Nikita Tromp verkozen tot beste jonge speelster van Europa

Trompprijs
Trompprijs

Nikita Tromp is maandag verkozen tot beste jonge speelster van Europa. De aanvaller van de Ajax Vrouwen heeft die fraaie onderscheiding in Barcelona in ontvangst genomen.

Tags

  • #ForTheFuture
  • #Tromp

Socials

De verkiezing is georganiseerd door de Spaanse sportkrant Mundo Deportivo en kan worden gezien als de vrouwelijke variant van de Golden Boy-verkiezing. De prijs werd dit jaar op het European Women’s Football Gala voor het eerst uitgereikt.

Andere genomineerde toptalenten waren Jule Brand (Hoffenheim), Lauren May Hemp (Manchester City), Haley Bugeja (Sassuolo), Vicki Becho (Lyon), Svenja Fölmli (Freiburg) en Maya Le Tissier (Brighton).

Van Talententeam naar eerste elftal
Tromp, geboren op 8 mei 2002, sloot in 2018 aan bij het Talententeam van de Ajax Vrouwen. Kort daarna debuteerde ze in het UEFA Women's Champions League-duel met Linfield Ladies FC. Het seizoen erop speelde ze bij PEC Zwolle Vrouwen, om vervolgens weer terug te keren in Amsterdam.

Sinds vorig seizoen is de nu 19-jarige Tromp een belangrijke factor bij de Ajax Vrouwen. In haar eerste volledige voetbaljaargang in Amsterdamse dienst kwam ze tot twaalf doelpunten in twintig wedstrijden. Dat Tromp uiterst makkelijk tot scoren komt bewees ze ook toen ze in 2019 Vivianne Miedema als topscorer van Oranje O17 afloste.

Boost aan meidentak
Daphne Koster, manager van de Ajax Vrouwen, is blij met de waardering voor de aanvaller. "Een heel mooie erkenning voor zowel Nikita als Ajax. Ook bij de Vrouwen staat talentontwikkeling hoog in het vaandel. Dat Nikita een aantal jaar geleden bij het Talententeam aansloot en nu in het eerste speelt, geeft aan dat ze een mooie ontwikkeling heeft doorgemaakt."

"Het is prachtig om te zien dat dit ook internationaal wordt opgemerkt. We hopen dat dit een extra boost geeft aan de steeds groter wordende meidentak van Ajax. Deze mooie onderscheiding kan voor andere talentvolle meiden een inspiratie zijn.”

Tags

  • #ForTheFuture
  • #Tromp

Socials

Gerelateerde artikelen

Tromp Still

Dedicated | Tromp over opofferingen, haar weg naar de top en dromen

Nikita Tromp werd maandagavond in Barcelona verkozen tot de beste jonge speelster van Europa. De 19-jarige aanvaller vertelde een halfjaar geleden in Dedicated over haar weg naar de top en de kansen die ze heeft gekregen bij Ajax, mede dankzij hoofdsponsor ABN AMRO.

Tags

  • #ForTheFuture
  • #Tromp

Socials

Clinic Meiden 880

Train als een Ajax-speelster en maak een wedstrijd van de Ajax Vrouwen mee!

Wil jij een ochtend in de voetbalschoenen van de Ajax Vrouwen beleven? Kom een ochtend trainen als Sherida Spitse en Victoria Pelova op De Toekomst! Je krijgt trainingen van Ajax-trainers en er komt een speelster langs voor een Meet & Greet. Na de training bezoek je de wedstrijd Ajax Vrouwen - Excelsior! Wie weet scoor je na afloop nog een handtekening of selfie. 

Tags

  • ##AjaxVrouwen

Socials

Wil jij op de hoogte blijven van Ajax?

Ontvang meldingen bij updates op Ajax.nl