Heitinga oogst lof met Jong Ajax: 'Voel de waardering'

Jong Ajax is aan een indrukwekkende reeks bezig in de Keuken Kampioen Divisie. De ploeg van John Heitinga is al dertien duels op rij ongeslagen. Dat is een clubrecord. De talentvolle Ajacieden staan inmiddels gedeeld tweede in de competitie. Heitinga maakt de balans op na een succesvol eerste half jaar.

Tags

  • #JongAjax
  • #Heitinga

Socials

"We begonnen het seizoen met vier nederlagen uit vijf wedstrijden", herinnert Heitinga zich. "Maar als je dan nu ziet met wat voor reeks wij bezig zijn: dat bevestigt dat we op de goede weg zijn. Ondertussen weten we dat we nog meer willen en beter kunnen."

Dominant spelen
Afgelopen maandag zei FC Den Bosch-doelman Wouter van der Steen na de 2-1-nederlaag van zijn ploeg in Amsterdam tegen de beloften dat tegenstanders 'hoofdpijn krijgen als Jong Ajax gaat combineren'. Een mooi compliment voor de ploeg van Heitinga. "Wij willen heel dominant spelen op de helft van de tegenstander. Met name tegen compacte organisaties, die moet je beweging zien te krijgen."

Jong Ajax is met 49 treffers in 22 duels de één na productiefste ploeg van de Keuken Kampioen Divisie. Met 43 punten staat het beloftenelftal op een gedeeld tweede plek in de competitie.

"Wat helpt is dat we af en toe een injectie van Ajax 1 krijgen. Een aantal andere jongens gaat daardoor naar een hoger niveau. Maar het mooiste wat je ziet, is dat de jongens van 'Jong' zelf een ontwikkeling doormaken. Ze weten wat er gevraagd wordt in de Keuken Kampioen Divisie."

Debutanten
Ondertussen debuteerden ook een aantal spelers van de ploeg van Heitinga in Ajax 1. Amourricho van Axel Dongen, Youri Regeer en Kristian Hlynsson maakten eind 2021 al speelminuten in de beker. Donderdagavond kwam daar in de KNVB Beker tegen Excelsior Maassluis ook nog Jay Gorter bij.

"Dat is een beloning na het goede werk van de jeugdopleiding. Wij worden ingehuurd om de jongens klaar te stomen voor Ajax 1. Het niveau gaat daardoor bij ons ook weer omhoog."

Het seizoen is pas halverwege, maar het team van Heitinga staat dus op een knappe gedeelde tweede plek in de competitie. En dus krijgt de hoofdtrainer ook complimenten voor zijn prestaties met Jong Ajax. "Ik voel wel de waardering. Alleen weten we in de voetballerij hoe snel het weer anders kan zijn. Eén van de doelstellingen is nog een uitverkocht de Toekomst voor elkaar te krijgen dit seizoen."

Tags

  • #JongAjax
  • #Heitinga

Socials

Gerelateerde artikelen

Heitinga Podcast2

Ajax Podcast | Heitinga en De Zeeuw over hun ontwikkeling ná het voetbal

Hoe pak je als professioneel voetballer de draad op nadat je bent gestopt? Welke instelling is vereist om ook ná je actieve carrière succesvol te zijn? Trainer John Heitinga, ondernemer Demy de Zeeuw én onze co-host Eyong Enoh gaan er in een nieuwe aflevering van de Ajax Podcast openhartig over in gesprek met David the Host. 

Tags

  • #AjaxPodcast

Socials

Martha1280

Clubrecord voor Jong Ajax, Martha late matchwinner

Jong Ajax heeft maandagavond na een goede wedstrijd de punten in eigen huis gehouden. In de sloftfase kopte Ar’Jany Martha de Ajacieden naar een verdiende 2-1-zege op FC Den Bosch. De overwinning betekende een clubrecord: nooit eerder bleef Jong Ajax dertien wedstrijden op rij ongeslagen in de Keuken Kampioen Divisie.

Tags

  • #JongAjax

Socials