Verslag | Koning Haller verovert Vodafone Park

Haller2 (1)
Haller2 (1)

Sébastien Haller heeft met twee treffers Ajax eigenhandig langs Besiktas geschoten. De aanvaller kwam na de rust in het veld en keerde een 1-0-achterstand om in een 1-2-overwinning. Daardoor is Ajax woensdag ook groepswinnaar geworden in poule C van de UEFA Champions League.

Tags

  • #UCL
  • #BESAJA

Socials

00:00/00:00
  • Auto

Ajax startte ook sterk in Turkije. Met goede schoten van afstand van Perr Schuurs en Mohamed Daramy werd het doel van Meret Günok onder vuur genomen. De Ajacieden zetten Besiktas aardig onder druk, maar moesten wel toezien hoe een schot van Valentin Rosier de kruising net niet kuste.

Besiktas beet steeds meer van zich af en kreeg de 1-0 in de schoot geworpen. Noussair Mazraoui maakte hands bij een corner. De scheidsrechter zag de fout van de rechtsback niet, maar de VAR greep (terecht) in. Rachid Ghezzal schoot raak vanaf elf meter.

Met achterstand de rust in
Ajax was vooral in de omschakeling kwetsbaar. Dat bleek ook uit een open kans voor Larin. De Turkse spits stuitte oog-in-oog met Onana op de benen van de Kameroense goalie. Pas in de absolute slotfase van de eerst helft was de ploeg van Ten Hag dicht bij de gelijkmaker. Zo probeerde Daramy de Turkse goalie te verschalken met een volley, maar de linksbuiten timede verkeerd. Daardoor schampte hij de bal, in plaats van 'm vol te raken.

Daramy werd in de rust gewisseld door Ten Hag. Haller kreeg nog een volle helft om het verschil te maken in Istanbul. In de tweede helft draaide Ajax de duimschroeven aan, zonder in eerste instantie gevaarlijk te worden. De koploper van poule C in de Champions League had het merendeel van het balbezit.

Met een briljante inspeelpass doorbrak Martínez de patstelling in de tweede helft. Hij spleet de Turkse verdediging met een bal over tientallen meters, precies in de voeten van landgenoot Nico Tagliafico. Die zag dat Haller mee was gelopen en gaf de spits een niet te missen kans. Hij maakte zodoende in de vijfde wedstrijd op rij dit Champions League-seizoen een goal. 

Koning Haller
Het werd uiteindelijk de wedstrijd van 'Koning Haller'. De ijzersterke aanvaller had na zijn gelijkmaker al met een schitterende aanname en dito schot de 1-2 op zijn schoen. Haller miste de kans op zijn tweede treffer.

Twintig minuten voor tijd lukte het hem alsnog om alweer zijn negende (!) treffer van het Champions League seizoen te noteren. Na een vrije trap van Tadic en een afzwaaier van Martínez was hij het meest attent voor de Turkse goal. Met één voetbeweging tikte hij de bal via de onderkant van de lat achter doelman Günok.

Dankzij de twee treffers van de spits blijft Ajax foutloos in dit Europese seizoen. Met vijftien punten uit vijf wedstrijden zijn de Ajacieden niet meer te achterhalen in poule C. 

Besiktas – Ajax 1-2 (1-0)
22. Ghezzal (pen.)
54. Haller 1-1
69. Haller 1-2

Ajax: Onana; Mazraoui (72. Timber), Schuurs (77. Rensch), Martínez, Tagliafico (77. Blind); Klaassen, Berghuis (83. Taylor), Gravenberch; Neres, Tadic, Daramy (46. Haller)

Tags

  • #UCL
  • #BESAJA

Socials

Gerelateerde artikelen

Onanareactie1280

Onana: 'Ik ben hier om het team te helpen'

Andre Onana genoot van zijn terugkeer op het veld voor Ajax en de driepunter in Turkije: 1-2. De doelman was verrast dat hij mocht starten tegen Besiktas ten faveure van Remko Pasveer. "Hij doet het erg goed. Ik ben blij met mijn rentree, maar nog gelukkiger met de overwinning."

Tags

  • #UCL
  • #BESAJA

Socials

Tenhagreactie1280

Ten Hag blij met comeback: 'De rol van Haller springt in het oog'

Erik ten Hag was blij dat de ploeg na de 1-0-achterstand de rug rechtte tegen Besiktas. Daarbij gaf hij spits Sébastien Haller ook een compliment. "De rol van hem springt in het oog. Ik ben er heel blij mee dat iemand vanaf de bank dit effect heeft."

Tags

  • #UCL
  • #BESAJA

Socials

Wil jij op de hoogte blijven van Ajax?

Ontvang meldingen bij updates op Ajax.nl