Ongeslagen reeks Jong Ajax eindigt in Velsen

Jongajax1280telstar
Jongajax1280telstar

Jong Ajax is er zondagmiddag niet in geslaagd om de tweede plaats in de Keuken Kampioen Divisie te veroveren. Op bezoek bij Telstar speelde de ploeg van John Heitinga geen al te beste wedstrijd en ging het met 1-0 ten onder. Daardoor kwam een ongeslagen reeks van dertien wedstrijden (een clubrecord) ten einde.

Tags

  • #JongAjax

Socials

Jong Ajax trad aan met onder andere Kristian Hlynsson en Naci Ünüvar. Beide spelers maakten donderdag nog minuten met Ajax 1. Met Calvin Raatsie in het doel en op de backposities Liam van Gelderen en Anass Salah-Eddine moest de ervaring in de defensie komen van het blok Enric Llansana en Nordin Musampa.

Goed begin
Jong Ajax startte uitstekend aan de wedstrijd. Vaak werd de vrije man gevonden, en nadat Ünüvar naast schoot vond de buitenspeler met een prachtige bal Hlynsson. Die mocht opstomen richting het doel, maar schoof de bal net naast. Het leek wachten tot een aanval tot doelpunt gepromoveerd zou worden, maar Telstar kwam op voorsprong: Smit scoorde uit de rebound, nadat Raatsie een vrije trap nog wist te keren.

Raatsie trad even later uitstekend op, nadat Telstar opnieuw door mocht komen. Jong Ajax had duidelijk een tikje gekregen van de 1-0: van het combinatiespel was weinig meer over en de bezoekers moesten te vaak in de achteruit.

Jongajax880

Weinig spektakel            
Jong Ajax en Telstar leken er na rust geen al te spectaculaire wedstrijd van te willen maken. Voor beide doelen vielen weinig kansen te noteren, al was de bal iets vaker voor de goal van Raatsie dan voor zijn collega Ronald Koeman junior.

Heitinga bracht na een uur dan ook drie verse krachten in de ploeg: Jayden Banel, Gibson Yah en Youri Baas. Bij de tegenstander verliet Giovanni het veld, de door Ajax verhuurde spits kon weinig uitrichten tegen de Jong Ajax-defensie. Ook na de driedubbele wissel veranderde er overigens weinig: Jong Ajax bracht te weinig om de gelijkmaker te forceren.

Het debuut van middenvelder Jenno Campagne veranderde daar ook weinig aan, al schoot Hlynsson nog wel op de lat. Het bleek veel te weinig om aanspraak te kunnen maken op een resultaat.

Telstar -  Jong Ajax 1-0 (1-0)
26. Smit 1-0

Opstelling Jong Ajax: Raatsie, Van Gelderen, Llansana, Musampa, Salah-Eddine (62. Baas), Warmerdam (74. Campagne), Fitz-Jim (61. Yah), Hlynsson, Martha (61. Banel), Rasmussen, Ünüvar

Tags

  • #JongAjax

Socials

Gerelateerde artikelen

Heitinga Aanwijzing1280

Heitinga oogst lof met Jong Ajax: 'Voel de waardering'

Jong Ajax is aan een indrukwekkende reeks bezig in de Keuken Kampioen Divisie. De ploeg van John Heitinga is al dertien duels op rij ongeslagen. Dat is een clubrecord. De talentvolle Ajacieden staan inmiddels gedeeld tweede in de competitie. Heitinga maakt de balans op na een succesvol eerste half jaar.

Tags

  • #JongAjax
  • #Heitinga

Socials