Overmars maakt de balans op: over Neres, Mazraoui, Daramy en meer

Marc Overmars maakt na een lange transferperiode de balans op. Een gesprek over transfers die niet doorgingen, de komst van Mohamed Daramy, de contracten van Noussair Mazraoui en Lisandro Martínez en zijn eigen toekomst in de directie van Ajax.

Tags

  • #Overmars

Socials

Het was een hectische zomer voor Overmars, die uiteindelijk een aantal verwachte transfers niet zag doorgaan. Daardoor is de selectie misschien wel breder dan ooit. "Iedereen moet knokken voor een plekje", zegt de directeur voetbalzaken over de grote concurrentie. "Dat geeft de goede cultuur."

"Anderzijds is het bij bijvoorbeeld David Neres zonde dat een transfer niet gelukt is. Voor hem was het na 4,5 jaar bij Ajax een mooi moment voor een nieuwe omgeving. Er waren clubs die hem wilden huren, maar dat hebben wij afgehouden."

Veranderlijke voetbalwereld
Het is een feit dat Ajax het geld uit transfers nodig heeft, zeker in tijden van coronacrisis. "Het is geen klaagverhaal dat ik wil houden. Maar ik hoop dat al het gedoe straks is afgelopen en dat het stadion weer vol kan stromen. Je moet wat betreft Neres en Tagliafico ook van mindere scenario's uitgaan. Zie bijvoorbeeld de situatie van Onana: op het ene moment is een speler veel geld waard en vervolgens valt dat zomaar weg."

Dat Tagliafico nog altijd bij Ajax speelt verbaast Overmars. Hij ziet in de Argentijn een absolute topper. "Ik ben blij dat hij blijft, maar we hadden natuurlijk bepaalde afspraken gemaakt. Nico staat bij heel veel clubs op lijstjes, maar vaak net niet op nummer één. Daar zitten clubs te slapen. Ik ben blij dat hij hier is."

Opties voorin
Waar het er lang op leek dat Kamaldeen Sulemana naar Ajax zou komen, werd Daramy uiteindelijk de aanvallende versterking waar Overmars nog naar zocht. "Het is een echte publieksspeler met snelheid en een actie. Fysiek is hij sterk. We hebben hoge verwachtingen, maar anderzijds geven we hem ook de tijd. Na Kamaldeen moesten we schakelen, maar ik zie hem zeker niet als een tweede, derde of vierde keus."

In de voorhoede is Ajax - met ook Sébastien Haller nog in de gelederen - sterk bezet. "Haller heeft belangrijke goals gemaakt. Dat wordt alleen maar beter. Met daarachter Danilo, Tadic en in een wat andere rol met Daramy zijn er meerdere opties. Dat zal zich de komende maanden wel ontwikkelen."

Contracten 
Dan rest er nog de vraag hoe het er voor staat met een aantal (aflopende) contracten. Overmars is er druk mee bezig; zo is hij in gesprek met Mazraoui. "Ik ga daarover volgende week weer verder praten. Hij gaf zelf ook aan dat hij graag bijtekent, dus dan geloof ik dat. Ik heb er goede hoop op dat dat gaat lukken. Ik zie bijna een soort nieuwe Nous. Hij heeft twee kwakkeljaren gehad en wil nu zijn niveau uit het seizoen 2018/2019 weer aantikken."

Ook met Ryan Gravenberch en Lisandro Martínez is er contact. "Met Martínez zijn we heel ver, dat is praktisch rond. Dat verdiende hij ook na hoe hij zich in het elftal heeft gespeeld." 

En dan Overmars zelf. Is hij van plan om langer bij de club te blijven? "Ik heb het hier uitstekend naar mijn zin en het staat hier gewoon goed. Ik heb de kans een aantal keer gehad om ergens anders aan de slag te gaan, maar dan kom ik toch weer tot de conclusie dat we het hier goed voor elkaar hebben."

Tags

  • #Overmars

Socials

Gerelateerde artikelen

Truthorliesdaramy Header

Truth or Lies met Daramy | 'Je kan goed liegen!'

Mohamed Daramy wordt de 28e Deen in dienst van Ajax. Om de jonge aanvaller beter te leren kennen en kennis te laten maken met de club, speelt David The Host een potje Truth or Lies met hem.

Tags

  • #Daramy

Socials