Onana mist finale Afrika Cup na matige strafschoppenserie

Onanaclose1280
Onanaclose1280

Andre Onana is met Kameroen uitgeschakeld in de Afrika Cup. In een matige halve finale was Egypte na strafschoppen te sterk: 3-1. In 120 minuten voetbal werd er niet gescoord. Het Noord-Afrikaanse land speelt zondag in de finale tegen Senegal.

Tags

  • #Interlands

Socials

Kameroen - Egypte was donderdagavond een moeizaam en zenuwachtig schouwspel. Het was veelzeggend dat uitgerekend verdediger Michael Ngadeu in het eerste bedrijf de beste kansen kreeg voor Kameroen.

In de tweede helft kreeg Mo Salah na een foutieve terugspeelbal juist de uitgelezen mogelijkheid om Egypte op 0-1 te zetten. Onana doorzag de matige pass, trok een sprint en was sneller bij de bal dan de Liverpool-aanvaller. Na negentig minuten stond de beginstand nog steeds op het scorebord.

In de verlenging maakten beide landen weinig aanstalten op de overwinning en werd er niet gescoord. Daarna nam Egypte de strafschoppenserie een stuk beter dan Kameroen. 

Tags

  • #Interlands

Socials

Gerelateerde artikelen

Alvarez 880

Geen Álvarez bij winnend Mexico

Edson Álvarez heeft in de nacht van woensdag op donderdag de WK-kwalificatiewedstrijd van Mexico tegen Panama aan zich voorbij moeten laten gaan. De Ajacied raakte zondag tijdens de vorige interland van zijn land tegen Costa Rica geblesseerd en was niet tijdig hersteld.

Tags

  • #Álvarez
  • #Interlands

Socials

Antony Goal 20220202 1280 Copyright Proshots 15205967 (1)

Antony trefzeker voor Brazilië

Brazilië heeft afgelopen nacht de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Paraguay met ruime cijfers gewonnen: 4-0. Antony behoorde in Belo Horizonte tot de scorende Brazilianen. De Ajacied speelde het laatste halfuur mee en tekende voor de derde treffer. Argentinië versloeg Colombia met 1-0. Lisandro Martínez speelde het hele WK-kwalificatieduel mee met de bianco celeste.

Tags

  • #Interlands

Socials