Mooi weerzien bij duel tussen Ajax Legends en BIF All Stars

Legends 1920
Legends 1920

In het Olympisch Stadion vond zaterdagavond een prachtig evenement plaats. De Ajax Legends speelden The Ultimate Match To Unite tegen de BIF All Stars. Het was een avond waarop talloze grootheden van weleer in actie kwamen en vereniging en verbinding centraal stonden.

Tags

  • #AjaxLegends

Socials

Tijdens de avond, die werd georganiseerd door de Black Impact Foundation, stonden eenheid, diversiteit en de verenigde kracht van het voetbal centraal. De BIF All Stars is een nieuw collectief bestaande uit voetballegendes van Afrikaanse afkomst en daarbuiten. In het Olympisch Stadion, een decor met een fraaie voetbalgeschiedenis, voltrok zich een mooi samenzijn.

Ajax Legends
Net zoals in Liverpool namen Sjaak Swart en Danny Blind de honneurs waar bij de Ajax Legends. Met spelers als Frank de Boer, Michael Reiziger, Sonny Silooy, Jari Litmanen, Clarence Seedorf, Edgar Davids, Aron Winter, Wesley Sneijder, Simon Tahamata, Shota Arveladze, Ryan Babel en Nwankwo Kanu beschikte het tweetal over een fraaie selectie.

"Altijd leuk om hier terug te komen als Ajacied", vertelde Blind voorafgaand aan het duel. Samen met Swart had hij net daarvoor de opstelling bekendgemaakt in de kleedkamer. "Shota was weer leuke verhalen aan het vertellen, mooi is dat", zei Blind lachend.

Bij de BIF All Stars kwamen onder meer buitenlandse oud-topspelers als Dida, Christian Karembeu, Claude Makélélé, Sol Campbell, Roque Júnior en Ahmed Hassan in actie. Voor de wedstrijd was er tijd voor een weerzien met elkaar, een praatje en trapten Swart en Sneijder een balletje.

Met De Boer als aanvoerder van de Ajax Legends en Seedorf van de BIF All Stars werd er afgetrapt in het historische stadion. Een stadion waar verschillende spelers in het verleden grote successen beleefden met Ajax.

Babel creëerde het eerste gevaar en liet Dida voor het eerst in actie komen. De Braziliaanse oud-doelman van onder meer AC Milan moest zich strekken om een doelpunt te voorkomen. Kanu, de eerste helft spelend voor de BIF All Stars, zorgde voor de eerste schotkans aan de andere kant. Hij vond Stan Bijl op zijn weg.

Doelpunten
Het was diezelfde Babel die na 27 minuten spelen het net vond. Uit een voorzet van Urby Emanuelson schoot de Ajacied hard en zuiver raak met de binnenkant van zijn voet: 0-1. Even later liet goaltjesdief Arveladze zijn kwaliteit zien na een loepzuivere voorzet van Tahamata. De oud-spits van Ajax zocht met een snoekduik de hoek, maar stuitte op Dida.

Uitgerekend Seedorf, de voorzitter van de Black Impact Foundation, was vlak voor rust trefzeker voor de BIF All Stars. Vanaf randje zestien schoot de oud-Ajacied uiterst precies raak: 1-1.

Wissels
In de tweede helft wisselden enkele spelers van shirt. Zo droegen Davids, Seedorf, Reiziger en Kanu het wit-rood-wit en hesen Babel, Winter en Emanuelson zich daarentegen in het tenue van de BIF All Stars. Het tweede bedrijf was net bezig toen George Boateng ongelukkig zijn eigen doelman passeerde waardoor de Ajax Legends weer op voorsprong stonden. Kiki Musampa maakte even later Ajax' derde nadat Nader El-Sayed, de nieuwe doelman van de BIF All Stars, een schot van Eyong Enoh losliet: 1-3.

Ricardo van Rhijn was even later de ongelukkige aan de zijde van Ajax. De verdediger werkte een voorzet in zijn eigen doel: 2-3. De entree van Davids en Seedorf in het wit-rood-wit was na ruim een uur spelen een feit. Het tweetal, spelend met '8' en '10', trok direct het spel naar zich toe. De Boer zette Musampa vervolgens in minuut 74 met een fraaie pass vrij aan de linkerkant. De voormalig aanvaller van Ajax vond op zijn beurt Siem de Jong die de bal knap in een keer in de verre hoek plaatste: 2-4.

'Dankbaar'
Er vielen uiteindelijk zes doelpunten op een mooie avond in Amsterdam waar lachende gezichten de boventoon voerden. Het respect voor elkaar was groot en de verbinding zichtbaar. Het laatste woord was voor Seedorf. "Voor iedereen was dit mooi. Er was spirit bij beide teams en ik vond het erg leuk. Het was een mooie avond. Ik ben dankbaar voor iedereen die heeft bijgedragen."

Gerelateerde artikelen

Ajax Special CLEAN

Special | Ajax Legends in Liverpool

Op uitnodiging van Liverpool reisden de Ajax Legends af naar Engeland voor een duel met de legends van Liverpool op een volgepakt Anfield. Het werd een prachtige trip met een mooi weerzien tussen oud-spelers, fraaie treffers en exclusieve beelden.

Tags

  • #AjaxLegends

Socials

Siem1920

Liveblog | Enerverend duel Ajax Legends

De Ajax Legends hebben zaterdagmiddag op Anfield met 4-2 verloren van Liverpool. Derk Boerrigter en Kiki Musampa maakten de Amsterdamse treffers. Lees hier alles terug over de benefietwedstrijd in Engeland.

Tags

  • #AjaxLegends

Socials

YT Thumb Special SEEDORF

Special | 'Seedorf: de geboorte van Mister Champions League'

Clarence Seedorf is een van de succesvolste spelers van de afgelopen dertig jaar. In deze special gaan we in vogelvlucht door zijn indrukwekkende Ajax-jaren. Van zijn debuut tegen VVV-Venlo tot aan de winst van de UEFA Champions League tegen AC Milan.

Tags

  • #AjaxSpecial

Socials