Onana: 'Als we groot willen dromen, start dan vandaag'

Ajax speelt woensdagavond in de Johan Cruijff ArenA de belangrijkste wedstrijd van het jaar: het laatste groepsduel van de UEFA Champions League tegen Atalanta. Dat Andre Onana geldt als een van de leiders van het elftal, bewijst de doelman in dit interview. "Als we groot willen dromen, start dan vandaag."

Tags

  • #UCL
  • #AJAATA

Socials

Aan de instelling van Onana en zijn teamgenoten zal het zeker niet liggen. "Ik kan je niet beloven dat we gaan winnen, maar ik garandeer je dat we alles zullen geven. Als we willen dat we doorgaan, als we groot willen dromen, start dan vandaag. Want woensdagavond na de wedstrijd komt er geen tweede kans meer.”

Plezier doorslaggevende factor
Ondanks de grote belangen hoopt Onana woensdagavond ontspannen Ajacieden te zien. "Vooraf wil ik iedereen zien lachen, zoals we altijd doen voor een wedstrijd. Tijdens de wedstrijd wil ik dat we plezier maken. Want als wij plezier hebben, volgens onze filosofie, dan denk ik dat we mooie dingen kunnen laten zien. Ik wil gewoon dat we gaan genieten. En dan ziet het er voor de tegenstander slecht uit.”

Ajax verloor de afgelopen twee wedstrijden: in Liverpool (1-0) en voor eigen publiek tegen FC Twente (1-2). Onana wil niet dat Ajax daarin te lang blijft hangen. "We moeten dit vergeten en doorgaan. Anders blijven we dezelfde fouten maken en leren we er niet van. Woensdag gaat op een positieve of negatieve manier invloed hebben op de rest van ons seizoen.”

Advies van Eto'o
Zelf heeft Onana zijn inschattingsfout op Anfield ook achter zich gelaten. "Het is zoals een goede vriend, Samuel Eto’o, altijd zegt: 'je verliest niet, je leert'. Deze fout zal mij alleen maar beter maken.”

Tags

  • #UCL
  • #AJAATA

Socials

Gerelateerde artikelen

Klaassenajaata

Liveblog | Klaassen: 'Te weinig gecreëerd'

Ajax heeft verloren van Atalanta. In Amsterdam werd het 0-1. De ploeg eindigt al derde in poule D. Ajax gaat daarom na de winterstop verder in de Europa League. In dit liveblog kan je op je gemakt teruglezen.

Tags

  • #UCL
  • #AJAATA

Socials

Still Perfect Keeper Onana 880

Andre Onana stelt de perfecte keeper samen

Andre Onana stelt zijn ideale doelman samen aan de hand van de belangrijkste vaardigheden waarover een keeper moet beschikken. Onder andere Ederson, Gianluigi Buffon en Manuel Neuer passeren de revue.

Tags

  • #Onana

Socials