Speelminuten voor Spitse en Pelova bij oefenwinst Oranje Leeuwinnen

Spitse Oranje 1280
Spitse Oranje 1280

De Oranje Leeuwinnen hebben in aanloop naar het EK een oefenduel met Finland gewonnen. In Enschede werd het 2-0, dankzij twee goals van topschutter Vivianne Miedema. Ajacieden Sherida Spitse en Victoria Pelova maakten speelminuten.

Tags

  • #Interlands

Socials

Voor Spitse was het haar 202e interland. De Oranjemiddenvelder kreeg van bondscoach Mark Parsons een basisplek. Zij zag hoe Miedema na 30 minuten de 1-0 maakte en twintig minuten voor tijd de eindstand op het scorebord zette. Een kwartier voor tijd werd de recordinternational gewisseld. Pelova viel in de 64 minuut in voor Jill Roord.

Het EK begint voor Oranje met een wedstrijd tegen Zweden. De wedstrijd vindt plaats op zaterdag 9 juli en begint om 21:00 uur.

Gerelateerde artikelen

Header3

Noordam en Van de Velde verlengen tot medio 2025

Nadine Noordam en Jonna van de Velde hebben met Ajax overeenstemming bereikt over het openbreken van hun contracten. Beide speelsters tekenen met drie jaar bij en liggen daardoor tot medio 2025 vast.

Tags

  • #Noordam
  • #VandeVelde

Socials

Pelova Belarus 1280

Oranje Leeuwinnen winnen WK-kwalificatieduel met Belarus

De Oranje Leeuwinnen hebben de WK-kwalificatiewedstrijd in een leeg FC Twente-stadion met 3-0 gewonnen. Jill Roord, Aniek Nouwen en Lineth Beerensteyn maakten de goals. Ajacieden Victoria Pelova, Sherida Spitse en Stefanie van der Gragt maakten de negentig minuten vol. Romée Leuchter bleef op de bank.

Tags

  • #Interlands

Socials

Spitse Interview 1280

Spitse wil nog heel lang voetballen: 'Ik was er snel uit: Ajax is mijn club'

Recordinternational Sherida Spitse (32) blijft Ajax trouw. De middenvelder heeft haar contract met drie seizoenen verlengd. Voor de komende periode heeft ze één groot doel. "Bij elke club waar ik speelde, wilde ik prijzen pakken. De hoofdprijs is kampioen worden. Dat is bij veel clubs gelukt en wil ik bij Ajax ook bereiken.'

Tags

  • #Spitse

Socials