Op bezoek bij Donny: 'Ajax is altijd een speciale plek voor mij geweest'

Donny van de Beek was onlangs even terug in Nederland. Het perfecte moment om bij de oud-Ajacied langs te gaan. De middenvelder kende prachtige jaren in Amsterdam. Dat staat helaas in schril contrast met het huidige vijfde plek in de Eredivisie. "Ajax komt er altijd weer bovenop. Vroeg of laat staan ze er weer. Daar ben ik van overtuigd."

Tags

  • #VandeBeek

Socials

Nog altijd draagt Van de Beek de club een warm hart toe. Hij spreekt nog steeds mensen die op de club werken of hebben gewerkt. "Het is lastig om te zien hoe het nu gaat met Ajax. Toen ik opgroeide bij de club telde maar één ding: winnen. Op dit moment zijn het lastige jaren. Maar ook die heb ik zelf wel meegemaakt."

Wisselende jaren
De inmiddels 27-jarige middenvelder kent zelf ook niet de meest makkelijke periode van zijn carrière, geeft hij toe. "Het zijn wisselende jaren geweest voor mij. Ik heb blessures gehad. Die heb ik gelukkig dit jaar minder. Het heeft allemaal niet meegeholpen. Het is aan jezelf om het allemaal om te draaien. Ik kijk nu weer vooruit."

De in Nijkerkerveen opgegroeide ex-Ajacied denkt met plezier terug aan zijn tijd in het wit-rood-witte shirt. "We hebben zoveel dingen meegemaakt; kampioenschappen en mooie Europese avonden. Af en toe kijk ik ook nog de wedstrijden van Ajax."

Europese campagne
Vijf jaar geleden veroverden de Amsterdammers Europa en haalden de Ajacieden de halve finale van de UEFA Champions League. "Die mooie herinneringen pakken ze mij nooit meer af", blikt Van de Beek nu terug. "Nog altijd beginnen mensen over dat elftal. Op het moment dat je die wedstrijden zelf meemaakt, heb je niet door hoe speciaal het is. Je leeft in een soort tunnel. Dat mensen er nu nog over praten, zegt wel wat. Het had nog mooier kunnen zijn, maar daar gaan we het niet over hebben", grijnst de twintiger.

Eventuele terugkeer
Bij zijn vertrek in 2020 naar Manchester United werd de middenvelder uitgezwaaid door een groep supporters. "De fans zijn altijd goed voor mij geweest. Of ik ooit nog terugkom bij Ajax? Nou ja, waarom niet? Ajax is altijd een speciale plek voor mij geweest. Ik sluit het niet uit."

Gerelateerde artikelen

Beek1920

Top 10 Goals | Ras-Ajacied Van de Beek

Donny van de Beek doorliep het klassieke pad van een Ajax-jeugdproduct. Hij kwam op jonge leeftijd in de opleiding en debuteerde op zijn achttiende in Ajax 1. Uiteindelijk kwam Van de Beek tot 175 officiële wedstrijden en 41 doelpunten. Ter ere van zijn 27e verjaardag hebben we Donny's tien mooiste treffers in Amsterdamse dienst op een rij gezet.

Tags

  • #Top10Goals

Socials

OTD Real

On This Day | Magische avond in Madrid

Ajax speelde op 5 maart 2019 een fantastische wedstrijd in Madrid in de UEFA Champions League. Alles klopte die magische avond. In een kolkend Santiago Bernabéu won de ploeg van Erik ten Hag exact vijf jaar geleden met 1-4 van Real Madrid.

Tags

  • #OnThisDay

Socials

HEADEROPTIE2

Special | Real Madrid - Ajax: 'Nu moet Real er 100 maken!'

Op 5 maart 2019, exact vijf jaar geleden, schreef Ajax tegen Real Madrid een nieuw hoofdstuk in de rijke clubgeschiedenis. Twee jaar later blikten Dusan Tadic, Daley Blind, Nico Tagliafico en Erik ten Hag in de special 'Nu moet Real er 100 maken!' terug op die memorabele avond in Madrid.

Tags

  • #UCL
  • #REAAJA

Socials