Oud-Ajacied Jan Ditmeijer (93) overleden 

Header (7)
Header (7)

Ajax ontving dinsdag het trieste bericht over het overlijden van oud-Ajacied Jan Ditmeijer. De aanvaller speelde in de jaren vijftig elf duels in Ajax 1 en scoorde daarin vijf keer. Ditmeijer is 93 jaar geworden.

Tags

  • #Ditmeijer

Socials

Ditmeijer speelde twee seizoenen bij Ajax: 1951/1952 en 1953/1954. Hij was in zijn Ajax-carrière ploeggenoot van illustere Ajacieden als Bobby Haarms, Hans Boskamp, Ger van Mourik en Rinus Michels.

Ook na dat seizoen bleef Ditmeijer nauw betrokken bij zijn club. Daarvoor werd hij op 11 november 2000 samen met een groot aantal andere jubilarissen beloond voor zijn jarenlange clubtrouw. Net als Mister Ajax Sjaak Swart ontving ook Ditmeijer die dag de gouden Ajax-speld; het cadeau voor het 50-jarige lidmaadschap.

Ditmeijer, die na zijn korte voetballoopbaan operazanger werd, trad ook op tijdens de Ajax revue in 2000. Tijdens dat eeuwfeest bracht hij het lied 'Droomland' ten gehore.

Ajax wenst de nabestaanden van Jan Ditmeijer veel sterkte met de verwerking van dit verlies.  

Jan Ditmeijer (midden) met generatiegenoten Cor Geelhuizen (links ) en Wim Anderiesen (rechts).

Jan Ditmeijer (midden) met generatiegenoten Cor Geelhuizen (links ) en Wim Anderiesen (rechts).

Tags

  • #Ditmeijer

Socials

Gerelateerde artikelen

Van Thijjn Gemeente

Voormalig burgemeester en Ajax-lid Ed van Thijn (87) overleden

Ajax ontving zondag het verdrietige nieuws over het overlijden van Ed van Thijn. Het lid van Ajax was tussen 1983 en 1994 burgemeester van Amsterdam en speelde in die tijd een grote rol bij de eerste stappen richting de ontwikkeling en realisatie van de Amsterdam ArenA, de latere Johan Cruijff ArenA.

Tags

  • #VanThijn

Socials

Fransz Jan Formaat Web

Oud-Ajacied Jan Fransz (84) overleden

Ajax bereikte zondag het treurige bericht over het overlijden van oud-speler Jan Fransz. De Amsterdammer speelde tussen 1958 en 1960 voor Ajax. Hij kwam in die periode tot 34 officiële duels, waarin hij vijf keer scoorde.

Tags

  • #FRANSZ

Socials