On This Day | De Jong, De Ligt en Nouri beleven droomdebuut

Op 21 september 2016 won Ajax in de Johan Cruijff ArenA overtuigend het bekerduel met Willem II: 5-0. Exact zeven jaar na dato is dit bekertreffen een memorabele wedstrijd gebleken. Frenkie de Jong, Matthijs de Ligt en Abdelhak Nouri maakten op deze dag hun opwachting in Ajax 1. Laatstgenoemden waren beiden trefzeker in hun debuutwedstrijd in de Amsterdamse hoofdmacht.

Tags

  • #OnThisDay

Socials

Gerelateerde artikelen

Volkers 1920 1080

On This Day | Ajax-debutant Wim Volkers groeit uit tot clubicoon

Op de dag af een eeuw geleden maakte Wim Volkers zijn debuut als Ajacied. Zijn naam is er een uit een ver en grijs verleden. Maar de Amsterdammer heeft zijn plek tussen de trouwste Ajax-spelers absoluut verdiend. Vanaf zijn debuut op 16 september 1923 diende Volkers zijn club zowel op het veld als daarbuiten. Het leverde de iconische Ajacied zelfs het erelidmaatschap op.

Tags

  • #OnThisDay

Socials

Haller1920

On This Day l Haller ontketend in Lissabon

Voor Sébastien Haller, maar eigenlijk voor iedereen die Ajax een warm hart toedraagt, werd 15 september 2021 een dag om niet snel te vergeten. De Ajacieden legden in Portugal een galavoorstelling op de mat tegen Sporting CP (1-5) en Haller scoorde viermaal. Geniet na met de beelden.

Tags

  • #OnThisDay

Socials

Davids Debuut Tegen RKC 8 Sept 1991 1920

On This Day | Edgar Davids maakt fraai debuut

Een aanstormend en dan al lastig af te stoppen Ajax-talent maakte op 8 september 1991 thuis tegen RKC zijn officiële Ajax-debuut. Edgar Davids toonde als nieuwste exponent van de befaamde jeugdopleiding direct zijn klasse. Mede door zijn drive en onverzettelijkheid, maar ook door de individuele topklasse van zijn ploeggenoten, snelde Ajax 32 jaar terug naar een klinkende 5-1-overwinning. Davids groeide uit tot lid van het Gouden Ajax dat jaren later de wereld veroverde. De middenvelder droeg in 149 wedstrijden het Ajax-shirt. Davids liet de fans 33 keer juichen. Maar het begon dus op die mooie septemberdag in De Meer.

Tags

  • #OnThisDay

Socials