Owen Wijndal | Van Zaandijk tot Amsterdam

Wijndal Voor Header 1280
Wijndal Voor Header 1280

Owen Wijndal tekende dinsdag een vijfjarig contract in de Johan Cruijff ArenA. De 22-jarige linkervleugelverdediger speelde verschillende keren met AZ en het Nederlands elftal in Amsterdam, maar zal vanaf komend seizoen schitteren in het Ajax-shirt.

Tags

  • #Wijndal

Socials

Wijndal begon in de jeugd ZVV Zaandijk en werd bij de amateurs opgepikt door het inmiddels ter ziele gegane HFC Haarlem, toentertijd satellietclub van Ajax. Tussen 2010 en 2016 was hij jeugdspeler bij de Alkmaarders. Na een seizoen bij Jong AZ (2016/2017) stroomde de linkervleugelverdediger door naar de A-selectie.

Vanaf zijn Eredivisie-debuut in 2016/2017 speelde Wijndal 143 officiële duels voor AZ, waarin hij vier keer scoorde en 27 assists leverde. De linksback was met zijn 17 jaar en 68 dagen de jongste AZ-debutant ooit.

De kersverse aanwinst van Ajax doorliep vanaf Oranje O15 alle vertegenwoordigende elftallen. Op 7 oktober 2020 maakte Wijndal in de oefenwedstrijd tegen Mexico (0-1-nederlaag) zijn officiële debuut in het Nederlands elftal. In de Johan Cruijff ArenA schonk toenmalig bondscoach Frank de Boer de verdediger een basisplaats. De back speelde tot nu toe elf interlands voor Oranje. Wijndal scoorde nog niet in het shirt van Nederland, maar hij gaf wel drie keer een assist.

Gerelateerde artikelen

Wijndal Tekenen 1280

Ajax en AZ bereiken akkoord over Owen Wijndal

Ajax heeft overeenstemming bereikt met AZ en Owen Wijndal over de transfer van de verdediger naar Amsterdam. Wijndal heeft een contract bij Ajax getekend dat per direct ingaat en een looptijd heeft van vijf seizoenen, tot en met 30 juni 2027. Ajax betaalt een vaste transfersom van € 10 miljoen aan AZ.

Tags

  • #Wijndal

Socials

Wijndal 880

Wijndal is Ajacied: 'Het shirt staat mij goed'

Owen Wijndal werd dinsdagmiddag gepresenteerd als kersverse Ajacied. Als kleine jongen wilde hij al in het rood en wit spelen in Amsterdam. Via de jeugdopleiding en het eerste elftal van AZ is dat nu op zijn 22e gelukt. "Het was tijd voor een nieuwe stap."

Tags

  • #Wijndal

Socials

Hamstrathumb

Hamstra: 'Voor technische mensen zijn dit de mooiste en meest boeiende weken'

Gerry Hamstra heeft Steven Bergwijn vrijdagochtend verwelkomd in Amsterdam. De technisch directeur van Ajax is ervan overtuigd dat de 24-jarige aanvaller een mooie bijdrage gaat leveren aan de torenhoge ambities van de club. "Met zijn snelheid en scorend vermogen is Bergwijn absoluut een kwaliteitsinjectie."

Tags

  • #Hamstra
  • #Bergwijn

Socials