Olympiërs terug bij Ajax: 'Onbeschrijfelijke ervaring'

Stefanie van der Gragt, Victoria Pelova en keepster Lize Kop sloten maandag aan bij de groepstraining van de Ajax Vrouwen. De drie speelsters waren deze zomer met de Oranje Leeuwinnen actief op de Olympische Spelen in Tokyo.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials

De Oranje Leeuwinnen werden in de kwartfinale na penalty's tegen Amerika uitgeschakeld. Dat was een fikse domper, vertelt Van der Gragt. "Het is jammer dat je er na strafschoppen uit vliegt. Ook qua coronamaatregelen vond ik het een moeilijk toernooi. Maar ja, tegelijkertijd speel je wel de Olympische Spelen en dat is wel heel mooi."

Ze was zelf trefzeker in de penaltyserie tegen de Amerikanen. Van der Gragt leek uiterlijk onbewogen, maar van binnen bleek dat toch anders. "Ik was wel erg zenuwachtig. Helemaal omdat de eerste penalty al was gepakt en dat ook nog eens in mijn hoek was. Ik dacht alleen maar: hij moet hard in het zijnetje. Het was 'net aan', maar de bal ging erin."

Voor Pelova kreeg het toernooi toch een mooie glans. Zij maakte in Japan haar eerste goals in Oranje. "Het is wel bijzonder om te vertellen dat ik mijn eerste doelpunt ooit maakte op de Olympische Spelen. Ook al was het de tiende tegen Zambia, maar dat maakte mij helemaal niks uit."

Spitse op het veld
Sherida Spitse was ook uitgenodigd voor het Olympische toernooi, maar raakte op de training in Japan geblesseerd. De record-international vloog daarop weer terug naar Nederland. Ze was maandag op het veld hard aan het werk aan haar herstel.

Vanaf nu gaat de focus ook voor de andere Olympiërs weer op Ajax, vertelt Kop. "Ik vind het heel fijn om weer terug te zijn en om de meiden weer te zien. De meesten hebben al een voorbereiding gedraaid en het is goed om hun verhalen te horen. Het voelt echt weer als thuiskomen."

FC

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials

Gerelateerde artikelen

Stiekema1

Zevenklapper voor Ajax Vrouwen tegen Club Brugge

De Ajax Vrouwen hebben opnieuw een oefenzege op een Belgische tegenstander geboekt. Na het eerder al verslaan van Zulte-Waregem (4-2) werd vrijdagavond zeer overtuigend met Club Brugge afgerekend. Het werd op sportcomplex de Toekomst liefst 7-0 door goals van Romée Leuchter (drie), Nikita Tromp, Iris Stiekema, Kay-Lee de Sanders en Tiny Hoekstra. Het oefenduel duurde in totaal 110 minuten.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials

Groep (1)

We zijn op zoek naar de populairste Ajax-nummers

Ajax en JUKE gaan samen met jou op zoek naar de Ajax Radio Top 100. Want wat is nou precies jouw favoriete Ajax-nummer? Bij welk liedje denk je gelijk aan onze club? Is dat 'Three Little Birds’ van Bob Marley? ‘Bloed, Zweet en Tranen’ van André Hazes? Of ga jij voor ‘Herres’ van Sevn Alias? Vanaf nu kun je stemmen op jouw favoriete Ajax-track.

Tags

  • #Ajax100

Socials

Wil jij op de hoogte blijven van Ajax?

Ontvang meldingen bij updates op Ajax.nl