Onana: 'Ik ben hier om het team te helpen'

Andre Onana genoot van zijn terugkeer op het veld voor Ajax en de driepunter in Turkije: 1-2. De doelman was verrast dat hij mocht starten tegen Besiktas ten faveure van Remko Pasveer. "Hij doet het erg goed. Ik ben blij met mijn rentree, maar nog gelukkiger met de overwinning."

Tags

  • #UCL
  • #BESAJA

Socials

"Ik was best een beetje zenuwachtig voor de wedstrijd", erkende de goalie. "Maar mijn teamgenoten hebben mij er doorheen geholpen. Ik ben vooral blij dat alles goed is gegaan."

Nerveus
Onana moest één keer vissen na een rake penalty van Rachid Ghezzal in de eerste helft. Hoewel de doelman in de goede hoek zat, was hij kansloos op de inzet van de spits. Verder had hij een goede redding in huis op een inzet van Cyle Larin. "Wij kwamen hier om de nul te houden. Maar ik ben blij met de comeback van het team. We speelden goed in de tweede helft."

Dankzij twee treffers van Sébastien Haller werd het alsnog 1-2 in Turkije. Al met al was de goalie uit Kameroen blij met zijn rentree en de driepunter. "Ik ben blij met mijn rentree, maar nog gelukkiger met de overwinning."

Zijn terugkeer voelde als een 'tweede debuut'. "Het was een lange tijd geleden dat ik onder de lat stond. Om een wedstrijd te spelen op dit podium is te gek. Ik was best nerveus."

Het team helpen
Andere spelers zagen het ook aan Onana. "Nous (Mazraoui, red.) en Zaka (Labyad, red.) zeiden tegen mij: 'Andre, zo ben je normaal niet'. Maar ik vertelde ze dat het lang geleden was dat ik speelde en dat ik daarom zenuwachtig was. Maar ik ben hier om het team te helpen als ze mij nodig hebben."

De doelman gaf zijn collega-doelman, Pasveer, complimenten voor zijn optredens in de vorige vier wedstrijd in de Champions League. "Ik heb een goede relatie met Remko. Hij doet het ontzettend goed en daar ben ik blij om. Ik ga mijzelf ook niet vergelijken met hem, als ik zo lang niet gespeeld heb. Ik ben gewoon ontzettend blij dat ik terug ben in het team."

Gerelateerde artikelen

Haller2 (1)

Verslag | Koning Haller verovert Vodafone Park

Sébastien Haller heeft met twee treffers Ajax eigenhandig langs Besiktas geschoten. De aanvaller kwam na de rust in het veld en keerde een 1-0-achterstand om in een 1-2-overwinning. Daardoor is Ajax woensdag ook groepswinnaar geworden in poule C van de UEFA Champions League.

Tags

  • #UCL
  • #BESAJA

Socials