Jong PSV

Jong Ajax wacht nog steeds op de 1e punten van het seizoen. Net als tegen N.E.C had het team van Mitchell van der Gaag tegen Jong PSV minimaal een punt verdiend, maar verloor het jammerlijk met 1-2. Het enige Amsterdamse doelpunt kwam op naam van Jurgen Ekkelenkamp.

Tags

  • #JongAjax

Socials

Brobbey

Alle duels Jong Ajax in de 1e periode live op tv

Alle duels van Jong Ajax in de 1e periode van de Keuken Kampioen Divisie worden live uitgezonden via FOX Sports. Dankzij een samenwerking tussen de KNVB, de Keuken Kampioen Divisie en de betaalzender zijn ook alle andere duels in de competitie live te volgen. Hierdoor kunnen de supporters hun favoriete team vanaf de bank blijven steunen. De stadions zijn nog niet volledig toegankelijk voor publiek in verband met de coronamaatregelen.

Tags

  • #JongAjax

Socials