Voormalig burgemeester en Ajax-lid Ed van Thijn (87) overleden

Van Thijjn Gemeente
Van Thijjn Gemeente

Ajax ontving zondag het verdrietige nieuws over het overlijden van Ed van Thijn. Het lid van Ajax was tussen 1983 en 1994 burgemeester van Amsterdam en speelde in die tijd een grote rol bij de eerste stappen richting de ontwikkeling en realisatie van de Amsterdam ArenA, de latere Johan Cruijff ArenA.

Tags

  • #VanThijn

Socials

Van Thijn was al sinds zijn jeugd een hartstochtelijk Ajacied. "Ajax staat bij mij zeer hoog op de ranglijst. Na mijn privéleven en arbeidsvreugde komt de club op een goede derde plaats”, vertelde de bekende PvdA’er rond de eeuwwisseling tegen het Ajax Magazine.

"Ik maak al vijftig jaar alle wedstrijden van Ajax mee”, vervolgde Van Thijn eind 1999. "De mooiste momenten? Oh, dat zijn er zoveel. Het debuut van Johan Cruijff, de wedstrijd Ajax – Liverpool in de mist en de euforie daaromheen, de magistrale kopballen van Rinus Michels in de jaren vijftig. En een zeer favoriet moment is natuurlijk Wenen, het behalen van de Champions League.”

Tijdens het burgemeesterschap van Van Thijn won Ajax ook een grote Europese prijs, namelijk de UEFA Cup in 1992. Enkele festiviteiten van Ajax maakte de burgervader van dichtbij mee, zoals te zien is op bovenstaande fraaie foto na het veroveren van de landstitel in 1990. Van Thijn is rechtsonder duidelijk herkenbaar met zijn ambtsketting. 

Hij kreeg als burgemeester vooral ook lof toegezwaaid voor zijn vermogen om boven de partijen te staan. De liefde voor zijn club stak Van Thijn nooit onder stoelen of banken. "Mijn hart klopt voor Ajax."

Van Thijn is 87 jaar geworden. Ajax wenst de nabestaanden veel sterkte met de verwerking van dit verlies.

Tags

  • #VanThijn

Socials

Gerelateerde artikelen

Fransz Jan Formaat Web

Oud-Ajacied Jan Fransz (84) overleden

Ajax bereikte zondag het treurige bericht over het overlijden van oud-speler Jan Fransz. De Amsterdammer speelde tussen 1958 en 1960 voor Ajax. Hij kwam in die periode tot 34 officiële duels, waarin hij vijf keer scoorde.

Tags

  • #FRANSZ

Socials

2019 08 13 Ajax PAOK 076

Special | 25 jaar ArenA: hoe het stadion een thuis werd

Op 14 augustus 1996 werd de Amsterdam ArenA geopend: het multifunctionele nieuwe stadion van Ajax. Het duurde lang voordat het echt het nieuwe thuis van Ajax werd. Maar na 25 jaar, een nieuwe naam en een nieuw uiterlijk is de Johan Cruijff ArenA onlosmakelijk verbonden met de club. In deze special zie je alle hoogte- en dieptepunten van een kwart eeuw ArenA.

Tags

  • #ArenA

Socials

Geelhuizenfoto

Oud-Ajacied Cor Geelhuijzen (91) overleden

Ajax bereikte woensdag het trieste nieuws over het overlijden van oud-speler Cor Geelhuijzen. De verdediger speelde tussen 1954 en 1960 132 officiële duels in Ajax 1. Geelhuijzen is 91 jaar oud geworden.

Tags

  • #Geelhuijzen

Socials

Wil jij op de hoogte blijven van Ajax?

Ontvang meldingen bij updates op Ajax.nl