Onana: 'Ik ben verantwoordelijk voor deze nederlaag'

Doelman Andre Onana trok het boetekleed aan na de 1-0-nederlaag van Ajax bij Liverpool. De goalie vond zelf dat hij de fout inging bij de enige goal van de wedstrijd van Curtis Jones.

Tags

  • #UCL
  • #LIVAJA

Socials

Onana baalde na afloop stevig. Een inschattingsfout van hem resulteerde dus in de enige goal van de avond. "Dit kan iedereen overkomen. Het is moeilijk, maar ik moet ermee dealen. Het is een deel van het voetbal. Vandaag gebeurde het mij. Ik ben totaal verantwoordelijk voor de nederlaag van vandaag. Dat is de realiteit.”

Op de vraag of hij daarmee niet te hard was voor zichzelf, reageerde de Kameroener resoluut. "Nee, ik ben hier om reddingen te verrichten, niet om fouten te maken. Ik heb goed gepresteerd in het verleden en nu moet ik hard zijn voor mezelf."

"Ik weet niet precies wat er gebeurde maar het was mijn fout en dat kostte ons een gelijkspel. Ik moet nu mijn hoofd omhoog houden."

'Niet onze dag'
Overall was Onana niet eens zo ontevreden over het Ajax dat hij op Anfield zag. "Ik denk dat we goed speelden, kregen ook kansen. We waren ongelukkig, omdat we niet scoorden. Dat is voetbal. Fouten maken gebeurt de besten. Ik zag bij de kopbal van Klaas Jan Huntelaar de redding van de keeper en dacht toen wel ‘het is duidelijk niet onze dag’."

Tags

  • #UCL
  • #LIVAJA

Socials

Gerelateerde artikelen

ETH 2 (2)

Ten Hag: 'Op dit niveau beslissen details het'

Erik ten Hag was na afloop van de nederlaag in en tegen Liverpool teleurgesteld en strijdbaar. "Het is jammer, ik vind het onnodig. Een gelijkspel had de verhoudingen beter weergegeven. Uiteindelijk heeft de gelukkigste gewonnen."

Tags

  • #UCL
  • #LIVAJA

Socials

Thumbuitfans

Anfield zonder Ajax-supporters: 'Balen, hier wil je bij zijn'

Iedereen snakt ernaar om weer eens in het stadion te mogen zitten, en al helemaal bij krakers als Liverpool – Ajax op het magische Anfield. Maar helaas blijft het stadion ook dinsdagavond weer leeg. Wij peilen de stemming bij de familie Van Ooijen, die normaal gesproken bij elke Europese uitwedstrijd van Ajax in het stadion zit.

Tags

  • #UCL
  • #LIVAJA

Socials