Mini-Klassieker voor O18: 'Speel graag tegen Feyenoord'

Na de eindzege op een internationaal toernooi in Marokko speelt Ajax O18 zaterdag opnieuw een mooi duel. Op sportcomplex de Toekomst staat de mini-Klassieker op het programma. We spreken trainer Frank Peereboom en Skye Vink over de afgelopen periode én de wedstrijd tegen Feyenoord. "Onze kwaliteit moet uiteindelijk boven komen drijven."

Tags

  • #AjaxO18

Socials

Het is voor Skye Vink een seizoen met hoogte- en dieptepunten. De spits raakte in augustus geblesseerd, maar is nu weer helemaal terug. Wel speelde de aanvaller al een paar keer mee met Jong Ajax. "Met Willem II-uit en Cambuur-uit heb ik ook enkele mooie duels al gespeeld. Het waren Eredivisie-waardige tegenstanders. Alle minuten bij Jong zijn meegenomen. Ik zie het alleen maar als een plus, maar heb de focus op Ajax O18."

Complimenten voor Vink
Ook Peereboom kijkt met plezier naar de ontwikkeling van de aanvaller. "Hij maakt heel veel stappen, ook fysiek. Hij wisselt wel hele goede momenten nog met slordige fases af. Daar is hij zichzelf ook bewust van. En denk dat ie voor de ploeg ook een behoorlijke bijdrage heeft in zijn werkethiek. Hij kan ook 'van de bal spelen' en diepte maken. Dat vinden wij waardevol."

Zaterdag wacht in ieder geval de mini-Klassieker tegen Feyenoord. "Ik denk wel dat wij de bovenliggende partij zijn", verwacht Peereboom. "We gaan vol voor de overwinning zaterdag", vindt ook Vink. "We spelen graag tegen Feyenoord. De hele sfeer om deze wedstrijd heen is top voor ons."

Gerelateerde artikelen

O18 1920

Samenvatting Ajax O18 - AZ O18

Ajax O18 heeft zaterdagmiddag een pijnlijke nederlaag geleden. De ploeg van Frank Peereboom verloor op sportcomplex de Toekomst met 1-5 van AZ. Skye Vink maakte de enige Amsterdamse treffer.

Tags

  • #AjaxO18

Socials

Verkuijl Header 1920

Verkuijl realistisch: 'Het kan niet áltijd goed gaan'

Mark Verkuijl kampte gedurende zijn hele Ajax-jeugd met blessures. Hij knokte zich telkens terug en is inmiddels een belangrijke pion bij de O18 van de Amsterdammers. "Positief zijn en blijven lachen, dat vind ik belangrijk."

Tags

  • #Verkuijl

Socials

Header 1920 BOT

Blik op de Toekomst | Toernooiwinst en topduels

In een weekend waarin de jongste jeugd vrij was, kwam de bovenbouw wel in actie. Zo speelden de O14 en O16 de mini-Klassieker, ontving de O15 FC Utrecht, ging de O17 op bezoek bij AZ en speelde de O18 een internationaal toernooi. Bekijk hoe het de Ajacieden verging in Blik op de Toekomst.

Tags

  • #AjaxJeugd

Socials