Michel Kreek wordt loan coach bij Ajax

Michelkreek1920
Michelkreek1920

Michel Kreek zal komende seizoenen de functie van loan coach op zich nemen. De 114-voudig Ajacied tekende een contract voor de duur van twee seizoenen.

Tags

  • #Kreek

Socials

In de nieuwe rol van loan coach richt Kreek zich op de begeleiding van verhuurde Ajacieden en het contact met de hurende clubs over deze spelers. Kreek (Amsterdam, 1971) werkte tussen 2008 en 2023 al als jeugdtrainer bij Ajax en keerde in 2019 als coördinator terug in de jeugdopleiding. De laatste twee seizoenen was Kreek assistent-trainer van Jong Ajax, eerst onder John Heitinga en later onder huidig hoofdtrainer Dave Vos.

Directeur Voetbalzaken Sven Mislintat: "Deze nieuwe functie is belangrijk. Als Ajax spelers verhuurt dan is dat met het oog op de toekomst. Het dient een doel. Met Michel hebben we nu een vaste contactpersoon die vanuit Ajax de spelers nauwlettend volgt en in contact blijft met zowel de clubs als met de spelers."

Naast zijn nieuwe rol legt Kreek zich toe op het behalen van zijn UEFA Pro Licence. De hierbij horende stage zal hij vervullen bij sc Heerenveen, binnen de staf van hoofdtrainer Kees van Wonderen.   

Gerelateerde artikelen

Trainingsday Taylor 1420

Training Day | Sprinten en winnen

Ajax werkte donderdagochtend op de Toekomst een afwisselende oefensessie af. Met sprintjes, tactiek en een grote partij prepareerden de spelers zich voor het oefenduel met RSC Anderlecht van aanstaande zaterdag. Bekijk hier in ruim tien minuten hoe dat eraan toe ging.

Tags

  • #PreSeason
  • #TrainingDay

Socials

Tadicinterview1920

Tadic kijkt terug op vijf schitterende jaren bij Ajax: 'De mooiste van allemaal'

Dusan Tadic vond het een grote eer om voor Ajax te spelen. Samen met de club bouwde hij aan succesvolle jaren in Nederland en veroverden ze de voetbalharten in Europa na een briljante campagne in de UEFA Champions League in seizoen 2018/2019. Maar aan het avontuur van de Serviër in Amsterdam komt voor dit moment een eind. "Ik wil dat men mij herinnert als iemand die Ajax heeft teruggebracht naar waar het hoort."

Tags

  • #Tadic

Socials